Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Desinfectieoplossing: mobiele robots met UV

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Desinfectieoplossing: mobiele robots met UV

Omron en partners bundelen hun krachten om een nieuwe desinfectieoplossing te bieden: mobiele robots met UV.

Steeds meer ziekenhuizen, instellingen en bedrijven maken gebruik van automatisering om (openbare) ruimten te ontsmetten.

Vanwege de COVID-19-pandemie zijn overal aanvullende hygiëneprocedures vereist, en dit heeft geleid tot nieuwe toepassingen van innovatieve robotica voor het desinfecteren van verschillende ruimten. Analisten van ABI Research voorspellen dat de markt voor mobiele robotica in 2021 een omzet van 23 miljard USD zal bereiken. Omron, expert op het gebied van automatisering, en haar partners over de hele wereld hebben hun krachten gebundeld om desinfectieprocessen te automatiseren.

De strikte regels op het gebied van hygiëne en veiligheid in verband met de pandemie stelden ziekenhuizen en openbare instellingen voor de uitdaging om nieuwe benaderingen en technologieën te vinden. Mobiele robots met UV-lichthulpstukken (ultraviolet) zijn ideaal voor het desinfecteren van ziekenhuiskamers, winkelcentra en andere openbare ruimten. De automatisering van desinfectie met ultraviolet licht verbetert de gezondheid en veiligheid, en draagt daarmee bij aan de strijd tegen COVID-19. Mobiele robots zijn ideaal voor gebruik met de UV-lampen, omdat het niet veilig is voor mensen om daarmee te werken.

UV-lichthulpstukken voor LD mobiele robots van Omron

UV-licht kan bacteriën, ziektekiemen en virussen efficiënt doden, vooral op oppervlakken en in openbare ruimten die niet continu kunnen worden gereinigd met gebruikelijke desinfectiemiddelen. UV wordt al op grote schaal gebruikt in toepassingen zoals drinkwaterbehandeling, desinfectie van ventilatiesystemen en in de voedselproductie. In combinatie met mobiele robots kan UV-licht automatisch, precies, snel en efficiënt desinfecteren. Automatiseringsexpert Omron vertrouwt hiervoor op de samenwerking met ervaren partners over de hele wereld, zoals ControlTec in Polen, FM Vision en Meridionale Impianti in Italië, Mipelsa in Spanje, DoF Robotics in Turkije en Meanwhile SAS in Frankrijk, die deze UV-technologie op de mobiele LD-robots van Omron hebben geïnstalleerd. De robots worden wereldwijd gebruikt in ziekenhuizen, supermarkten, hotels, scholen, luchthavens en restaurants om virussen en bacteriën effectief te elimineren.

De Omron LD 60/90 (tcm:421-80433) autonome mobiele robots zijn ideaal voor het desinfecteren van verschillende gebieden, omdat ze, in tegenstelling tot traditionele AGV's, aan de hand van de bestaande omgeving in de faciliteit navigeren en er geen dure aanpassingen nodig zijn. Dankzij veiligheidslasers en sonar kunnen de robots obstakels in hun pad detecteren en botsingen voorkomen. Ook kunnen er binnen één faciliteit meerdere mobiele robots worden ingezet, dankzij de fleetmanagementsoftware van Omron.

mobile robot school 1 fcard prod

Innovatieve alternatieven voor meer veiligheid en flexibiliteit

Bruno Adam, Mobile Robots General Manager bij Omron Europe vertelt: "De pandemie stelt veel bedrijven en instellingen voor grote uitdagingen. Velen hebben zich gerealiseerd dat geautomatiseerde processen, innovatieve robotica en technologieën zoals UV-desinfectie waardevolle ondersteuning kunnen bieden bij het aanpakken van deze uitdagingen. Dergelijke toepassingen ontlasten werknemers, maar ook de veiligheid wordt verbeterd en er wordt aan de regelgeving voldaan. De experts en partners van Omron kunnen uitgebreide informatie en advies geven over welke technologie het meest geschikt is voor een specifiek toepassingsgebied."

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn