Vision-gestuurde robotlaadcel of assortimentsinpakmachine | OMRON, Nederland

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Vision-gestuurde robotlaadcel of assortimentsinpakmachine

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Vision-gestuurde robotlaadcel of assortimentsinpakmachine

Machinebeschrijving

De machine bestaat uit een robot die op een frame is gemonteerd, dat twee evenwijdig lopende aanvoerbanden overspant. Een band voert de producten aan en de andere band de dozen. De robot pakt de producten op die willekeurig verspreid op de transportband voortbewegen en plaatst ze in de eveneens voortbewegende dozen. De actuele plaats van de voortbewegende producten wordt berekend door het vision-systeem, dat beelden ontvangt van een stationaire camera. Ondertussen wordt een registratiesensor ingezet om de plaats van de dozen vast te stellen. Deze accurate lokalisatie op beide transportbanden stelt de robot in staat producten van de ene band op te pakken en in dozen op de andere band te plaatsen.

Robotbesturingssysteem

Robotsystemen kunnen efficiënt gebruikt worden als primaire aanvoermodule, of als secundaire of end-of-line laadoplossing. Door de integratie van robotica-software-objectbibliotheken in IEC-controllers kunnen robots nu gemakkelijk worden ingezet en onderhouden, wat hun toepassing sterk bevordert.

Belangrijkste functiegroepen van de machine

  1. Productaanvoerband: Een servogestuurde transportband transporteert producten die willekeurig verspreid op het bandoppervlak liggen.
  2. Detectie en registratie van producten: Een vision-camera en een encoder registreren de posities van de producten en slaan de waarden dynamisch op in een FIFO-databuffer alvorens deze naar de robot te zenden.
  3. Dozenaanvoerband: Twee servogestuurde kettingen aan weerszijden zijn voorzien van verdeellippen die de doos aan voor- en achterzijde vastpakken.
  4. Detectie en registratie van dozen: Een encoder en een registratiecel registreren de positie van de lege ruimten in de dozen en slaan de waarden dynamisch op in een FIFO-databuffer alvorens deze naar de robot te zenden.
  5. Gerobotiseerd transfersysteem: De Delta-3 robot pakt de voortbewegende producten op en plaatst ze in de voortbewegende dozen.

Uw automatiseringsbehoefte - onze totaaloplossing

Wij kunnen alle automatiseringsproducten voor robotaanvoermodules leveren, waaronder de vision, logica en motion of de hybride besturing.

Ook kunnen we alle motoren, aandrijvingen, positiesensoren, veiligheidsapparatuur, temperatuursensoren en overige paneelcomponenten leveren. Deze zijn allemaal eenvoudig te integreren en voorzien van het welbekende Omron-logo, dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Snelle detectie en betrouwbare inspectie

Door toepassing van het FQ-M visionsysteem via EtherCAT kunt u gelijktijdig de positie van het product op een transportband volgen, de positioneringshoek ten opzichte van de transportrichting detecteren en het product op patroon, kleur of oppervlak sorteren.

Vision-systemen van Omron ondersteunen de meeste snelle, willekeurige productidentificatie- en -locatiefuncties die in veel pick-and-place-toepassingen vereist zijn.

Automatische wisseling van formaat

Met de ingebouwde kinematische algoritmen, motion-besturing en logische instructies kunnen omschakelingen volledig binnen het programma van de NJ-controller tot stand worden gebracht.

Door communicatie via EtherNet/IP met het FQ-M visionsysteem van Omron, worden de instellingen voor ieder product en iedere stapelconfiguratie opgeslagen in het geheugen van de NJ-controller, zodat operators bij omschakelingen de juiste instellingen snel kunnen oproepen.

"Doe-het-zelf"-robotbesturing met een automatiseringsbesturingssysteem dat voldoet aan de IEC-norm

Met het Sysmac-platform levert Omron een complete robotontwikkelingskit die voldoet aan de IEC-norm, waarmee u een Delta-3 robot net zo gemakkelijk kunt programmeren als ieder ander servogestuurd systeem. Met Sysmac Studio kunt u de kinematica-transformatie door middel van een eenvoudige instructie activeren en vervolgens gewoon een bekende set motion-instructies opnieuw gebruiken om de Delta-3 robot te programmeren.

Door gewoon het bewegingspad van het gereedschapsmiddelpunt (TCP) te programmeren in een Cartesiaans coördinatenstelsel, zet de NJ-controller automatisch ieder punt (x, y, z) van de interpolatie van het pad om in drie hoekposities (θ1,θ2,θ3). Iedere tijdscyclus worden de hoekposities dan als instelpunten doorgezonden naar de drie servoaandrijvingen die respectievelijk de motor van iedere arm besturen.

Meer automatiseringsoplossingen