Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

OMRON is bekroond met de onderscheiding Silver Class in de S&P Global Sustainability Awards, die de duurzaamheidsprestaties van 's werelds grootste bedrijven presenteert.

OMRON is bekroond met de onderscheiding Silver Class in de S&P Global Sustainability Awards, die zijn aangekondigd in het Sustainability Yearbook 2022, dat de duurzaamheidsprestaties van 's werelds grootste bedrijven presenteert. S&P Global is gevestigd in de VS en is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van onderzoek en ratings op het gebied van sociaal verantwoord beleggen (SRI). 

S&P Global beoordeelt zo'n 7500 wereldwijd toonaangevende bedrijven op het gebied van milieu, sociale zaken en goed bestuur en economie. Bedrijven in de top 15% van elk van de 61 sectoren worden vermeld in het Sustainability Yearbook 2022 vanwege hun uitstekende initiatieven voor duurzaamheid (83 Japanse bedrijven, waaronder OMRON, zijn dit keer in het Yearbook opgenomen). Bedrijven die een S&P Global ESG Score behalen binnen 1% tot 5% van de score van het best presterende bedrijf in hun branche, krijgen een Silver Class-onderscheiding (zeven Japanse bedrijven, waaronder OMRON, worden dit jaar als zodanig erkend). 

Deze keer werd OMRON over de hele linie hoog gewaardeerd op het gebied van ecologische, economische en sociale criteria. Wat de ecologische dimensie betreft, zet OMRON zijn inspanningen voort om de risico's en kansen te analyseren die klimaatverandering voor het bedrijf kunnen betekenen, en om relevante informatie te vergaren onder het TCFD-raamwerk, dat OMRON sinds februari 2019 steunt, terwijl tegelijkertijd verschillende datasets aangaande zijn ecologische prestaties worden zekergesteld door onafhankelijke derde partijen. Ook op economisch en sociaal gebied zet OMRON verdere stappen door publicatie van zijn initiatieven voor onder andere het beheer van de toeleveringsketen en diversiteit en inclusie, om zo de transparantie verder te vergroten. 

Na de aankondiging zei Senior General Manager Yue Liu van het Sustainability Office: "Ik ben blij te weten dat OMRON de Silver Class-onderscheiding heeft gekregen van een van de toonaangevende organisaties voor duurzaamheidsbeoordelingen ter wereld. We zijn bijzonder vereerd dat ze de vooruitgang in onze inspanningen om een koolstofneutrale samenleving te realiseren zeer hebben erkend. Terwijl van bedrijven wordt verwacht dat hun belanghebbenden een grotere rol spelen in het bereiken van duurzame ontwikkeling van de samenleving en ze steeds meer druk komen te staan, zal OMRON standvastig blijven in onze inspanningen om een duurzame en betere samenleving te realiseren, terwijl we samen met onze zakenpartners sociale kwesties aanpakken via de OMRON-principes.” 

*Task Force on Climate-related Financial Disclosure 

Duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

OMRON heeft materiële duurzaamheidskwesties geïdentificeerd die het probeert op te lossen, waaronder sociale problemen die via het bedrijfsleven moeten worden opgelost in onze aandachtsgebieden terwijl we aan de verwachtingen van onze stakeholders kunnen voldoen door onze bedrijfsbasis te verruimen.

Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON vindt u op de pagina's Integrated Report and Sustainability van de website. 

Integrated Report 2021

Duurzaamheidsinitiatieven

Over S&P Global

Over het Sustainability Yearbook 2022 

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn