Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuwe mobiele robot HD-1500 met laadvermogen van 1500 kg

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuwe mobiele robot HD-1500 met laadvermogen van 1500 kg

De toonaangevende HD-1500 vergroot de mogelijkheden voor autonoom materiaaltransport

OMRON heeft de introductie aangekondigd van de HD-1500, de sterkste en nieuwste toevoeging aan onze serie mobiele robots. De nieuwe HD-1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 kg en is daarmee ideaal voor de moderne fabriek, waar oplossingen voor autonome material handling nodig zijn om meer veeleisende industriële automatiseringstaken uit te voeren. Daarnaast moeten er maatregelen voor social distancing worden geïmplementeerd vanwege de Covid-19-pandemie.

Het laadvermogen van 1500 kg van de HD-1500 maakt het mogelijk om grote automotive-onderdelen, zoals een autochassis of stapels pallets, te transporteren. Items die traditioneel met vorkheftrucks zouden worden verplaatst. Met de introductie van de HD-1500 vormen onze mobiele robots, waaronder de LD-60/90 en LD-250, een naadloze serie modellen die een grote verscheidenheid aan items kunnen transporteren, van componenten tot WIP (werk in uitvoering), eindproducten en zwaar materiaal.

De toonaangevende Fleet Manager van OMRON zorgt voor een efficiënte materiaalverwerking in fabrieken. Het kan tot 100 mobiele robots met verschillende afmetingen, configuraties en laadvermogens, ondergebracht in één systeem, besturen om complexe material handling en logistieke toepassingen te automatiseren. De robots kunnen automatisch de beste route berekenen, terwijl ze veilig samenwerken met mensen en navigeren rond obstakels, zonder gebruik te maken van magneetstrips op de vloer of andere geleiding. De HD-1500-accu wordt in slechts 36 minuten opgeladen en een volle accu gaat een volledige ploegendienst mee, waardoor stilstand wordt beperkt.

"Onsite logistiek, de verplaatsing van producten en materiaal in de fabriek en het magazijn, is voor veel bedrijven tegenwoordig een groot knelpunt vanwege de frequentie en de eentonigheid van de werkzaamheden. Dat wordt nog verergerd door de noodzaak om te voldoen aan de protocollen voor social distancing. Snelle productieomgevingen vereisen snelheid en flexibiliteit. De HD-1500 mobiele robot van Omron kan bedrijven helpen dit probleem op te lossen omdat deze 24 uur per dag onvermoeibaar, punctueel en veilig naast mensen kan werken", aldus Tom Mathias, President en CEO van Omron Robotics and Safety Technologies, Inc.

Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot
 • Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot

  Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot

  Introducing OMRON’s strongest mobile robot: the HD-1500. The HD-1500 is an advanced autonomous mobile robot specifically designed to transport heavy payloads up to 1500 kilograms. The HD-1500 also represents innovations in mobile robotics. Its new architecture features lasers that provide 360-degree safety coverage, as well as an onboard programmable logic controller, or PLC, to easily interface with custom attachments. Heavier payloads, built-in controller, improved sensors, route planning and object avoidance, the OMRON HD-1500 autonomous mobile robot offers the most advanced performance and safety. Learn more:

  03:00
hd-1500 fleed manager en prod

Kenmerken van de HD-1500 zijn onder andere:

Hoger laadvermogen en robuustere structuur: De HD-1500 kan ladingen van palletformaat verplaatsen in productiefaciliteiten, waardoor een vorkheftruck niet altijd nodig is. De HD-1500 is gebouwd met een stevige metalen behuizing en is bestand tegen zware, onbedoelde externe schokken. 

Sneller rendement: De HD-1500 biedt een oplossing voor het automatiseren van complexe en gevaarlijke taken. Organisaties kunnen het gebruik van vorkheftrucks verminderen en veilig grote pallets transporteren met onder andere eindproducten, volumineuze materialen in de voedingsmiddelen- en goederenindustrie en autoframes. Werknemers kunnen hun aandacht nu richten op meer essentiële taken, waardoor klanten meer kunnen laden, minder ritten met zwaardere batches maken en het rendement verhogen. Met de HD-1500 kunnen klanten meer doen met minder apparatuur.

Aanpasbare fleet: Mobiele fleets kunnen diverser worden, maar nog steeds worden bestuurd via hetzelfde systeem. Met de Fleet Manager van Omron kan een gevarieerd machinepark van tot wel 100 mobiele robots, waaronder de HD-1500, worden bestuurd met hetzelfde systeem en kunnen tegelijkertijd hoge prestaties worden behaald. Dankzij geoptimaliseerd verkeerbeheer, accubeheer en het routeren van voertuigen, kunnen klanten de HD-1500 aan hun fleet toevoegen zonder zich zorgen te maken over veiligheid, compatibiliteit of prestaties.

Extra functies zijn onder andere:

 • De accu wordt in 36 minuten opgeladen voor een grotere efficiëntie en minder uitvaltijd.  
 • 360° veiligheidsscanlasers voor lokalisatie en veiligheidsfunctionaliteit tegelijkertijd. 
 • Superieure navigatie met behulp van adaptieve veiligheidszones van LiDAR-technologie. 
 • Verbeterde CAPS-technologie zorgt voor een betere nauwkeurigheid en herhaalbaarheid voor docking. 
 • Met de Fleet Simulator-functie kunt u ook maximaal 10 robots in maximaal drie afzonderlijke fleets simuleren.

Meer informatie over de HD-1500.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn