Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuwe generatie i4L SCARA-robotserie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuwe generatie i4L SCARA-robotserie

I4L SCARA legt de lat nog hoger in de light-duty SCARA-markt, en maakt sterke prestaties tegen de meest concurrerende prijs mogelijk.

De nieuwe i4L SCARA van OMRON is een compacte robot die krachtige prestaties levert tegen de laagste totale eigendomskosten. De i4L combineert kwaliteit met schaalbaarheid, preventief onderhoud en integratieflexibiliteit die ver boven zijn klasse ligt.

Dankzij het compacte ontwerp en het kleine vloeroppervlak is de robot eenvoudig te installeren en kan het zonder extra bevestigingsmiddelen worden gemonteerd op een tafel of aan de muur. Het compacte ontwerp en de flexibele programmering maken de i4L ideaal voor een breed scala aan robottoepassingen, waaronder digitale montage.

De i4L biedt eenvoudige integratie met unieke Ethernet-connectiviteit, en maximale inzetbaarheid door middel van interactieve onderhoudsalarmen en een RGB-koepelverlichting. Met een statuslampje worden problemen sneller en efficiënter gediagnosticeerd, waardoor de waarde in elke fase van de levenscyclus van het product wordt gemaximaliseerd. Het is ideaal voor herhaalbare toepassingen met hoge snelheid en wordt geleverd met drie mogelijke werkbereiken van 350, 450 en 550 mm.

"OMRON heeft veel middelen geïnvesteerd om klanten te helpen bij het realiseren van een geavanceerde en flexibele productieomgeving met onze robotica-technologieën," aldus Motohiro Yamanishi, Senior General Manager van het Robotics Business Development Project bij OMRON's Industrial Automation Company. Yamanishi voegde hieraan toe: "De nieuwe i4L SCARA-robot zal van cruciaal belang zijn om dat initiatief een stap verder te brengen, door klanten concurrerende prestaties en betrouwbaarheid te bieden tegen een betaalbare prijs. De i4L SCARA automatiseert op veilige wijze het transport van materiaal. Dit is een gebied dat snel wordt uitgebreid met industriële robots in toepassingen over de hele wereld, om niet alleen de uitdagingen van het tekort aan arbeidskrachten het hoofd te bieden, maar ook de risico's te beheersen die verbonden zijn aan de wereldwijde verspreiding van het coronavirus."

"Snelle productieomgevingen vereisen snelheid en flexibiliteit. De i4L SCARA-robot van OMRON kan bedrijven helpen dit probleem op te lossen, omdat deze 24 uur per dag onvermoeibaar, punctueel en veilig kan werken in dezelfde omgeving als mensen," aldus Tom Mathias, president en CEO van OMRON Robotics and Safety Technologies.

OMRON’S i4L SCARA Robot Series
 • OMRON’S i4L SCARA Robot Series

  OMRON’S i4L SCARA Robot Series

  Introducing OMRON’s next generation I4-L Scara Robot Series The i4L is a compact SCARA robot which offers strong performance at the lowest cost of ownership. Simple integration with compact design, easy wall or table mounting and unique Ethernet or EtherCAT connectivity in the base. Maximize uptime by means of interactive maintenance alarms and an RGB dome light. Gain significantly greater performance for the lowest total cost of ownership. The i4L’s speed, inertia, and repeatability offer advance features providing the best performance necessary for your application. Learn more here:

  02:33

Kenmerken van de i4L SCARA zijn onder andere:

 • Eenvoudige integratie: De i4L biedt eenvoudige integratie met een compact ontwerp en een compact oppervlak. Horizontale (tafelmontage) of verticale (wandmontage) installatie is mogelijk zonder extra adapters of beugels. Kabelaansluitingen kunnen zo worden geplaatst dat ze door het montageoppervlak lopen of parallel lopen.
 • Maximale inzetbaarheid: De i4L helpt de inzetbaarheid te maximaliseren dankzij een snellere diagnose van problemen. De unieke en goed zichtbare meerkleurige LED-verlichting maakt voorspellend onderhoud mogelijk en geeft een handige indicatie van de robotstatus.
 • Prestaties: De i4L biedt hoge massatraagheid en herhaalbaarheid voor een light-duty SCARA-robot, die alle benodigde prestaties levert. Verminder de complexiteit van de installatie en de programmeertijd dankzij eenvoudige integratie en synchronisatie bij het implementeren van meerdere robots.
 • Productiviteit: OMRON heeft de standaard SCARA-robot naar een hoger niveau getild voor meer productiviteit op de werkplek. De snelheid van de i4L helpt de materiaalverwerking te versnellen en de materiaalkosten te verlagen, en zorgt er tegelijkertijd voor dat het personeel beschikbaar is voor andere taken die de productiviteit maximaliseren.

Extra functies zijn onder andere:

 • Max. laadvermogen van 5 kg
 • Opties voor een bereik van 350 mm, 450 mm en 550 mm 
 • Gewicht voor 350 mm/450 mm = 15 kg
 • Gewicht voor 550 mm (as van 180 mm) = 16,38 kg
 • Gewicht voor 550 mm (as van 350 mm) = 16,52 kg

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn