Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON krijgt Platinum-score voor duurzaamheid van EcoVadis

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON krijgt Platinum-score voor duurzaamheid van EcoVadis

OMRON heeft de EcoVadis Platinum-score (de hoogste onderscheiding) gekregen, een nieuwe categorie die is bedacht om erkenning te geven aan de 1% meest duurzame bedrijven.

EcoVadis, gevestigd in Frankrijk, is een betrouwbare onafhankelijke aanbieder van een gedeeld duurzaamheidsplatform die meer dan 65.000 bedrijven beoordeelt. De unieke MVO-beoordelingsmethodologie omvat 200 inkoopcategorieën en 160 landen samen met enkele duizenden externe belanghebbenden, waaronder NGO's, vakbonden, internationale instanties, lokale overheden en auditorganisaties. De beoordeling richt zich op een uitgebreid scala aan MVO-kwesties. Deze zijn onderverdeeld in vier categorieën: Milieu, Arbeidspraktijken en mensenrechten, Eerlijke handelspraktijken en Duurzame inkoop.

OMRON kreeg de Platinum-score omdat het zijn score voor Arbeidspraktijken en mensenrechten aanzienlijk had verbeterd en de hoge scores voor Milieu en Duurzame inkoop had behouden. In de categorie Milieu behoorde OMRON zelfs tot de beste 1% van de bedrijven in dezelfde sector, als erkenning voor het vaststellen van de Carbon Zero-milieudoelstelling van OMRON, met als doel om tegen 2050 geen broeikasgassen uit te stoten, en daarnaast voor het vaststellen van en de gestage vooruitgang in kwantitatieve doelstellingen voor meerdere milieukwesties. In Arbeidspraktijken en mensenrechten viel OMRON op door zijn inspanningen om een veiligheids- en gezondheidsbeheersysteem te bouwen dat een certificatiesysteem van derden bevat.

Eleonora Denna, European Product Regulatory Compliance Specialist bij OMRON Europe: "In Europa was 70% van de binnenkomende ESG-verzoeken (milieu, sociale zaken en overheid) in het fiscale jaar 2019 gerelateerd aan EcoVadis. De EcoVadis-score is een krachtig hulpmiddel dat gemeenschappelijke waarden benadrukt en zakelijke kansen versnelt. We zijn ervan overtuigd dat het behalen van de Platinum-score dit jaar door onze klanten in de EMEA-regio als een grote toegevoegde waarde zal worden gezien."

In de toekomst zal OMRON zich blijven inzetten voor duurzame verbetering van de bedrijfswaarde door sociale kwesties op te lossen voor alle vier de categorieën om te voldoen aan de verwachtingen van verschillende belanghebbenden.

Duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

OMRON heeft materiële duurzaamheidskwesties geïdentificeerd die het probeert op te lossen, waaronder sociale problemen die via het bedrijfsleven moeten worden opgelost in onze aandachtsgebieden en problemen die moeten worden aangepakt, zodat we aan de verwachtingen van onze stakeholders kunnen voldoen door onze bedrijfsbasis te verruimen.

Zie Integrated Reports en de corporate website voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn