Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON krijgt voor het 6e achtereenvolgende jaar een Gold-score voor LGBTQ+ initiatieven

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON krijgt voor het 6e achtereenvolgende jaar een Gold-score voor LGBTQ+ initiatieven

OMRON kondigt met trots aan dat het voor het zesde achtereenvolgende jaar de Gold Standard Workplace-score heeft gekregen in de PRIDE Index. De PRIDE-index, ontwikkeld door 'work with Pride', evalueert bedrijven en organisaties voor hun initiatieven met betrekking tot seksuele minderheden, waaronder LGBTQ+. Deze erkenning weerspiegelt de voortdurende inzet van OMRON om diversiteit en inclusiviteit op de werkplek te bevorderen.

De PRIDE Index evalueert initiatieven op vijf belangrijke gebieden: beleid, vertegenwoordiging, inspiratie, ontwikkeling, betrokkenheid en empowerment. OMRON heeft zich met name gericht op het bevorderen van diversiteit en het stimuleren van de prestaties van diverse medewerkers. Als onderdeel van deze inspanningen heeft het bedrijf diverse initiatieven geïmplementeerd met betrekking inclusiviteit van LGBTQ+, zoals het organiseren van seminars om het begrip van diversiteit te vergroten en aanpassing van programma's sinds 2015. Deze initiatieven hebben een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van de hoogste score door OMRON.

De belangrijkste initiatieven van OMRON ter bevordering van de positie van seksuele minderheden, waaronder LGBTQ+, zijn onder meer:

1. Oprichting van mensenrechtencommissies en hotlines voor het melden van pesterijen en diversiteitskwesties op alle bedrijfsvestigingen in Japan.

2. Implementatie van trainingen op het gebied van mensenrechten voor alle werknemers, met een focus op het bevorderen van begrip en inclusiviteit ten opzichte van LGBTQ+ personen.

3. Het regelmatig verspreiden van informatie voor een beter begrip van LGBTQ kwesties.

4. Aanpassing van programma's om partners van hetzelfde geslacht op te nemen in de definitie van een echtgenoot/echtgenote in human resource-programma's, regels en maatschappelijk programma's (geïmplementeerd in maart 2019).

5. Herziening van HR en programma's voor secundaire arbeidsvoorwaarden ter erkenning van het burgerlijk huwelijk als onderdeel van de definitie van familie (van kracht vanaf april 2021).

OMRON streeft ernaar een bedrijvengroep te worden die diversiteit omarmt en individuen met uiteenlopende overtuigingen en waarden in staat stelt om hun unieke capaciteiten en potentieel te ontplooien. Dit streven sluit aan bij de filosofie van de onderneming, 'respect voor iedereen', en de missie om levens te verbeteren en met zijn bedrijven bij te dragen aan een betere samenleving. OMRON zal een omgeving blijven creëren die zijn diverse werknemers in staat stelt om zich te ontplooien en bij te dragen aan innovatie, en zo een betere en duurzame samenleving te bevorderen waarin individuen en bedrijven samen kunnen groeien.

Deze initiatieven dragen ook bij aan het behalen van de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals - SDG's) door inclusieve werkplekken te promoten en innovatie te stimuleren.

Over de PRIDE Index: de PRIDE Index is opgericht in door 'work with Pide', een NGO, om initiatieven voor seksuele minderheden, waaronder LGBTQ+, op werkplekken te evalueren. De index beoordeelt bedrijven op basis van hun beleid, vertegenwoordiging, inspiratie, ontwikkeling en betrokkenheid/empowerment.

Over work with Pride: Work with Pride is opgericht om bedrijven in Japan informatie en ondersteuning te bieden en hen te helpen werkplekken te creëren waar LGBTQ+ medewerkers met waardigheid kunnen werken en actief kunnen deelnemen.

Over de SDG's: de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals - SDG's) zijn wereldwijde doelen voor de periode van 2016 tot 2030, die zijn vastgelegd in de agenda voor duurzame ontwikkeling van 2030 die is aangenomen op de VN-top in september 2015.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn