Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuw lid van OMRON op de gerenommeerde onderzoekscampus ARENA2036

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Innovatie stimuleren voor e-mobiliteit: nieuw lid van OMRON op gerenommeerde onderzoekscampus ARENA2036

ARENA2036 staat voor "Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles". De vereniging van prestigieuze industrie- en onderzoeksorganisaties heeft als doel de mobiliteit en productie van de toekomst te bevorderen. Intralogistiek-demo in Stuttgart.

Om klimaatverandering te bestrijden en alternatieve mobiliteitsbenaderingen te bevorderen, moeten politiek, economie, onderzoek en samenleving samenwerken.OMRON streeft ernaar deze verandering vorm te geven en heeft zich daarom aangesloten bij de gewaardeerde onderzoekscampus ARENA2036. Dit initiatief van wetenschap en industrie is gericht op het transformeren van mobiliteit en productie door middel van state-of-the-art technologie. OMRON is al vele jaren innovator en daarmee toonaangevend op het gebied van industriële automatisering en geeft graag verdere impulsen als lid van ARENA2036.

arena2036 hall fcard en event

OMRON heeft het 5G MIPS-project gelanceerd dat begin 2024 in de ARENA2036 zal worden opgezet. In Stuttgart wordt de intralogistieke oplossing gepresenteerd aan geïnteresseerde klanten en partners. Partnerbedrijven OMRON, NAISE, NOKIA en OMRON Solution Partner WAITKUS zullen zich richten op de eisen en uitdagingen van de industrie in een permanente demo live op de campus van Stuttgart. De oplossing onderstreept de voordelen van het 5G Private Wireless Network voor de communicatie van mobiele robotparken, waarbij technologie wordt gecombineerd voor virtueel machineparkbeheer, mobiele robotica zoals DE LD-250 van OMRON, cobots zoals de TM12 en het besturingssysteem van NAISE. De oplossing richt zich op een betere samenwerking tussen mens en machine en duurzamere, naadloze en efficiënte productiestromen.

ARENA2036 staat voor "Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles". OMRON heeft zijn brede maatschappelijke en ecologische inzet geschetst in de bedrijfsstrategie 'Shaping the Future 2030'. Het doel is het tempo en de reikwijdte van de wereldwijde duurzame ontwikkeling te verhogen. De Sensing & Control + Think-technologieën van OMRON zijn ontworpen om wereldwijd een breed scala aan sociale uitdagingen op te lossen.

De leden van ARENA2036 werken samen aan een breed scala van interdisciplinaire projecten. Het initiatief wordt ondersteund door het Duitse federale ministerie van onderwijs en onderzoek (BMBF) en wordt uitgevoerd als geregistreerde vereniging. De circa 60 leden zijn actief in verschillende disciplines – van de automobielindustrie tot lucht- en ruimtevaarttechnologie, industriële automatisering, textiel- en materiaalonderzoek tot en met de vakwetenschappen. Naast OMRON nemen internationaal gerenommeerde organisaties zoals BMW Group, Intel, Fraunhofer, Daimler, Bosch, Nokia, Siemens, Balluff, Kuka en anderen deel.

"We zijn erg blij dat OMRON zich aansluit bij het ARENA2036-netwerk”, zegt Peter Fröschle, Managing Director van ARENA2036. "ARENA2036 brengt leden uit de wetenschap en de industrie samen – het 5G MIPS-project dat OMRON heeft opgezet, is een voorbeeld van de mogelijkheden van ons netwerk. Als innovator op het gebied van industriële automatisering en intralogistiek vormt OMRON een belangrijke bouwsteen om samen te werken aan onderzoeksonderwerpen met betrekking tot mobiliteit en productie van de toekomst."

Dr. Klaus Kluger, General Manager Centraal Oost-Europa bij OMRON, zegt: "Lidmaatschap van het innovatienetwerk ARENA2036 onderstreept onze visie op een duurzame toekomst. Hand in hand met sterke partners en als onderdeel van een grote innovatiebeweging kunnen we krachtige accenten leggen, de mobiliteit van de toekomst stimuleren en duurzaamheid in de industrie ondersteunen. De deelname VAN OMRON aan dit prestigieuze verband onderstreept onze inzet voor innovatieve vervoers- en mobiliteitsoplossingen en versnelde implementatie daarvan ten behoeve van de samenleving en het milieu."

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn