's Werelds eerste geïntegreerde robotcontroller voor besturing van volledig geautomatiseerde productiesystemen
Nieuwe oplossing breidt automatiseringstechnologie uit door productie in virtuele en externe omgevingen te innoveren
OMRON, een wereldleider op het gebied van automatiseringstechnologie, kondigde vandaag de introductie aan van 's werelds eerste geïntegreerde robotcontroller, de nieuwe NJ501-R-controller gebaseerd op OMRON's toonaangevende NJ-serie machinecontrollers voor industriële automatisering. Door gebruik te maken van de geïntegreerde controller is het mogelijk geworden geavanceerde en complexe handmatige werkzaamheden te automatiseren, nauwkeurigheid van productie te verbeteren, volledige productielijnen te simuleren zonder fysieke apparatuur te hoeven inzetten, en onderhoud te vereenvoudigen.
De kern van het nieuwe platform is een nieuwe machinecontroller, die realtime synchronisatie biedt tussen alle automatiseringsapparatuur, inclusief robots, vision-componenten, aandrijvingen en veiligheidsapparatuur.
Industrieën hebben de afgelopen jaren te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Bovendien bevindt de wereld zich nu, als gevolg van de pandemie, op een belangrijk keerpunt wat betreft de manier waarop de maatschappij zaken doet. Als gevolg daarvan is de vraag naar meer geavanceerde automatisering door robots toegenomen, samen met een groeiende vraag naar digitalisering.
Van oudsher wordt de automatiseringsapparatuur voor productiefaciliteiten geregeld door een aantal verschillende controllers, wat een grote uitdaging vormt om de snelheid en timing tussen verschillende apparaten in te stellen en te coördineren. Bovendien was het zeer moeilijk om een procesontwerp van tevoren en met een hoge mate van nauwkeurigheid te verifiëren voordat een machine of een grotere productielijn werd gebouwd. Nadat de apparatuur in bedrijf is gesteld, moeten er aanpassingen op locatie worden uitgevoerd en zijn wijzigingen in de backtracking en specificatie gebruikelijk, wat resulteert in een enorm aantal manuren.
Als fabrikant van bewegingssensoren, robotica en veiligheidsapparatuur produceert voor volledig geautomatiseerde productielijnen, heeft OMRON deze problemen aangepakt door regelapparatuur naadloos te integreren.
Integratie van besturing en het bouwproces
De geavanceerde en naadloze besturing van de geïntegreerde robotcontroller automatiseert het invoegen en assembleren van processen die delicate en vaardige verwerking vereisen. De robots en apparatuur worden in realtime door één controller bestuurd en volledig gesynchroniseerd, waardoor de prestaties van het apparaat worden verbeterd en 's werelds hoogste doorvoerniveau wordt bereikt*².
OMRON heeft een technologie ontwikkeld die de programmeertalen voor robot- en machinebesturing verenigt, waardoor het eenvoudig is om uw productielijn te simuleren met één pakket programmeersoftware. Het systeem visualiseert het proces, waardoor de manuren voor procesontwerp en operationele verificatie met tot wel 50%*³ worden verminderd. Bovendien kan dit alles op afstand worden gedaan. Via de gebruikersinterface van Sysmac Studio kunnen gebruikers toekomstige automatiseringssystemen op afstand ontwerpen, programmeren, problemen oplossen, bedienen en onderhouden, waar ook ter wereld.
Belangrijkste kenmerken en voordelen van de geïntegreerde controller:
- Door de PLC-, motion- en robotbesturing in één controller te integreren, kunnen complexe handmatige werkzaamheden die alleen door mensen konden worden uitgevoerd, nu door robots worden voltooid.
- De programmeertaal voor de PLC en robot is geïntegreerd in de algemene IEC-taal, waardoor engineers die doorgaans PLC's beheren ook robots kunnen beheren.
- Met de simulatietechnologie van OMRON kunt u de prestaties van de apparatuur in het begin van het ontwerp van de apparatuur controleren, zodat mechanische ontwerpers en elektrotechnische ontwerpers parallel kunnen ontwerpen. Hierdoor kan de inbedrijfstelling van apparatuur in een kortere periode worden voltooid, kan een hogere productiecapaciteit worden gerealiseerd en kunnen fouten en tegenslagen tijdens de inbedrijfstelling van apparatuur worden voorkomen.
- Om de simulatie uit te voeren kan de gebruiker de emulatiefunctie in Sysmac Studio gebruiken. Het systeem vereist geen verbinding met de werkelijke machine voor controle van de werking. Ook kan de productiecapaciteit van de robotapparatuur digitaal worden bewaakt.
- Door eerdere gedigitaliseerde activa te hergebruiken is het eenvoudiger om de volgende faciliteit op te zetten.
*¹ 's werelds eerste: november 2019, volgens het onderzoek van OMRON.
*² hoogste niveau: november 2019, volgens het onderzoek van OMRON.
*³ 50%: juli 2020, volgens het onderzoek van OMRON.