Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Cisel garandeert traceerbaarheid, veiligheid en kwaliteit door printplaten te testen met een cobot

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Cisel garandeert traceerbaarheid, veiligheid en kwaliteit door printplaten te testen met een cobot

Gepubliceerd op 17 juni 2021 in Flexible Manufacturing

Cisel is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van flexibele printplaten (PCB's) voor de auto-, civieltechnische en productiesector. Het bedrijf koos onlangs voor een TM5-cobot (collaborative robot) van OMRON om het elektrisch testen van platen die worden gebruikt in het stuurbekrachtigingssysteem van een toonaangevende autofabrikant te automatiseren.
  • 0:00 -   Cisel garandeert traceerbaarheid, veiligheid en kwaliteit door printplaten te testen met een cobot
Cisel moest enkele handmatige en repetitieve taken automatiseren die in zijn productiefaciliteit werden uitgevoerd, zoals het picken van de afzonderlijke platen, het plaatsen ervan op de tester om de isolatie van het diëlektricum van 38 micron (dat het koperen deel scheidt van de printplaat en de aluminium steun) te controleren en het plaatsen van de PCB's op opvangbakken (gescheiden in goedgekeurd en afgekeurd).
De TM5-cobot van OMRON was ideaal voor het uitvoeren van al deze handmatige activiteiten. Hij heeft een bereik van 900 mm en een laadvermogen tot 4 kg. Dankzij de geïntegreerde camera kan hij het landmark detecteren dat wordt gebruikt voor de automatische kalibratie van de cobot. Zelfs bij minimale afwijkingen in de drie gebruikte assen kan de cobot zichzelf kalibreren op de nieuwe positie zonder dat er herprogrammering nodig is.

Een veilige oplossing van hoge kwaliteit

De cobot voldoet aan alle relevante veiligheidsvoorschriften door de aansluiting van een OS32C-laserscanner van OMRON met een 270°-groothoekcamera. Deze controleert of er personeel in de omgeving aanwezig is. Dit stelt de cobot in staat de uitvoeringssnelheid geleidelijk te verlagen als er iemand binnen een afstand van drie meter wordt gedetecteerd. De cobot stopt volledig als de persoon zich op een afstand van één meter of minder bevindt.
De volledige oplossing wordt beheerd via Modbus TCP door een NX102-machinecontroller van OMRON. Deze regelt zowel het receptbesturingselement als de communicatie met de SQL-database voor het verzamelen van alle productiegegevens, inclusief statistieken over geteste stukken, afgekeurde producten, cyclustijden en eventuele afwijkingen.

Met de TM5-cobot van OMRON kan Cisel nu tot 400 stukken per uur effectief en uitgebreid testen voor twee opeenvolgende ploegen van acht uur. Menselijke fouten (die vaak voorkomen bij repetitief werk) zijn volledig geëlimineerd.

Lees meer over de TM-cobots van OMRON

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe