Traceerbaarheid door serialisatie – flexibele verpakkingsoplossingen | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Traceerbaarheid door serialisatie – flexibele verpakkingsoplossingen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Traceerbaarheid door serialisatie

Verminder de namaak - vermeerder de klantinformatie

Het vermogen om individuele producten door de hele toeleveringsketen heen te traceren, wordt steeds belangrijker in het bestrijden van namaak en het verbeteren van de consumentenveiligheid. Dit geldt zowel voor de farmaceutische, cosmetische en de tabaksindustrie als de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Waar traditionele traceerbaarheid op serie- of partijniveau een bepaalde mate van risicomanagement in de toeleveringsketen biedt, biedt serialisatie een traceerbaarheid op artikelniveau. Dit betekent dat individuele artikelen kunnen worden getraceerd vanaf de productie en via distributie helemaal tot aan de eindgebruiker. Naast vele andere voordelen biedt het ook de mogelijkheid er zeker van te zijn dat individuele artikelen authentiek zijn en dat ze via wettige kanalen zijn gedistribueerd.

Er zijn twee grote uitdagingen wanneer een allesomvattende traceerbaarheid moet worden bereikt met behulp van een serialisatieoplossing:

  1. Het intern beheren van de gegevens , samen met de partners in de toeleveringsketen en op de consument gerichte servers
  2. Het veranderen van de productiehardware en -processen .

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zijn er twee belangrijke ‘filosofieën’ opgekomen om met de nieuwe eisen op het gebied van gegevensbeheer en productieprocessen om te gaan, namelijk - de point-to-point oplossing binnen één systeem (beperkt tot één enkele leverancier) of de flexibele ‘laag’ oplossing. Omdat de gegevensverwerking van de productielijn wordt gescheiden, brengt de flexibele laag oplossing veel systeemvoordelen met zich mee.

De basis: wat u moet weten over traceerbaarheid

pharmaboxes 420x300 v2 sol

Door mens en machine leesbare 1D- en 2D-codes

Veranderende wettelijke eisen en een toegenomen vraag van consumenten en producenten naar meer informatie over individuele productniveaus zijn de drijvende kracht achter de groeiende vraag naar de implementatie van track & trace-oplossingen in productie- en verpakkingslijnen in de sectoren farmaceutica, medische apparaten, tabak, cosmetica, voedingsmiddelen en dranken.

Lees verder
eu image5 producttraceability 288x120 sol

Flexibele laag oplossing

De point-to-point oplossing voor serialisatie binnen één systeem (beperkt tot één leverancier) wordt aangeprezen als gebruiksklaar systeem dat aan alle wensen voldoet op het gebied van printen, inspectie, gegevensverwerking en gegevensuitwisseling met andere servers in de toeleveringsketen en van de overheid.

Lees verder

White papers

eu qrcode 420x240 sol

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

Ontdek hoe inspectiesystemen voor farmaceutische toepassingen geserialiseerde codes in ERP-systemen kunnen integreren. En ook hoe alle andere inspectietaken in één enkel systeem kunnen worden opgezet dat via één enkele interface toegankelijk is.

Lees verder

Testimoniums van klanten

Serialization realized for pharma producers, re-packers and CMO's

Farmaceutische contractfabrikant

Hoe leverde een contractfabrikant 1.000.000 geserialiseerde pakketten af voor meerdere farmaceutische klanten met verschillende standaarden en procedures… en binnen een netwerk van meerdere productielocaties, contractfabrikanten, ompakkers en andere dienstverleners – en dat alles conform de EU-verordeningen die verwachten dat alle unieke codes centraal worden geregistreerd?

Lees verder
kraus 420x300 v2 sol

Codeverificatiesysteem van Kraus voor individuele verpakkingen

Kraus Maschinenbau, gespecialiseerd in apparatuur voor de drukwerk- en verpakkingsindustrie, heeft het FK Codingline-systeem ontwikkeld. Dit systeem controleert de track-and-trace-codes die volgens de steeds strengere internationale regelgeving op de verpakking van levensmiddelen en farmaceutische producten moeten worden afgedrukt.

Lees verder

Ondersteuning nodig?

eu automationlayer serialisation 420x240 sol

Serialisatie in uw productielijn implementeren

Bent u niet zeker over de volgende stap bij uw implementatie van serialisatie? Neem contact met ons op, waar u zich ook in het implementatieproces van serialisatie bevindt - van conceptstudies en eerste pilotprojecten tot het implementeren van complete stations in uw lijnen en fabrieken en de integratie in nieuwe machines of, in de laatste fase, in de verbeter- en upgradecycli.

Lees verder