Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuwe Sysmac AI-controller vermindert uitvaltijd en verlengt de levensduur van apparatuur

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuwe Sysmac AI-controller vermindert uitvaltijd en verlengt de levensduur van apparatuur

De oplossing met kunstmatige intelligentie verzamelt, analyseert en gebruikt gegevens van 'Edge'-apparaten binnen een controller om de levensduur van apparatuur te verlengen en detecteert afwijkingen om uitval te voorkomen.

Er is nu een nieuwe oplossing voor voorspellend onderhoud en besturing beschikbaar bij Omron Industrial Automation Europe. Het is onze Sysmac-bibliotheek voor kunstmatige intelligentie voor een AI-controller voor machineautomatisering, de eerste in de industrie*, en combineert in realtime besturingsfuncties van productielijnen en apparatuur met AI-verwerking op productielocaties.

Deze krachtige oplossing kan fabrikanten helpen het risico van schade aan apparatuur en uitvaltijd te verminderen door problemen vroegtijdig op te sporen en aan te geven welke actie direct moet worden ondernomen om ze op te lossen. Klanten kunnen profiteren van onze geavanceerde technologie en ons team van datawetenschappers om voorspellend onderhoud te vereenvoudigen en onverwachte uitval te voorkomen.

Het proces van het verzamelen van ruwe gegevens van machines wordt volledig geautomatiseerd door de nieuwe AI-controller op de "Edge" binnen de machine, waardoor een hogere betrouwbaarheid en consistentie van de gegevens wordt gewaarborgd. Daarnaast maakt de controller automatisch gegevensmodellen op basis van de correlatieanalyse en controleert de controller de machinestatus op basis van dat model. Zonder deze automatisering zouden machineontwerpers en -operators anders hun eigen analyse- en optimalisatiemogelijkheden moeten ontwikkelen om kosten voor cloudoplossingen te voorkomen.

De AI-functionaliteit in de controller kan abnormaal gedrag van de machine identificeren, zonder dat dit expliciet is geprogrammeerd. Aangezien er veel verschillende factoren en metingen kunnen zijn die een probleem aangeven wanneer ze samen worden waargenomen, bespaart het automatiseren van het functie-extractieproces een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen. Het benutten van de leerresultaten van machines tijdens de productie is essentieel voor het besparen van kosten voor eindgebruikers.

In plaats van een cloud-oplossing is onze unieke benadering van AI-gebaseerde besturing gebaseerd op hardware, software en persoonlijke service. Er is geen internetverbinding vereist. De hardware is gebaseerd op de Sysmac NY5 IPC en de NX7 CPU en omvat Omrons AI Application Components, een bibliotheek met voorgeprogrammeerde functieblokken voor predictive maintenance, gebaseerd op de kennis die wij hebben opgedaan bij typische toepassingen. Er zijn ook diverse extra AI-specifieke hulpprogramma's in opgenomen, zoals de functie Times Series Database, welke tijdseriegegevens verzamelt en bijeenbrengt die met hoge snelheid zijn gesynchroniseerd met de besturingscyclus, en de AI-motor, welke afwijkingen op hoge snelheid en nauwkeurigheid detecteert op basis van de gegevens.

Wij werken samen met onze klanten om het oorspronkelijke innovatieconcept, "innovative-Automation", uit te voeren. Met de AI-controller en Sysmac-bibliotheek versnellen we de realisatie van intelligentie voor automatisering. Dit maakt de 'fabriek van de toekomst' mogelijk, waar mensen en machines in harmonie samenwerken om stilstand van de machine te verminderen, prestaties te maximaliseren en defectvrije apparatuur te realiseren.

*1) Gebaseerd op onderzoek van Omron in november 2016.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn