De volgende generatie temperatuurregelaars die het tijdperk van de kunstmatige intelligentie omarmt | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De volgende generatie temperatuurregelaars die het tijdperk van de kunstmatige intelligentie omarmt

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De volgende generatie temperatuurregelaars die het tijdperk van de kunstmatige intelligentie omarmt

Wij introduceren de E5_D-serie - de volgende generatie regelaars op basis van het succesvolle E5_C-platform. De serie is gericht op optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie.

Onze E5_C-serie heeft de lat voor temperatuurregeling de afgelopen vijf jaar aanzienlijk hoger gelegd, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De E5_D-serie - de volgende generatie regelaars gebaseerd op het succesvolle E5_C-platform - is ontworpen om een optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie te bereiken. Het is zelfs zo, dat alle instellingen, die normaal gesproken door experts worden gedaan, nu automatisch door middel van kunstmatige intelligentie kunnen worden ingesteld. De E5_D is gebaseerd op het E5_C-platform, met dezelfde standaardfuncties (50 ms samplingperiode, universele input-meetwaarden, thermokoppels/Pt100/lineair, etc.), maar is uitneembaar om het onderhoud nog gemakkelijker te maken.

Adaptief besturingsalgoritme

Bij gebruik van standaard temperatuurregelaars heeft u niet alleen veel tijd nodig om de initiële PID-instellingen voor het opstarten te definiëren, maar moet u ook zeer deskundig zijn om de instellingen optimaal aan te kunnen passen. Daarom heeft Omron de E5_D-serie met 'adaptieve besturingstechnologie' ontwikkeld. Wijzigingen in het proces worden automatisch gedetecteerd en de PID wordt overeenkomstig aangepast. Het resultaat? Een perfect, nauwkeurig ingesteld PID-algoritme en een ultrastabiele temperatuurregeling.

causes temperature variations production lines e5 d sol
Oorzaken van temperatuurvariaties in productielijnen

Perfecte temperatuurregeling voor verpakkingsmachines met sealfunctie

Op een conventionele verpakkingsmachine met sealfunctie liggen de temperatuursensoren vaak te ver van het sealoppervlak van de hittebalk. Hierdoor ontstaat een temperatuurverschil tussen het sealoppervlak en de ingestelde temperatuur. Het sealen verloopt moeizaam en het probleem wordt groter naarmate de verpakkingssnelheid wordt opgevoerd, maar ook in correlatie met dunner verpakkingsmateriaal.

In de E5_D-serie is dit probleem als volgt opgelost:

  • de sensor ligt dichter bij het sealoppervlak, dankzij de speciale sensormodellen voor snellere temperatuurdetectie
  • in de E5_D zijn speciale algoritmen (automatische filteraanpassingsfunctie) geïntegreerd, speciaal ontworpen voor het onderdrukken van temperatuurvariaties, met beter gesealde verpakkingen als resultaat.

Temperatuurvariaties in spuitgietmachines dankzij nieuw algoritme tot een minimum beperkt

In een watergekoelde spuitgietmachine leidt verhoging van de snelheid vaak tot temperatuurvariaties. Verschillende factoren zijn van invloed, bijvoorbeeld de samenstelling van het materiaal en het koelwater. Het gevolg is dat de operator de kleppen regelmatig opnieuw moet instellen. Het is erg moeilijk om een hoge productiesnelheid te bereiken en tegelijkertijd de kwaliteit te handhaven. Met de E5D behoren deze problemen tot het verleden. Het systeem beschikt over een koelwaterregelfunctie waarmee de temperatuurverschillen tot een minimum kunnen worden beperkt, waardoor de productiecapaciteit kan worden verhoogd terwijl de kwaliteit wordt gehandhaafd.

Kenmerken

  • Beschikbaar in twee formaten: E5CD (48 x 48 mm) en E5ED (48 x 96 mm)
  • Beide kunnen een breed bereik aan signaaltypen van verschillende sensoren meten (12 verschillende soorten thermokoppels, Pt100/jPt100 en verschillende lineaire stroom-/spanningssignalen).
  • Type regeluitgang afhankelijk van het model: relaisuitgang 5 A/250 VCA en spanningsuitgang (12 VCC voor aansturing van externe solid-state relais). 
  • Net als bij de E5_C-serie zijn er standaardmodellen zonder extra, optionele functionaliteiten, maar ook geavanceerde modellen met aanvullende functionaliteiten, zoals event-ingangen, seriële RS485-communicatie en detectie van doorgebrande verwarmingselementen.
  • Voeding: 100 - 240 VCA of 24 VAC/DC.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn