Uw automatiseringspartner in verpakken | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Uw automatiseringspartner in verpakken

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Uw automatiseringspartner in verpakken

Als u verpakkingsmachines produceert en u uw winstgevendheid wilt verhogen, dan kunnen wij u daarbij helpen: met een compleet product- en dienstenpakket, speciaal ontworpen om de snelheid, veelzijdigheid, prestaties en veiligheid van uw machine te verbeteren.

Hoewel enkele van deze oplossingen voor verpakkingsmachines zeer geavanceerd zijn, hebben ze zich ook als uiterst betrouwbaar bewezen, voor maximale loyaliteit van uw klanten.

Maak gebruik van onze kennis als gespecialiseerde automatiseringspartner bij de ontwikkeling van een nieuwe of het upgraden van een bestaande machine.

Hoe kunnen we u ondersteunen?
Verpakkings- segmenten

Uw specialiteit – onze specifieke ervaring

Bent u gespecialiseerd in bottelen? Of richt u zich misschien meer op snacks? Maakt u machines voor primaire verpakkingen of levert u ook machines voor secundair of eindverpakken? Wat uw specialiteit ook is, wij kunnen met u bespreken hoe u uw winstgevendheid van verpakken in de volgende sectoren kunt verbeteren:

 • Bakkerijproducten
 • Dranken (alcoholisch, alcoholvrij, zuivel en frisdrank)
 • Snoepgoed
 • Cosmetica en gezondheidsproducten
 • Droge levensmiddelen en snacks
 • Verse levensmiddelen
 • Vloeibare levensmiddelen en levensmiddelen in blik
 • Farmaceutica
 • Kant-en-klaarmaaltijden

Fabricage

Kwaliteit

Zelfs voordat het eindproduct wordt verpakt, ingeblikt, gebotteld of in zakjes wordt gedaan, nemen veel bouwers van verpakkingsmachines de tijd om na te denken over het verwerkingsproces van hun klanten, van het begin tot het einde.

Het repeteren van handelingen bij een hoge productiviteit en hoge kwaliteitsnormen is een uitdaging die iedere dag terugkeert.

Daarom biedt Omron een brede productportefeuille die is afgestemd op receptgestuurde productie van batches. Dit vraagt om technologieën zoals snelle regelaars met meerdere regelkringen en een hoge resolutie, snelle verwerking en opslag van gegevens evenals een naadloze kwaliteitsinspectie op basis van vision-systemen.

Primair

Snelheid

Snelheid vormt hier de voornaamste uitdaging. Maar er is ook behoefte aan:

 • onafhankelijkheid van de batchgrootte van producten
 • gemakkelijk te reinigen en te bedienen machines
 • het naleven van hygiënenormen.
De oplossingen van Omron voor primaire verpakking maken uw primaire verpakkingsmachines niet alleen sneller maar ook flexibeler – dankzij onze nieuwe hypermoderne besturing, die de nieuwste real-time ethernet-veldbustechnologie, EtherCAT, combineert met ons 'One Software Environment'-concept.

Deze unieke combinatie geeft u de mogelijkheid om conventionele mechanische systemen te vervangen door uiterst veelzijdige Delta-robot- en vision-systemen.

Secundair

Flexibiliteit

De belangrijkste uitdagingen hier zijn:

 • de productiesnelheid van de primaire verpakkingslijn bijhouden
 • zorgen voor de integriteit van afzonderlijke verpakkingen of meerdere verpakkingen
 • zorgen voor gemakkelijke aanpassing van lineaire geleidingen voor transport van zowel primaire als secundaire verpakkingen.

De oplossingen van Omron helpen u om uw machines flexibeler te maken. Wij kunnen u voorzien van de nieuwste robot- en vision-systemen om bijvoorbeeld gerobotiseerde verpakkers te creëren die 12 producten tegelijkertijd oppakken en plaatsen, op basis van een verpakkingspatroon van een, twee of drie lagen.

