Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Omron en het Taiwanese Techman Robot gaan strategische alliantie aan op gebied van collaboratieve robots

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Omron en het Taiwanese Techman Robot gaan strategische alliantie aan op gebied van collaboratieve robots

Samenwerking levert bijdrage aan het harmoniseren van de relatie tussen mens en machine in de productie-industrie

Omron Corporation (hoofdvestiging in Kyoto, CEO Yoshihito Yamada) en Techman Robot Incorporated (hoofdkantoor in Taoyuan, Taiwan), wereldwijd marktleider op gebied van samenwerkende robotarmen, hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van collaboratieve robots. Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk. Bovendien zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie collaboratieve robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron's andere producten voor fabrieksautomatisering, zodat een innovatieve productieomgeving kan worden verwezenlijkt waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken.

Over de hele wereld wordt de productie-industrie geconfronteerd met grote uitdagingen: klanten eisen een breed assortiment en kleine productseries met een korte levenscyclus, en fabrikanten hebben bovendien vaak te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Productiebedrijven moeten daarom flexibel zijn zodat ze hun productielijnen snel kunnen aanpassen. Collaboratieve robots die veilig met mensen binnen dezelfde omgeving kunnen samenwerken, spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit soort 'flexibele fabricage'. 

Naast de reguliere TM-serie collaboratieve robots zal Omron beginnen met het verkopen van de nieuwe modellen die 'mobiel compatibel' zijn, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron's mobiele robots van de LD-serie. Omron's mobiele robots, die autonoom kunnen bewegen door mensen en obstakels te vermijden, werken wereldwijd al veilig met mensen samen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een samenwerkende arm aan de bovenkant en kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place.  

techman collaborative newspri prod

"Sinds de overname van Adept Technology in 2015, heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en -markt," aldus Seigo Kinugawa, Executive Officer en Senior General Manager van het Robotics Business Development Project binnen de tak bedrijfsautomatisering van Omron. "De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen. Omron's toetreding tot de markt voor samenwerkende robots, in aanvulling op onze activiteiten op de markt voor mobiele robots, betekent een impuls voor Omron's "innovative-Automation!" Dit concept heeft tot doel productieprocessen te vernieuwen op basis van samenwerking tussen mensen en machines."

"TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig," zei Ho Shi-Chi, bestuursvoorzitter van Techman Robot Inc. "Wij streven naar verbetering van het leven van mensen middels innovatie, en deze alliantie met Omron betekent een flinke stap op weg naar dat doel."

De TM-robots hebben de volgende eigenschappen waarmee ze zich binnen dit nieuwe veld van samenwerking tussen mens en robot onderscheiden.

Slim: de TM-robots hebben een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie.

Eenvoudig: dankzij het vision-systeem en de volledig grafische, flow-based TMflow-gebruikersinterface kan een pick-and-place applicatie binnen vijf minuten worden ingeleerd.

Veilig: de TM-robots voldoen aan de veiligheidseisen voor samenwerkende robots zoals gespecificeerd in ISO 10218-1 en ISO/TS 15066.

De TM-robots omvatten twee modelseries: de TM5 (met een laadvermogen tot 6 kg) en de nieuwe TM12/TM14 (met een laadvermogen tot 14 kg). Alle TM-robots hebben zes richtingen bewegingsvrijheid en een armbereik van 700 tot 1300 mm. De herhaalbaarheid van de robot is ± 0,05 mm voor de TM5-serie en ± 0,1 mm voor de TM12/TM14-serie.

Over "innovative-Automation!"

Als marktleider op het gebied van industriële automatisering levert Omron een uitgebreid assortiment regelcomponenten en -apparatuur, variërend van beeldverwerkingssensoren en andere invoerapparatuur tot diverse controllers en uitvoerapparaten zoals servomotoren, evenals een reeks veiligheidsvoorzieningen en industriële robots. Door deze apparaten via software te combineren, heeft Omron een verscheidenheid aan unieke en zeer effectieve automatiseringsoplossingen ontwikkeld voor fabrikanten wereldwijd. Puttend uit een schat aan geavanceerde technologieën en uitgebreide leveringsprogramma ontwikkelde Omron een strategisch concept met de naam 'innovative-Automation!' Dit concept bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligent' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactief' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar productielocaties te helpen innoveren door dit concept in praktijk te brengen.

Omron en Techman zullen samenwerkende robots gaan leveren die kunnen worden gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, zoals de assemblage van elektronica en voor tests en inspecties. Deze robots maken 'flexibele productie' mogelijk, verhogen de productiviteit en kwaliteit van de productielijnen voor klanten in de automobiel- en elektronische industrie en zijn inzetbaar voor hanteringstoepassingen binnen een breed scala aan verwerkende industrieën.

Over Techman Robot Inc.

TM Robot is een wereldwijd leider in technologieën op gebied van samenwerkende robots en zichtsystemen. Dankzij de ondersteuning door moederbedrijf Quanta Computer zijn wij erin geslaagd om 's werelds meest intelligente samenwerkende robot met ingebouwd vision-systeem te produceren die de functies van handen, ogen en hersenen in één systeem samenvoegt. TM Robots maakt het gebruik van industriële robots verbluffend eenvoudig en weet de kosten en implementatietijd daarvan aanzienlijk te beperken. De visie van Techman Robot is het toepassen van technologie voor verrijking van het menselijk bestaan en wij blijven innoveren en beloven de wereld te voorzien van de vriendelijkste automatiseringsoplossingen. Ga voor meer informatie naar http://tm-robot.com/.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn