Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Geautomatiseerde in-line inspectiesystemen in de productie van elektrische voertuigen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Sustainable Manufacturing
Brand Protection

Waarom geautomatiseerde inspectiesystemen essentieel zijn voor de productie van elektrische voertuigen

Gepubliceerd op 23 maart 2023 in Sustainable Manufacturing

Veiligheid gaat boven alle andere problemen in de automobielindustrie, en de productie van elektrische voertuigen vormt hierop geen uitzondering. Veiligheid kan echter ook complexiteit met zich meebrengen en de complexiteit van de huidige voertuigen – met name die van elektrische voertuigen (EV's) – is zodanig dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op traditionele, op steekproeven of audits gebaseerde inspectiemethoden.

Een snelle inspectie van 100% van de apparatuur is een vereiste geworden, terwijl de eisen op het gebied van de nauwkeurigheid en tolerantie van de inspectie eveneens toenemen. Gelukkig helpen de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals 3D soldeerpasta-inspectie (SPI), geautomatiseerde optische 3D inspectie (AOI) en geautomatiseerde 3D CT-röntgeninspectie (AXI) fabrikanten om aan strenge eisen te voldoen.

Laten we eens kijken waarom SPI-, AXI- en AOI-machines onmisbaar worden voor de productie van elektrische voertuigen.

De toenemende complexiteit van EV's en het "intelligente voertuig" het hoofd bieden

Het Intelligent Car Initiative, dat op 15 februari 2006 is gestart, is een beleidskader dat door de Europese Commissie is opgezet om alle activiteiten met betrekking tot 'intelligente' auto's te koppelen. De technologieën zijn er om bestuurders te helpen hun voertuig veiliger te besturen met behulp van systemen in het voertuig. Dit heeft geleid tot de toename van systemen zoals ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) die helpen de gevolgen van menselijke fouten in de werking van het voertuig te verminderen.

In combinatie hiermee neemt de dichtheid en complexiteit van elektronische eenheden in de voertuigen toe. Geavanceerde geautomatiseerde inspectiesystemen, zoals die van OMRON, beschikken over AI-ondersteunde foutdetectiemogelijkheden voor de kritieke componenten op de PCBA's, waaronder LED's, BGA's, voedingen en snel-, doorvoer- en persaansluitingen.

"We zien een duidelijke toename van de productie-, tolerantie- en kwaliteitsdruk op onze partners in de automobielindustrie. Dit leidt tot een nieuwe vraag naar 100% inspectie van meer producten en naar meer geavanceerde inspectiemogelijkheden", aldus Kevin Youngs, European Key Account Manager – Automatic Inspection Business. Betrouwbaarheid is essentieel voor de gemoedsrust van fabrikanten om terugroepingen van voertuigen te voorkomen. "OMRON biedt oplossingen om aan deze vraag te voldoen en ervoor te zorgen dat de producten die we elke dag gebruiken en waarvan we afhankelijk zijn, worden gebouwd volgens hoge kwaliteitsnormen om jarenlang veilig en betrouwbaar te kunnen werken", zegt Young. Benieuwd naar de innovaties van OMRON in 3D CT AXI?

Maak kennis met de nieuwste inspectieoplossingen voor EV's

De divisie inspectiesystemen van OMRON biedt een breed scala aan geautomatiseerde oplossingen om te voldoen aan de hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen van de EV-industrie. Onze nieuwste 3D SPI-, 3D AOI- en 3D CT-AXI-oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de inspectiebehoeften van het groeiende aantal elektronische eenheden in de geavanceerdere en intelligentere voertuigen van vandaag de dag.

Onze PCBA-ontwerpoplossingen voor beperkingsvrije inspecties en slimme fabriekssoftware helpen u en uw toeleveranciers om productieprocessen te stabiliseren en te verbeteren, defecten te detecteren en voorkomen, efficiënter te werken en producten van hogere kwaliteit te leveren.

Ons geautomatiseerde inspectieplatform VT-M121 kan nauwkeurige, herhaalbare dimensionale inspecties uitvoeren van automotive-vermogensmodules en ADAS-technologieën zoals LED, adaptieve koplampen, Lidar en CMOS-eenheden. De VT-M121 automatiseert ook 100% snelle en nauwkeurige inspectie van moderne EV-motoreenheden met 'hairpins' om kwaliteitsproblemen vóór en na het lassen van de pennen te detecteren. Wilt u meer weten over automatiseringstechnologieën voor elektrische voertuigen?

Bekijk onze oplossingen voor de productie van elektrische voertuigen

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe