Kartonneermachine voor kartonnen hoezen | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Kartonneermachine voor kartonnen hoezen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Kartonneermachine voor kartonnen hoezen

Het karton wordt via een roterende toevoer uit een magazijn gehaald en in een rij via een opvoerband naar de ontvangpositie van het pick-and-place-systeem vervoerd. De producten worden door twee onafhankelijk werkende robots opgepakt en op het karton geplaatst.

Belangrijkste functiegroepen van de machine

Het beladen karton wordt vervolgens door de persbanden naar een vouwstation vervoerd, waar twee aan weerszijden geplaatste schuiflippen voor de precieze positionering van het karton zorgen, zodat dit kan worden gelijmd, de bovenste flappen kunnen worden ingestopt en de vastzetlippen kunnen worden gevouwen. Het resultaat is een artikelgroep dat strak gevouwen zit in een kartonnen hoes met vastzetlippen die voorkomen dat de producten uit het karton glijden.

  1. Roterende plaatsingsmachine
  2. Robotaanvoermodule: een vision-gestuurd robotsysteem transporteert de producten naar een plat stuk karton en stapelt ze daar voorzichtig op.
  3. Banden met indexeerlippen: twee schuiflippen komen tegen de achterzijde van het karton en schuiven de hoes naar het vouwstation.
  4. Bovenliggende persband: twee bovenliggende persbanden houden de artikelgroep stevig vast om de zijdelingse vouw te maken.
  5. Zijdelingse banden met indexeerlippen: twee lippen komen tegen de zijkant van het karton en verschuiven de hoes tijdens het lijmen en dichtvouwen van de flappen.
  6. Sluiteenheid voor bovenste panelen: de bovenste panelen worden gevouwen door de twee flapvouwplaten die afwisselend werken. Elke plaat is bevestigd op een lineaire as die wordt aangedreven door een riem.
  7. Lijmdispenser: terwijl het enkele stuk karton door de zijdelingse banden met indexeerlippen wordt verplaatst, schakelen eindschakelaars de uitgangen in om op precieze momenten tijdens de cyclus de lijmpistolen in en uit te schakelen.
  8. Systeem voor haaks maken: de stukken karton worden vastgehouden tussen de schuif- en vastzetlippen. Het systeem met 3 banden werkt op 3 punten en vouwt de flappen zodat er een perfecte vierkant ontstaat.
  9. Perforatiestation: een roterend systeem perforeert de zijkant van het karton om de vastzetlippen naar binnen te vouwen.

Uw automatiseringsbehoefte - onze totaaloplossing

Wij automatiseren machines! Wij kunnen alle automatiseringsproducten voor gerobotiseerde machines voor kartonnen hulzen leveren, waaronder de vision-, robot-, logica en motion- of hybride-besturing.

Ook kunnen we alle motoren, aandrijvingen, Delta- en SCARA-robots, positiesensoren, veiligheidsapparatuur en overige paneelcomponenten leveren. Deze zijn allemaal eenvoudig te integreren en voorzien van het welbekende Omron-logo, dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Naadloze integratie van robots

De integratie van robotkinematica in de hoofdmachinecontroller is een belangrijke differentiatiefactor voor OEM's die hun kosten en de prestaties van hun machine willen optimaliseren. Met ingebouwde kinematica-algoritmes, motion-besturing en logische instructie in één controller, kunnen robotkartonneermachines ontworpen en bestuurd worden als een enkel, naadloos systeem in plaats van een reeks onafhankelijke modules. De machine wordt geheel bestuurd binnen het programma van de Sysmac NJ-controller. De robots worden vervolgens nauwkeurig gesynchroniseerd met de rest van de verpakkingsmachine, waardoor de machinecoördinatie aanzienlijk wordt verbeterd.

Elektronische lijnoverbrengingsbesturing

De Sysmac NJ-controller en G5-servoaandrijving communiceren via EtherCAT, en de servomotoren worden elektronisch gesynchroniseerd in snelheid, positie en timing, waardoor een ideale elektronische lijnoverbrenging ontstaat. Er zijn geen complexe mechanische koppelingen meer nodig om de verschillende activiteiten van de machine te synchroniseren. Alle echte assen volgen een virtuele hoofdas. De synchronisatieverhouding kan eenvoudig worden aangepast en de assen kunnen snel worden aangesloten of losgekoppeld. Elektronische lijnoverbrengingsbesturing maakt het in koppelen van machines in reeksen aanzienlijk eenvoudiger.

Formaat wijzigen met een druk op de knop

Geautomatiseerde omschakelingen zorgen voor indrukwekkende verbeteringen van lijnefficiëntie en verlagen het aantal fouten dat door operators wordt gemaakt. De Sysmac NJ-controller biedt receptondersteuning voor het eenvoudig wijzigen van formaten, waardoor recepten op de controller kunnen worden opgeslagen en opnieuw kunnen worden geladen vanaf de HMI. Alle overbrengingsverhoudingen, CAM-instellingen en bewegingsprofielen kunnen elektronisch worden gewijzigd - met een druk op een knop worden product- of formaatwijzigingen niets meer dan softwarecommando's.

Meer automatiseringsoplossingen