Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON krijgt Platinum-score voor duurzaamheid van EcoVadis

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON krijgt Platinum-score voor duurzaamheid van EcoVadis

Met de Platinum-score van EcoVadis, de hoogste onderscheiding, behoort OMRON tot de top 1% van alle bedrijven die zijn beoordeeld op duurzaamheidsprestaties.

OMRON heeft de Platinum-score gekregen na een duurzaamheidsbeoordeling door EcoVadis. Een Platinum-score is de hoogste onderscheiding en plaatst het bedrijf in de top 1% van alle bedrijven die zijn beoordeeld op duurzaamheidsprestaties. OMRON ontvangt deze internationale erkenning voor de tweede keer sinds boekjaar 2020.

Deze beoordeling wordt uitgevoerd door EcoVadis, een onafhankelijke en vertrouwde aanbieder van een gedeeld duurzaamheidsplatform. Het bedrijf beoordeelt meer dan 100.000 organisaties en bedrijven aan de hand van haar unieke MVO-beoordelingsmethodologie die 175 landen over de hele wereld en 200 categorieën bedrijven omvat, gebaseerd op duizenden externe bronnen (waaronder NGO's, vakbonden, internationale instanties, lokale overheden en auditorganisaties). De MVO-activiteiten van een bedrijf worden uitgebreid beoordeeld op vier gebieden: milieu, arbeidspraktijken en mensenrechten, eerlijke handelspraktijken en duurzame inkoop.

OMRON zag een aanzienlijke verbetering in zijn score op het gebied van eerlijke handelspraktijken en behield de hoogste scores op het gebied van milieu en duurzame inkoop, wat resulteerde in de score die deze keer werd behaald. Op het gebied van milieu werd OMRON opgenomen in de top 1% van bedrijven in dezelfde branche als erkenning voor de milieudoelstellingen in zijn managementplan voor middellange termijn, "SF 1st Stage", gekoppeld aan belangrijke duurzaamheidskwesties van zijn langetermijnvisie, Shaping the Future 2030 (SF2030) in april 2022, en de certificering door een internationale organisatie, het Science Based Targets-initiatief (SBTi*). Op het gebied van duurzame inkoop kreeg OMRON erkenning voor zijn initiatief om diversiteit binnen de toeleveringsketen te bevorderen, met een score in de top 2% van bedrijven in dezelfde branche. Op het gebied van eerlijke handelspraktijken behaalde OMRON een hogere score voor het rapporteren van kritieke prestatie-indicatoren (KPI's) met betrekking tot ethiek, inclusief deze voor training van medewerkers.

Onder SF2030 streeft OMRON ernaar zijn bedrijfswaarde te maximaliseren door sociale waarde en economische waarde te creëren via het bedrijf. OMRON blijft zich inzetten voor het oplossen van sociale problemen in alle vier de thema's om te voldoen aan de verwachtingen van klanten, leveranciers en andere belanghebbenden, in een poging de ontwikkeling van de maatschappij en de bedrijfsgroei te ondersteunen.

*SBTi (Science Based Targets Initiative): een internationaal initiatief dat adviseert om wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen op middellange en lange termijn vast te leggen voor het verminderen van broeikasgassen.

Raadpleeg onze Geïntegreerde rapporten voor meer informatie over de langetermijnvisie en duurzaamheidsinitiatieven van OMRON.

Lees meer over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn