Tweede golf producten voor paneelbouw gebouwd volgens gemeenschappelijk ontwerpplatform | Omron, Nederland

Aanmelden

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Wachtwoord wijzigen

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Tweede golf producten voor paneelbouw gebouwd volgens gemeenschappelijk ontwerpplatform

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Tweede golf producten voor paneelbouw gebouwd volgens gemeenschappelijk ontwerpplatform

Wij introduceren verschillende nieuwe producten waaronder voedingen, veiligheidsrelaisaansluitvoeten, drukknopschakelaars, power monitors en machinecontrollers, als tweede golf van producten voor paneelbouw, gebouwd volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform voor gestandaardiseerde productspecificaties.

Op basis van een groot productassortiment zijn wij doorgegaan met het bouwen van innovatieve componenten voor de paneelbouw.

Wij hebben het ontwerp en de grootte van paneelbouwcomponenten gestandaardiseerd en in april 2016 een eerste golf van 600 producten geïntroduceerd. Deze zijn gebouwd met 'Push-In Plus-technologie', de eigen bedradingstechnologie van Omron, voor bouwers van apparaten en besturingspanelen die behoefte hadden aan 'verkleining en ruimtebesparing' van besturingspanelen, 'versnelde levering' en een 'respons op globalisering'. Deze producten zijn in de frontlinie van de productie geaccepteerd door meer dan 3000 wereldwijde bedrijven en worden positief gewaardeerd.

De uitbreiding van de paneelbouwcomponenten die zijn gebouwd op basis van het gestandaardiseerde ontwerpplatform zullen een groot gecombineerd effect bereiken doordat een uitgebreid assortiment apparaten wordt aangeboden. Wij streven naar het innoveren van besturingspanelen van klanten. Aangezien de hoogte van componenten kan variëren afhankelijk van factoren zoals energie- en warmteafvoer, zijn de paneelproducten ingedeeld in 3 hoofdgroepen met hun eigen specifieke positie (rij) in een besturingspaneel: I/O, besturing en voeding. Binnen elke categorie zijn de optimale regels vastgesteld om te zorgen dat loze ruimte wordt beperkt en de breedte tussen kabelgoten wordt geoptimaliseerd. De nieuwe S8VK-S (modellen met een grote capaciteit) zijn de eerste Omron-producten die in de voedingskabelcategorie zijn ingedeeld. Meer producten zullen volgen.

Specifiek is het gemeenschappelijke platform toegepast op drukknopschakelaars A22N-P/A30N-P, indicatoren M22N-P en power monitors KM-N3 (on-panel componenten), relaisvoeten P7SA-PU voor relais met geleide contacten voor veiligheidsapplicaties en machinecontrollers NX1P voor motion control. Ook worden de 240-/480-W modellen van de S8VK-S, 's werelds kleinste categorie voedingen, onder het gemeenschappelijke platform geproduceerd.

Nieuwe producten en hun belangrijkste eigenschappen

De kleinste categorie (*) voedingen ter wereld: S8VK-S (modellen met grote capaciteit)

De voeding S8VK-S heeft een compacte behuizing met 50% minder volume dan eerdere producten voor modellen van 480 W, mogelijk gemaakt door onze unieke technologieën.

Bij de S8VK-S-modellen met een grote capaciteit is zij-aan-zij-montage dicht bij elkaar op DIN-rails mogelijk om de vereiste ruimte te beperken, zodat besturingspanelen kleiner kunnen worden.

De S8VK-S voldoet ook aan een breed scala certificeringsnormen en garandeert stabiele werking in talrijke omgevingen, dankzij een betere omgevingsbestendigheid en een breed bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot 70 °C.

* Volgens een Omron-onderzoek in september 2016.

Kenmerken:

 • Nominaal vermogen: 240 W, 480 W
 • Power Boost-functie bij 150% (240 en 480 W)
 • Laagspanningsdetectie-uitgang (alleen voor 240 en 480 W)

combi s8vk-s24024-s48024 200x200 sol

Serie relais met Push-In Plus-technologie: (aansluitingen voor relais met geleide contacten)

Aansluitingen voor G7SA-relais met geleide contacten (P7SA-PU, 4 en 6 polen) werden toegevoegd aan de serie relais met Push-In Plus-technologie die in april 2016 zijn geïntroduceerd. Door het push-in-mechanisme op aansluitingen voor relais met geleide contacten wordt de bedradingsmethode van de volledige besturingspanelen gestandaardiseerd. Ook is minder bedrading nodig wanneer dit mechanisme samen met veiligheidscontrollers wordt gebruikt die ook van push-in-aansluitingen zijn voorzien..

Bovendien zijn de 6-polige aansluitingen smaller dan de eerdere schroefaansluitingen (het smalste ontwerp in de branche*) en kan de grootte van besturingspanelen tot een minimum worden beperkt.

Bruggen zijn beschikbaar voor cross-overbedrading van contactterminals in dezelfde aansluiting. Hierdoor wordt nog efficiënter gewerkt.

* Volgens een Omron-onderzoek in juli 2016.

Serie:

P7SA-PU (relaisvoeten voor de G7SA-relaisfamilie met geforceerde geleide contacten)

Kenmerken:

 • Relais met geleide contacten (EN 50205 klasse A, gecertificeerd door VDE)
 • Er zijn vier- en zespolige relais beschikbaar
 • Verstevigde isolatie tussen ingangen en uitgangen/verstevigde isolatie tussen sommige polen van verschillende polariteit.

combi p7sa-10f-14f 200x200 sol

Drukknopschakelaars met Push-In Plus-technologie en indicatoren: A22N-P/A30N-P/M22N-P

De A22N-P, A30N-P en M22N-P zijn drukknopschakelaars en indicatoren met montagegaten met een diameter van 22 mm en 30 mm met Push-In Plus-technologie. Door gebruik van onze eigen technologieën is de diepte aanzienlijk afgenomen en is de inhoud met 20 tot 30% teruggebracht in vergelijking met de vorige modellen. Het was lastig om de behuizing van verlichtingsunits korter te maken, maar ze zijn nu op dezelfde manier verkleind als de contactblokken. * Voor 4 tot 6 contacten is de eerdere diepte van 66,8 mm teruggebracht naar 55 mm.

Door Push-In Plus-technologie gecombineerd met montage aan de achterkant te gebruiken, is het niet meer nodig ruimte aan de zijkant vrij te houden. Ook kan nu ruimte worden bespaard bij de contactblokken met schroefaansluitingen, wat eerder niet goed mogelijk was. Hierdoor zijn deze contacten minder bewerkelijk geworden en is er meer vrijheid in ontwerp.

Kenmerken:

 • Verbeterde zichtbaarheid van de bedrading door een gewijzigde bedradingsrichting 
 • Compact ontwerp
 • De contactblokken kunnen in iedere richting worden bevestigd voor eenvoudige montage.

combi a22 m22 200x200 sol

Wereldwijd te gebruiken (*3) power monitor: KM-N3

De KM-N3 is een on-panel te installeren power monitor, waar de KM-N2 voor in-panel installatie is.

Dankzij het gebruik van algemene stroomtransformatoren (CT's) kan de stroombewaking in uiteenlopende productievestigingen worden gebruikt, net als de KM-N2. De uitgebreide serie omvat 1-fasige en 3-fasige 4-draads stroombewakingen en is compatibel met voedingen overal ter wereld. Bovendien is de serie geschikt voor metingen van maximaal vier circuits in één enkele unit.

De stroombewaking biedt ook nauwkeurige metingen (IEC-klasse 0.5S), beperking van installatiewerk dankzij detectie van verkeerde bedrading en grote, gemakkelijk af te lezen witte en groene LCD-tekens die eenvoudig zijn in te stellen, zodat oplossingen worden geboden vanaf het ontwerp tot het opstarten.

* VT's zijn in sommige regio's verplicht. UL-aanvraag loopt.

Kenmerken:

 • Compact en mogelijkheden voor meerdere circuits (tot 4 circuits aangesloten op één unit)
 • IEC 62053-22 nauwkeurigheidsklasse 0.5S
 • Push-In Plus-technologie voor snelle, gemakkelijke bedrading van de communicatieklemmen

km-n3 200x200 sol

Besturing voor machineautomatisering: NX1P

De NX1P is de Sysmac*1-besturing op instapniveau die de EtherNet/IP- en EtherCAT-connectiviteit, motion control en I/O in een compact pakket integreert en geavanceerde motion control en IoT mogelijk maakt voor kleine tot middelgrote machines.

Het toepassen van elektronische CAM's en de interpolatie van assen verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid van machines, wat leidt tot een verbetering van de productiviteit en de kwaliteit. Gegevens die worden verzameld van aangesloten apparaten via de ingebouwde EtherCAT-poort en een geplaatste IO-Link masterunit kunnen tussen machines worden uitgewisseld via de ingebouwde EtherNet/IP-poort. Hierdoor wordt machinestilstand beperkt en de productiviteit verhoogd.

Kenmerken:

 • Uitvoeringstijd LD-instructie: 3,3 ns, programmacapaciteit: 1,5 MB
 • Ingebouwde EtherNet/IP-poort, EtherCAT-poort en SD-geheugenkaartinterface
 • Gebruikte werkelijke assen: tot 8 assen (inclusief maximaal 4 assen voor motion control)
 • Aansluitbare NX-units

combi nx1-24-40 200x200 sol

*1. Sysmac automatiseringsplatform:

Het geïntegreerde automatiseringsplatform van Omron is speciaal ontwikkeld om volledige controle over en beheer van automatiseringsinstallaties te bieden onder één softwarepakket. Dankzij programmering gebaseerd op wereldwijde normen en open netwerken kan het wereldwijd gestandaardiseerde systeem worden gebouwd. Het hart van dit platform, de machinecontroller, zorgt voor synchrone regeling van alle machineapparatuur en biedt geavanceerde functies, zoals motion, robotica, vision, veiligheid en databaseconnectiviteit. Met dit multidisciplinaire concept vereenvoudigt u de oplossingsarchitectuur, hoeft u minder te programmeren en optimaliseert u uw productiviteit.

Sysmac is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Omron Corporation in Japan en andere landen voor fabrieksautomatiseringsproducten van Omron.

EtherCAT is een geregistreerd handelsmerk en is gepatenteerde technologie, die wordt gelicentieerd door Beckhoff Automation GmbH in Duitsland.

EtherNet/IP™ is een handelsmerk van ODVA.

Volg Omron Industrial Automation op LinkedIn