Terugroepacties minimaliseren door automatisering
In 2015 is het aantal terugroepacties sterk gestegen. Robert Brooks geeft aan dat effectieve en geïntegreerde automatisering een belangrijke rol kan spelen in het minimaliseren van deze kostbare en schadelijke terugroepacties.
Terugroepacties zijn in de levensmiddelenindustrie een groot probleem, dat niet uit zichzelf verdwijnt. Volgens onderzoek is het aantal terugroepacties in 2015 in het Verenigd Koninkrijk met 80% naar 159* gestegen. Het gaat hier om zowel reputatieschade als financiële schade.
De meerderheid van de terugroepacties wordt veroorzaakt door niet-vermelde ingrediënten (waaronder allergenen), maar ook besmetting met bacteriën, metaal en andere vreemde bestanddelen zijn verantwoordelijk voor veel van deze terugroepacties.
Fabrikanten moeten zich bewust zijn van de impact van huidige productietrends op de nauwkeurigheid van de etikettering en verpakking. Kortere runs van meerdere varianten, opnieuw geformuleerde versies van bestaande producten en opnieuw ontworpen verpakkingen kunnen ertoe leiden dat er fouten worden gemaakt.
Normen van retailers en derden bepalen meestal de niveaus van offline testen en inline besmettingsdetectie, maar in deze en andere gebieden zijn ze constant in ontwikkeling. Fabrikanten moeten op de hoogte blijven van deze veranderingen die, samen met de gevolgen van de FIC-regelgeving (Food Information to Consumers), nieuwe en zeer specifieke regels voor verpakkingsinformatie behelzen.
Download hieronder het volledige artikel.