De vele dilemma's waarmee de productiesector te maken heeft
De globalisering van de markt, de veranderende behoeften van de consument, de doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit, de digitalisering en andere ontwikkelingen in de productietechnologie, dalende geboortecijfers en de vergrijzing van de bevolking, de evoluerende waarden van fabrieksarbeiders... Dit zijn slechts enkele van de veranderingen waar de sector in steeds sneller tempo mee te maken krijgt. Om gelijke tred te houden met deze veranderingen en tegemoet te komen aan de sociale behoeften die essentieel zijn voor duurzame ontwikkeling, moet de productielocatie verschillende dilemma's aanpakken.
De toenemende risico's als gevolg van een te grote afhankelijkheid van productielocaties van menselijke arbeidskrachten
Nu de arbeidstekorten toenemen, wordt het steeds riskanter voor productielocaties om al te zeer op menselijke arbeid te vertrouwen. In de kapitaalintensieve productiesector heeft dit de besparing op arbeidskosten versneld door investeringen in mechanisatie en automatisering. Deze mechanisatie en automatisering moeten echter ook flexibel kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van de consument.
Beheerrisico's die voortvloeien uit koolstofvrij worden
Economische rationaliteit, dat wil zeggen het produceren van betere producten tegen lagere kosten, is een constante uitdaging voor de sector. In het licht van de sociale materialiteit wordt ook steeds meer van bedrijven gevraagd om hun producten te produceren op manieren die bijdragen aan koolstofvrij worden en de bescherming van het milieu wereldwijd.
Talenten aanwerven en werknemers sneller opleiden
Het is een must om concurrenten in de industrie voor te blijven en gelijke tred te houden met de voortdurende vooruitgang op het gebied van productietechnologieën. Met het dalende aantal productiemedewerkers en het tekort aan hoogopgeleide technici wordt het elk jaar echter moeilijker om personeel dat volledig op de hoogte is van dergelijke geavanceerde technologieën te werven en snel op te leiden.
Balans tussen werk en privé en werkplezier
Er zijn werkomgevingen nodig die veilig en comfortabel zijn om in te werken, en die werknemers in staat stellen hun potentieel volledig te ontplooien. Productielocaties moeten werknemers een gevoel van voldoening en groeimogelijkheden bieden, zodat ze zich kunnen bezighouden met creatievere activiteiten.
Een duurzame toekomst met een nieuw type productielocatie
Het doel van OMRON is het helpen creëren van een duurzame samenleving door het implementeren van duurzame automatisering die wereldwijd samengaat met het milieu en die werknemers een hoge mate van tevredenheid kan bieden, terwijl ook de geavanceerde ontwikkeling van de productie wordt bevorderd. Centraal in dit streven staan onze geavanceerde i-Automation!-producten, die zijn gebaseerd op onze drie nieuwe productieconcepten: "Autonomie die het menselijk kunnen voorbijgaat", "Geavanceerde samenwerking tussen mens en machine" en "Innovatie van Digital Engineering".
Autonomie die het menselijk kunnen voorbijgaat
Productiviteit op locatie maximaliseren aan de hand van een nieuw mondiaal perspectief
Geavanceerde samenwerking tussen mens en machine
Een nieuwe productielocatie waar samenwerking tussen mens en machine mogelijk is
Innovatie van Digital Engineering
Naadloze integratie van de productielocatie aan de hand van onze filosofie van de drievoudige gedigitaliseerde realiteit