Oplossingen voor de automatisering van verpakkingsmachines

Wanneer men al meer dan 20 jaar automatiseringsoplossingen aan fabrikanten van verpakkingsmachines heeft geleverd, bouwt men een heel assortiment van verschillende oplossingen op. En dat is precies wat wij hebben gedaan.

Omdat we nauw samenwerken met onze klanten, zorgen deze geavanceerde automatiseringsoplossingen niet alleen voor snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid van het verpakkingsproces, maar zijn deze ook nog eens verrassend eenvoudig toe te passen. Bekijk hieronder een aantal van onze oplossingen.

HFFS-MCS-08_420x300.jpg

Horizontaal vormen, vullen en sealen

In een HFFS-machine wordt een flexibele baan/folie afgewikkeld, worden de verpakkingen gevormd en vervolgens aan twee zijden geseald en, indien gewenst, ook aan de onderkant. Nadat de verpakkingen verticaal met het product zijn gevuld, wordt de bovenkant geseald om de verpakking te sluiten. Optioneel kan vóór de laatste seal een tuit worden aangebracht. Bij dit alles vindt een flexibele, horizontale toevoer van verpakkingsmateriaal plaats. De verpakking staat daarbij echter nog steeds rechtop. In de onderstaande afbeelding ziet u een tussengeplaatste machine met nokkenaandrijving. Er zijn ook doorlopende machines waarbij de secties 4 t/m 6 vaak in carrouselopstelling zijn geplaatst.

Lees verder
MCS_Palletiser_420x300px.jpg

Palletiser portaalrobot

Portaalrobotpalletisers zijn lineaire, cartesiaans (XYZ) gecoördineerde robots voor pick-and-placetoepassingen. De assen bewegen lineair ten opzichte van elkaar, in plaats van dat ze roteren, zoals bij een robotarm.

Lees verder
cardboard_sleeve_cartoner_Machine_image_420x300.jpg

Kartonneermachine voor kartonnen hoezen

Het karton wordt via een roterende toevoer uit een magazijn gehaald en in een rij via een opvoerband naar de ontvangpositie van het pick-and-place-systeem vervoerd. De producten worden door twee onafhankelijk werkende robots opgepakt en op het karton geplaatst.

Lees verder
13_Robotic_Infeed_Machine_image_420x300.jpg

Vision-gestuurde robotlaadcel of assortimentsinpakmachine

De machine bestaat uit een robot die op een frame is gemonteerd, dat twee evenwijdig lopende aanvoerbanden overspant. Een band voert de producten aan en de andere band de dozen. De robot pakt de producten op die willekeurig verspreid op de transportband voortbewegen en plaatst ze in de eveneens voortbewegende dozen. De actuele plaats van de voortbewegende producten wordt berekend door het vision-systeem, dat beelden ontvangt van een stationaire camera. Ondertussen wordt een registratiesensor ingezet om de plaats van de dozen vast te stellen. Deze accurate lokalisatie op beide transportbanden stelt de robot in staat producten van de ene band op te pakken en in dozen op de andere band te plaatsen.

Lees verder
Shrink_Sleever_Machine_image_420x300.jpg

Snelle lineaire shrink sleeve applicator

Krimp etiketten worden vanaf een rol toegevoerd in de vorm van een continue strook, en etiketloze flessen worden via een aanvoerband getransporteerd en vervolgens gedoseerd toegevoerd door middel van een roterende toevoerschroef. Terwijl de flessen de etiketteermachine binnenkomen langs een triggercel, worden de in een strook toegevoerde etiketten geopend en door middel van een doorn tot een slang gevormd. Deze slang wordt toegevoerd en exact ten opzichte van een gedrukte afbeelding op maat gesneden en op een fles aangebracht, die daarna naar een stoomtunnel wordt getransporteerd.

Lees verder
01_PMI_Tray_Sealer_machine_420x300.jpg

Traysealer met geïndexeerd flight bar aandrijfsysteem

Door een trayontnester worden lege trays op de invoerlijn geladen en naar het sealstation getransporteerd. Het sealen bestaat uit het lassen van een thermoplastische folie aan de randen van de trays, waarbij wordt gelast in een vacuüm of in een neutrale atmosfeer. Voorafgaand aan elke sealbewerking wordt een nieuwe folie afgewikkeld, over de trays gepositioneerd, aan de rand van de trays vastgelast en weer op een restfolierol opgewikkeld.

Lees verder
Thermo_Form_Fill_Seal_numbered400x300.jpg

Dieptrekken, vullen en sealen

Een dieptrek-, vul- en sealmachine (TFFS-machine: Thermoform, Fill & Seal) is een machine waarin een baan van door warmte vervormbaar materiaal onder druk/onderdruk wordt verwarmd en gevormd. Nadat de vorm is gevuld, wordt deze met een topfolie geseald en ten slotte afgesneden om afzonderlijke verpakkingen te vormen. Machines kunnen één of meerdere rijen verpakkingen produceren en kunnen apparatuur bevatten voor behandeling met gas voordat de verpakkingen worden geseald.

Lees verder
Tray_sealing_inline_transport_machine.jpg

Tray sealing machine met tray transport met grijparm

Tray sealers brengen een folie op een tray aan. De lege trays worden door een geïntegreerd deel van de machine – vaak een ontnester – ontstapeld. Nadat de trays met product zijn gevuld, worden ze door het aanbrengen van de folie geseald. Daarna gaat de gesealde tray naar de volgende fase, meestal naar de secundaire verpakking.

Lees verder