Horizontaal vormen, vullen en sealen | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Horizontaal vormen, vullen en sealen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Horizontaal vormen, vullen en sealen

Staande zakken (SUP's) en sachets

In een HFFS-machine wordt een flexibele baan/folie afgewikkeld, worden de verpakkingen gevormd en vervolgens aan twee zijden geseald en, indien gewenst, ook aan de onderkant. Nadat de verpakkingen verticaal met het product zijn gevuld, wordt de bovenkant geseald om de verpakking te sluiten. Optioneel kan vóór de laatste seal een tuit worden aangebracht. Bij dit alles vindt een flexibele, horizontale toevoer van verpakkingsmateriaal plaats. De verpakking staat daarbij echter nog steeds rechtop. In de onderstaande afbeelding ziet u een tussengeplaatste machine met nokkenaandrijving. Er zijn ook doorlopende machines waarbij de secties 4 t/m 6 vaak in carrouselopstelling zijn geplaatst.

Staande zak

Bij een sachet wordt de folie gevouwen en geseald. Bij een staande zak krijgt de folie aan de onderkant eerst een ‘W’-vorm en wordt daarna alleen op de hoeken geseald. De verpakking is dan aan de onderkant ovaal, zodat hij rechtop kan staan.

Hoofdfunctie

  1. Folie afwikkelen en vormen : de flexibele folie wordt in de basisvorm gevouwen.
  2. Zak/sachet maken : beide zijden en, indien gewenst, de onderkant worden geseald.
  3. Markeren, trekken en snijden : registratiebon, correcte en afzonderlijke verpakkingen.
  4. Openen en vullen : verpakking voorbereiden voor vullen met het product.
  5. Trekken en sluiten : de bovenkant van de verpakking sluiten en sealen.
  6. Transportarmen : hiermee wordt het transport van de afzonderlijke verpakkingen geleid.

Uw automatiseringswens - onze totaaloplossing

We Automate Machines! We leveren alle automatiseringsproducten voor HFFS-machines, waaronder de besturing en motion of de hybride besturing.

We Automate Machines! We leveren alle automatiseringsproducten voor HFFS-machines, waaronder de besturing en motion of de hybride besturing. Ook leveren we alle motoren, aandrijvingen, positiesensoren, veiligheidsapparatuur, temperatuurregelaars en overige paneelcomponenten. Deze zijn allemaal eenvoudig te integreren en zijn voorzien van het welbekende Omron-logo, dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

A - Veelzijdige recept- en gegevensbehandeling

Bij de export van machines is er behoefte aan een bedieningsinterface in meerdere talen met een eenvoudige receptbehandeling. Daarbij mogen andere belangrijke aspecten, zoals het loggen van CIF-kaartgegevens (CFR21) en bestandsbehandeling (PDF openen, flash en video) niet uit het oog worden verloren. HMI's uit de NS-serie van Omron bieden deze mogelijkheden in een professionele en stabiele machine-interfaceoplossing.

B - Veilige externe toegang

Voor machinebouwers is het essentieel snel problemen bij de klant op te sporen en onderhoud aan machines uit te voeren. Ook de eindgebruiker profiteert van externe toegang, omdat de machine gemakkelijk toegankelijk is en real-time productie-informatie kan leveren. Omron heeft veel ervaring met oplossingen voor veilige externe toegang.

C - Servo-CAM-synchronisatie

Voor een soepel folietransport synchroon met de mechanische CAM-as moet er een virtueel CAM-profiel worden gecreëerd voor de servo voor het folietrekken. De G5-controller van Omron is optimaal afgestemd op deze functie; als ingangssignaal voor de vergrendeling wordt het signaal van de drukmerksensor E3ZM-V gebruikt. Dit alles wordt samengebracht en geregeld door de NJ-machinecontroller.

Meer automatiseringsoplossingen