Met een installatie als deze is het opvoeren van de snelheid niet meer dan het verhogen van het aantal producten dat per handeling wordt opgepakt.

Final

Robuustheid

De grootste uitdaging hier is ervoor te zorgen dat hoge belastingen toch betrouwbaar kunnen worden verwerkt bij continu hoge frequenties.

De oplossingen van Omron omvatten een breed pakket aan zeer robuuste elektromechanische lineaire assen. Kant-en-klare lineaire modules met verschillende varianten aandrijvingen en draai-/grijpmodules completeren de volledig uitgeruste handlingmodules.

Doordat bij elke combinatie ook elektrische actuatoren kunnen worden gebruikt, zijn er ook meer verschillende kosteneffectieve aanpassingen mogelijk.

Voorbeelden van onze automatiseringsoplossingen

hffs-mcs-08 420x300 sol

Horizontaal vormen, vullen en sealen

In een HFFS-machine wordt een flexibele baan/folie afgewikkeld, worden de verpakkingen gevormd en vervolgens aan twee zijden geseald en, indien gewenst, ook aan de onderkant. Nadat de verpakkingen verticaal met het product zijn gevuld, wordt de bovenkant geseald om de verpakking te sluiten. Optioneel kan vóór de laatste seal een tuit worden aangebracht. Bij dit alles vindt een flexibele, horizontale toevoer van verpakkingsmateriaal plaats. De verpakking staat daarbij echter nog steeds rechtop. In de onderstaande afbeelding ziet u een tussengeplaatste machine met nokkenaandrijving. Er zijn ook doorlopende machines waarbij de secties 4 t/m 6 vaak in carrouselopstelling zijn geplaatst.

Lees verder
cardboard sleeve cartoner machine image 420x300 sol

Kartonneermachine voor kartonnen hoezen

Het karton wordt via een roterende toevoer uit een magazijn gehaald en in een rij via een opvoerband naar de ontvangpositie van het pick-and-place-systeem vervoerd. De producten worden door twee onafhankelijk werkende robots opgepakt en op het karton geplaatst.

Lees verder
mcs palletiser 420x300px sol

Palletiser portaalrobot

Portaalrobotpalletisers zijn lineaire, cartesiaans (XYZ) gecoördineerde robots voor pick-and-placetoepassingen. De assen bewegen lineair ten opzichte van elkaar, in plaats van dat ze roteren, zoals bij een robotarm.

Lees verder
13 robotic infeed machine image 420x300 sol

Vision-gestuurde robotlaadcel of assortimentsinpakmachine

De machine bestaat uit een robot die op een frame is gemonteerd, dat twee evenwijdig lopende aanvoerbanden overspant. Een band voert de producten aan en de andere band de dozen. De robot pakt de producten op die willekeurig verspreid op de transportband voortbewegen en plaatst ze in de eveneens voortbewegende dozen. De actuele plaats van de voortbewegende producten wordt berekend door het vision-systeem, dat beelden ontvangt van een stationaire camera. Ondertussen wordt een registratiesensor ingezet om de plaats van de dozen vast te stellen. Deze accurate lokalisatie op beide transportbanden stelt de robot in staat producten van de ene band op te pakken en in dozen op de andere band te plaatsen.

Lees verder
shrink sleever machine image 420x300 sol

Snelle lineaire shrink sleeve applicator

Krimp etiketten worden vanaf een rol toegevoerd in de vorm van een continue strook, en etiketloze flessen worden via een aanvoerband getransporteerd en vervolgens gedoseerd toegevoerd door middel van een roterende toevoerschroef. Terwijl de flessen de etiketteermachine binnenkomen langs een triggercel, worden de in een strook toegevoerde etiketten geopend en door middel van een doorn tot een slang gevormd. Deze slang wordt toegevoerd en exact ten opzichte van een gedrukte afbeelding op maat gesneden en op een fles aangebracht, die daarna naar een stoomtunnel wordt getransporteerd.

Lees verder

Testimoniums van klanten

diva-international fcard sol

Autonome mobiele robots vereenvoudigen de intralogistiek bij Diva International

Grote bedrijven maken steeds vaker gebruik van robotica om handmatige processen in fabrieken en magazijnen te stroomlijnen. Een voorbeeld hiervan is Diva International, dat gevestigd is in Umbrië, Italië. Diva wilde zijn systeem voor het transporteren van vochtige doekjes van zijn productiefaciliteit naar een palletiseereiland in hetzelfde magazijn transformeren. Via FM Vision, hun aanbieder van facilitair beheer, ontwikkelde Diva een nieuw, geautomatiseerd systeem met behulp van vijf autonome mobiele robots (AMR's) van OMRON en de Sysmac NJ-machinecontroller van OMRON. Dit heeft geleid tot een veiliger, efficiënter en flexibeler proces.

Lees verder

White papers en technologie-artikelen

nx sysmac 420 300 sol

Geïntegreerde veiligheidsoplossingen

Industriële automatiseringsprocessen worden, net als de machines, steeds dynamischer. De noodzaak om de productiviteit en flexibiliteit te verhogen is onvermijdelijk, maar wat is het effect hiervan op ergonomie en op veiligheid? In deze white paper wordt beschreven hoe u met Omrons Sysmac Safety-oplossing aan alle mogelijke veiligheidsscenario's en eisen kunt voldoen.

Lees verder

Applications

Meer informatie

sysmac loop provides big data solutions omron 420 420 sol

Technologie helpt machinebouwers een nog betere beschikbaarheid te bieden

Het voortdurende streven naar steeds betere OEE (Overall Equipment Efficiency)-scores is in de afgelopen jaren een primaire doelstelling voor eindgebruikers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie geworden. Eindgebruikers zullen hun OEE echter niet regelmatig bespreken met hun machineleveranciers. De focus zal in plaats daarvan gewoonlijk komen te liggen op basissnelheid, doorlooptijden en totale prestaties.

Lees verder
data integration 420x300 sol

Maximaliseer uw mogelijkheden met data-integratie

Is ‘Industrie 4.0’ binnenkort realiteit? De futuristische, volledig verbonden industriële wereld begint al vorm te krijgen, en data-integratie is een belangrijke factor. Het verzamelen en opslaan van productiegegevens heeft vele nuttige toepassingen, van het meten van OEE (Overall Equipment Effectiveness) tot het helpen voldoen aan steeds strenger wordende wettelijke vereisten voor rapportage voor OEM's. Dan Rossek neemt de uitdagingen en voordelen van data-integratie onder de loep in ‘Van werkvloer tot directieniveau’.

Lees verder
serialisation 420x300 sol

Traceerbaarheid door serialisatie

De vraag naar een grotere traceerbaarheid – om namaken te beperken en klantinformatie te verbeteren – zorgt voor steeds grotere uitdagingen voor fabrikanten. Wat kan serialisatie voor u betekenen? In 'Traceerbaarheid door serialisatie' richt Dan Rossek zich op wat serialisatie vandaag de dag betekent en laat hij zien waarom de oplossing met een flexibele laag beter is dan de end-to-end-oplossing, hoewel die laatste eenvoudiger lijkt.

Lees verder
eu machine scketch 420x300 sol

Uitdagingen in de machinebouw

Door de sterke opkomst in de machinebouwsector van economieën in lagelonenlanden hebben OEM's vaak het gevoel dat ze opereren in de schaduw van dreigende, goedkope importen. In het eerste artikel uit deze reeks bespreekt Robert Brooks de ‘must-have’-eigenschappen waarmee machinebouwers in het Verenigd Koninkrijk de concurrentie voor kunnen blijven, en de kansen om nog meer toegevoegde waarde te leveren.

Lees verder