Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Certificering voor groene leveranciers benadrukt toewijding aan duurzaamheid

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Certificering voor groene leveranciers benadrukt toewijding aan duurzaamheid

Groene inkoop heeft tot doel negatieve gevolgen voor het milieu in de gehele toeleveringsketen te minimaliseren.

Op 18 november vierden we de groene certificering van 13 Europese leveranciers van eindproducten op ons hoofdkantoor in Hoofddorp. Als onderdeel van onze wereldwijde activiteiten op het gebied van duurzame inkoop, bevorderen wij groene inkoop door proactief materialen te integreren die geen gevaarlijke chemische stoffen bevatten. Dit helpt de negatieve gevolgen voor het milieu in de toeleveringsketen tot een minimum te beperken.

Wij hebben de certificering verleend aan Europese leveranciers die voor het eerst aan alle kwaliteitscriteria voor de certificering voor groene leveranciers van Omron hebben voldaan. De criteria omvatten bijvoorbeeld het opzetten van een EMS voor milieubeheer en een CMS voor het beheer van chemische stoffen in producten.

“De voordelen van het groene certificeringsprogramma zijn onder andere de beperking van het risico op non-compliance van producten, het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen met betrekking tot de toeleveringsketen en transparante communicatie met klanten over de compliancestatus van onze producten,” aldus Annarita Lanniello, verantwoordelijk voor Supplier Risk Management bij Omron Europe. “Met de certificering kunnen onze leveranciers de kwaliteit van hun materialen benadrukken en hun betrokkenheid bij duurzaamheid in hun processen bewijzen.”

“Door een cyclus voor verbeterd beheer volgens het principe PDCA (plan-do-check-act) te implementeren samen met onze leveranciers, kunnen we de duurzaamheid in onze toeleveringsketen voortdurend verbeteren. Ik ben trots op onze inkoop- en complianceafdelingen, maar ook op alle leveranciers om de inspanningen die het afgelopen jaar zijn geleverd voor het certificeringsproces,” besluit Annarita Lanniello.

“Deze inspanningen op het gebied van duurzame inkoop hebben ons ook geholpen om erkend te worden met de EcoVadis Gold Medal voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor de gehele Omron Corporation,” aldus Eleanora Denna, European Product Regulatory Compliance Specialist bij Omron Europe. “Wij zijn trots op onze score van 64 van de 100 waarmee we bij de beste 5% van de bedrijven in onze branche staan. Met deze MVO-score kunnen we compliance met het MVO-beleid van onze klanten en leveranciers in de gehele toeleveringsketen garanderen.”

Op basis van zijn bedrijfsprincipes streeft de Omron Group ernaar een duurzame samenleving te creëren over de hele wereld, door producten en diensten te leveren die een positieve bijdrage leveren aan het wereldwijde milieu, terwijl tegelijkertijd het effectieve gebruik van hulpbronnen wordt gemaximaliseerd. Het bedrijf streeft ernaar om in het fiscale jaar 2019 voor alle leveranciers wereldwijd de evaluaties te voltooien.

Ga voor meer informatie over de duurzaamheid en inkoopactiviteiten van Omron naar https://sustainability.omron.com/en/procurement/activities/.

Green-certification-2019-group peop
Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn