Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Richtlijn inzake ecologisch ontwerp

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Richtlijn inzake ecologisch ontwerp

De verbetering van de milieuprestaties van producten gedurende de hele levenscyclus wordt veel effectiever aangepakt als er al in de ontwerpfase aandacht aan wordt besteed.

De richtlijn 2009/125/EG inzake ecologisch ontwerp legt een kader vast voor het vaststellen van vereisten voor ecologisch ontwerp voor energiegerelateerde producten.

Elke vijf jaar richt de Commissie zich op bepaalde productcategorieën die als relevant worden beschouwd op het gebied van energie en/of gebruikte hulpbronnen. Aan het einde van deze onderzoeksperiode worden nieuwe productspecifieke voorschriften vastgesteld, de zogenaamde uitvoeringsmaatregelen, die elk vereisten voor ecologisch ontwerp voor een bepaald producttype vastleggen.

Bij OMRON houden we voortdurend de ontwikkeling van deze reeks maatregelen in het oog en nemen we zo nodig de noodzakelijke maatregelen.

Aandrijvingen met variabele snelheid

Verordening (EU) nr. 2019/1781 van de Commissie bevat eisen voor het ecologische ontwerp van aandrijvingen met variabele snelheid.

Vanaf 1 juli 2021 is één verplichting de minimumclassificatie van de aandrijvingen met variabele snelheid volgens de Internationale energie-efficiëntieklasse IE2, die de maximale vermogensverliezen van het apparaat definieert.

Op deze pagina zijn efficiëntiegegevens beschikbaar: de verliezen waren bepaald in overeenstemming met de norm IEC 61800-9. 

De verordening is niet van toepassing op eenfasige aandrijvingen met variabele snelheid, omdat deze niet overeenkomen met de gegeven definitie. Bovendien zijn bepaalde typen aandrijvingen met variabele snelheid, zoals de regeneratieve aandrijvingen, vrijgesteld van de meeste vereisten. Daarom worden de bijbehorende efficiëntiegegevens hier niet verstrekt.

Onze klanten die graag meer willen weten over de lopende activiteiten van OMRON op dit gebied, worden vriendelijk uitgenodigd om de speciale brief over ecologisch ontwerp voor aandrijvingen met variabele snelheid te bekijken, die op deze pagina beschikbaar is.

Efficiëntiegegevens

1000- en Q2-serie

Download de efficiëntiegegevens van de volgende series: A1000, V1000, J1000, L1000, Q2A en Q2V.

Regeneratieve aandrijvingen zoals U1000, D1000, R1000, zijn vrijgesteld van de verordening, daarom worden de bijbehorende efficiëntiegegevens hier niet verstrekt.

Verwante producten

  • q2a side prod

    Aandrijfkwaliteit - Q2A maatwerkaandrijving voor toepassingen

  • Q2v prod

    Driving quality - compacte Q2V-aandrijving

Elektronische beeldschermen

De Verordening (EU) 2019/2021 van de Commissie bevat eisen voor het ecologische ontwerp van elektronische beeldschermen, die vanaf 1 maart 2021 niet alleen gericht zijn op het verbeteren van de materiaalefficiëntie van de producten, maar ook op het vergemakkelijken van de recycling aan het einde van de levensduur.

Hieronder staan de belangrijkste vereisten:

  1. Markeren van bepaalde kunststof onderdelen, afhankelijk van het type polymeer; 
  2. Gebruiken van halogeenvrij materiaal voor kunststof standaard en behuizing; 
  3. Aanbrengen van het logo ‘Bevat cadmium’ of ‘Bevat geen cadmium’; 
  4. Verstrekken van de handleiding ‘End-of-Life’, met informatie over ontmanteling.

OMRON-producten die binnen het toepassingsgebied van de verordening vallen, voldoen aan deze vereisten.

Meer informatie over de relevante producten