Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Download het specialistenartikel - Opdeling van het proces van flexibele productie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing

Verandering omarmen: Het proces van flexibele productie uiteenzetten

Gepubliceerd op 30 januari 2024 in Flexible Manufacturing

De snel veranderende markt voor consumentengoederen ondergaat een transformerende verschuiving door factoren zoals empowerment van consumenten, de vraag naar maatwerk, gezondheidsbewuste voorkeuren, veganisme, ethische kwesties en duurzaamheid. We verwachten dat er in het komende decennium meer veranderingen zullen plaatsvinden dan in de afgelopen 50 jaar. Dit vereist de aanpassing van productie- en toeleveringsketens aan opkomende trends. De toekomst van fabrieken voor snellopende consumentengoederen zal waarschijnlijk kleinere, slimmere faciliteiten met autonome verplaatsing van goederen en onderling verbonden systemen met zich meebrengen.

Machines, of ze nu onafhankelijk werken of onderling zijn verbonden, moeten flexibeler zijn dan ooit, om ervoor te zorgen dat de juiste materialen en verpakkingen tijdig worden geleverd. De productie moet flexibeler zijn, zodat meer artikelen met grote variatie en lage volumes worden geproduceerd zonder terugroepacties. De vraag is: hoe kunnen we dit realiseren met minimale kosten en een snel ROI?

Workflow op drie niveaus

Om de optimale oplossing met maximale flexibiliteit te bereiken, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Een praktische benadering, zoals die van OMRON, is gericht op het optimaliseren van processen om onderbrekingen tot een minimum te beperken. Dit omvat het opdelen van de workflow in drie functionele niveaus.

Niveau 1 - Voor de machine - Intralogistiek

Voordat de productielijn en het machineniveau worden bereikt, moet de nadruk liggen op het zorgen voor flexibiliteit in de productielijn, dankzij just-in-time-levering van verbruiksartikelen, optimalisatie van transport van goederen, dozen en pallets, en het beheer van halffabricaten, afval en ongebruikte verbruiksartikelen. Het doel is om te voorkomen dat verbruiksartikelen en halffabricaten op de werkvloer worden opgeslagen.

Niveau 2 - Bij de machine - Machinetoevoer

Op het machineniveau ligt de nadruk op het automatiseren van materiaalverificatie en toevoerprocessen, het vervangen van handmatige toevoerwerkzaamheden door geautomatiseerde toevoer, het uitvoeren van kwaliteitswaarborging op verpakkingsmaterialen en het waarborgen van de integriteit van verpakkingen na het verpakken.

Niveau 3 - In de machine - Machine-instelling

In de machine zelf, worden alle functies zoals machinebesturing, motion, robotica, detectie, vision en veiligheid automatisch afgestemd. Dit zorgt ervoor dat taken zoals vullen, afdoppen, laden van trays, sluiten, sealen en etiketteren zo snel mogelijk worden uitgevoerd, waardoor de algehele efficiëntie wordt verbeterd.

De voordelen

De automatisering van productieprocessen voor flexibele productie biedt talrijke voordelen, waaronder:

  1. Capaciteiten voor snellere productwissels maken snelle aanpassingen en wijzigingen van productielijnen mogelijk, waardoor de omschakeltijd wordt verkort en de prestaties worden geoptimaliseerd
  2. Verbeterde tracking en analyse bieden waardevolle inzichten voor continue verbetering en optimalisatie van workflows.
  3. Verhoogde werknemerstevredenheid dankzij de focus op taken die waarde toevoegen en meer op strategisch en creatief werk
Door de voordelen van geautomatiseerde flexibiliteit te benutten, kunnen bedrijven een grotere operationele efficiency, veiligheid van werknemers, kostenbesparingen, productinnovatie en een betere concurrentiepositie realiseren.
Make it Flexible

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • John van Hooijdonk

    John van Hooijdonk

    Industry Marketing