Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON TM S-serie collaborative robots

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuwe OMRON TM S-serie collaborative robots: snellere verbindingen en uitgebreide veiligheidsfuncties

OMRON heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de OMRON TM S-serie collaborative robots, bedoeld voor diverse toepassingen in verschillende industrieën. Deze cobots introduceren geavanceerde hardware, meer veiligheidsfuncties en -certificeringen en configuratiemogelijkheden van de nieuwe generatie, waardoor ze gemakkelijker in gebruik zijn dan ooit.

De TM S-serie voldoet aan de behoeften van fabrikanten op het gebied van verbeterde prestaties en veiligheid in omgevingen waarin mensen en robots samenwerken. De serie bestaat uit vier modellen met payloads van 5 kg tot 14 kg en een bereik van 700 mm tot 1300 mm. Er zijn verschillende montagetypen mogelijk, waaronder gebruik op een mobiele robot om een mobiele manipulator-oplossing (MoMa) te creëren. Elke cobot heeft zes draaiende verbindingen die werken met een herhaalbaarheid van ±0,03 mm, wat zes graden vrijheid biedt met een gemiddelde snelheid tussen 1,1 en 1,4 m/s. 

De modellen zijn verkrijgbaar met en zonder ingebouwde kleurencamera's met een resolutie van 1,2M/5M pixels. Gebruikers kunnen ook kiezen voor 2 GigE 2D-camera's toepassingen die een hogere resolutie vereisen. Joint J6, de cameraverbinding aan het uiteinde van de cobot-arm, kan 450°/s bewegen, het snelste in de industrie en vier keer sneller dan het vorige model, waardoor verbeterde inspectiewerkzaamheden mogelijk zijn. 

Met in totaal 31 specifieke veiligheidsfuncties, waaronder 12 extra functies voor deze nieuwe generatie, zijn deze cobots veiliger en klaar voor integratie met een grote verscheidenheid aan veiligheidsapparatuur en schakelconfiguraties, zonder dat in veel toepassingen een externe veiligheidscontroller nodig is. De cobots van de OMRON TMS S-serie zijn inherent veilig voor het werken in werkruimtes die worden gedeeld met mensen. Er kunnen echter extra veiligheidssensoren of andere voorzieningen nodig zijn op basis van geconfigureerde snelheden en een risicobeoordeling van de toepassing. 

De cobots van de TM S-serie zijn gecertificeerd conform de veiligheidsnormen ISO 13849-1 PLd Cat 3 en ISO 10218-1 en zijn ontworpen om te voldoen aan UL/CSA/KC-certificeringen. De robots hebben tevens een IP54-classificatie voor zowel de arm als de schakelkast (alleen AC-uitvoering) en ze zijn ontworpen met beveiligingen die ze geschikt maken voor gebruik in een ISO 3-cleanroom of waar ze mogelijk worden blootgesteld aan snijolie. 

Connectiviteitsopties omvatten analoge/digitale signalen, HDMI, Ethernet LAN, USB, RS232, Ethernet en Modbus TCP/RTU master/slave, met extra opties voor PROFINET en EtherNet/IP. Ze werken op 100-240 V AC, 50-60 Hz, waarbij het stroomverbruik afhankelijk van de grootte varieert. Programmeren wordt vereenvoudigd met Robot Stick-bediening van de volgende generatie, Deze voorziet in een volledig inleerbaar bedieningselement met touchscreen. Programmering van handgeleiding en grafische programmering op basis van TMFlow-flowchart is geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. 

De compacte en aanpasbare cobots van de OMRON TM S-serie kunnen moeiteloos worden verplaatst voor verschillende taken met behulp van de ingebouwde camera's en oriëntatiepuntpositionering. Deze cobots zijn ideaal voor het veranderen van de manier waarop fabrieken werken in sectoren zoals logistiek, verpakte consumentengoederen, biowetenschappen en meer. Ze kunnen worden gebruikt voor assemblage, palletiseren, machinebewaking, verpakking, pick-and-place, en vele andere taken.

Meer informatie over de collaborative robots van OMRON

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn