Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Compacte Q2V-frequentieregelaar – Driving Quality

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Compacte Q2V-frequentieregelaar – Driving Quality

De Q2V combineert eenvoudige bediening met een uiterst efficiënte regeling voor vrijwel elk type AC-motor, waardoor er minder onderhoud nodig is en tegelijkertijd energie wordt bespaard.

De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar maakt flexibele en energiezuinige motorbesturing mogelijk voor inductie- (IM), permanentmagneet- (PM) en synchrone reluctantiemotoren (SynRM). Een omvormer regelt de frequentie van de voeding die aan een AC-motor wordt geleverd om het toerental en de acceleratie in pompen, ventilatoren en andere industriële machines te regelen.

Eenvoudige installatie en instelling

De Q2V is ontworpen voor een gemakkelijke inbedrijfstelling: alle ingangen en uitgangen zijn voorzien van schroefloze aansluitklemmen en de hardware is vereenvoudigd dankzij een ingebouwd EMC-filter (elektromagnetische compatibiliteit) en STO-functie (Safety Torque Off), evenals een remtransistor. Het voordeel hiervan is de kostenbesparing omdat de bedrading minder tijd vereist. Een intelligente toepassingswizard leidt gebruikers door de parameterinstellingen.

Veelzijdig toe te passen

De Q2V is niet alleen geschikt voor verschillende typen AC-motoren, maar heeft ook een dubbel nominaal vermogen, waaronder de opties voor zwaar gebruik en normaal gebruik. Dit resulteert in flexibiliteit van de toepassing, waardoor dezelfde regelaar motoren met verschillende vermogens kan aandrijven, afhankelijk van de belastingskarakteristieken. Voor extra veelzijdigheid kunnen gebruikers de aandrijving aanpassen aan hun specifieke vereisten met behulp van toepassingswizards. Met de grafische ontwikkelingstools kunnen gebruikers hun eigen programma's ontwikkelen en de kennis binnen het eigen bedrijf houden.

Bewezen robuustheid voor minder machine-uitvaltijd

De robuuste Q2V is beschermd tegen stof en vocht en is ontworpen om 10 jaar lang zonder onderhoud te werken bij temperaturen tot 50 °C. Dankzij gegevensacquisitie op apparaatniveau kunnen gebruikers potentiële storingen voorkomen en ongeplande uitvaltijd voorkomen. De Q2V kan gegevens traceren en registreren op een lokale SD-kaart of de gegevens via Omron NX/NJ-controllers aan IT-systemen leveren.

Energie-efficiëntie verbeteren

De Q2V verbetert de energie-efficiëntie van alle componenten in de lus. Dankzij speciale motorbesturingsmethoden, zoals de EZ Vector voor pompen en ventilatoren, kan de Q2V efficiënte motoren op de meest efficiënte manier aandrijven. De geavanceerde motorregelalgoritmen verhogen de efficiëntie (in vergelijking met conventionele aandrijvingen) met tot wel 6% voor asynchrone motoren en tot 2% voor motoren met permanente magneten. De Q2V wordt geleverd met aanvullende speciale energiebesparende functies voor toepassingen waarbij de belastingen variabele of lagere koppelkarakteristieken hebben. Deze optimaliseren automatisch de energiebesparingen, met een totale energiebesparing tot wel 50%.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn