Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Dynamische lijnbevoorrading: een strategische reactie op de huidige productieproblemen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing

Dynamische lijnbevoorrading: een strategische reactie op de huidige productieproblemen

Gepubliceerd op 15 juli 2024 in Flexible Manufacturing

Het is tijd voor een nieuwe kijk op lijnbevoorradingssystemen en -praktijken, als fabrikanten efficiënt en concurrerend moeten blijven en tegelijkertijd moeten voldoen aan de uitdagingen die gepaard gaan met maatwerk en arbeidstekorten. Kunnen AMR's en cobots het antwoord zijn? 

De maatwerktrend heeft voor fabrikanten talloze operationele uitdagingen gecreëerd; De noodzaak om een breder scala aan componenten en materialen te kunnen verwerken, leidt tot een variabiliteit die moeilijk te beheren is in traditionele systemen. Dit kan leiden tot hogere voorraadkosten, langere levertijden en een groter risico op productievertragingen. 

Empirische gegevens onderstrepen de impact van maatwerk op de productieactiviteiten; fabrikanten hebben gemeld te zijn geconfronteerd met langere levertijden, hogere productiekosten en de noodzaak om meerdere voorraden te beheren. Deze cijfers illustreren de tastbare uitdagingen die maatwerk met zich meebrengt, waarvoor innovatieve benaderingen nodig zijn om deze complexiteit efficiënt te beheren. 

Lijnbevoorrading: Een pijnlijk punt

Lijnbevoorrading omvat taken zoals JIT-levering (just-in-time) van verbruiksartikelen en het optimaliseren van het transport van goederen, dozen en pallets, is een gebied dat met name een grotere uitdaging wordt naarmate maatwerk meer voorkomt in de productie. Het acute tekort aan arbeidskrachten in de productiesector helpt deze situatie niet, omdat veel lijnbevoorradingstaken traditioneel arbeidsintensief zijn. Omdat er minder werknemers beschikbaar zijn om materialen van en naar productielijnen te verplaatsen en om de voorraad te beheren, moeten fabrikanten op zoek gaan naar efficiëntere en minder arbeidsafhankelijke oplossingen.

Hoe het eruit ziet in de farmaceutische industrie

In de farmaceutische productiesector is er bijvoorbeeld een kritiek knelpunt ontstaan in het fysieke transport van schone, lege flacons en secundair verpakkingsmateriaal naar productielijnen, voornamelijk door een gebrek aan beschikbaar personeel voor het handmatig voortduwen van wagens. Deze uitdaging is nog duidelijker aanwezig in omgevingen waar vorkheftrucks en andere mechanische verwerkingsapparatuur niet haalbaar zijn vanwege de strenge hygiënenormen en ruimtelijke beperkingen die kenmerkend zijn voor farmaceutische faciliteiten. Omdat er een tekort aan personeel beschikbaar is voor het transport van materialen, heeft dit geleid tot vertragingen in het productieproces, waardoor de tijdige en efficiënte levering van deze essentiële componenten aan de productielijn wordt verstoord.

Geautomatiseerde lijnbevoorradingoplossingen

Het aanpakken van deze onderling verbonden uitdagingen vraagt om een holistische benadering die gebruikmaakt van technologie en innovatie. In dit opzicht bieden AMR's (Automated Mobile Robots) en cobots een veelbelovende oplossing. Deze nieuwe technologieën kunnen de arbeidsintensiteit bij lijnbevoorrading verminderen en voldoen aan de variabiliteit die inherent is aan een maatwerkproductie.

Hier volgen slechts enkele voordelen van het gebruik van deze robottechnologieën: 

  • On-demand verbruiksmaterialen: AMR's kunnen worden geprogrammeerd om materialen precies te leveren waar en wanneer ze nodig zijn, waardoor onnodige voorraad op de productievloer wordt geminimaliseerd en de fysieke belasting voor werknemers wordt verminderd. Het implementeren AMR's voor de levering van verpakkingsmaterialen of werk in uitvoering (WIP),bijvoorbeeld, maakt een continue productie mogelijk, waarbij zonder onderbreking rekening wordt gehouden met de variabiliteit in voorraadeenheden (SKU's).
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: in vergelijking met traditionele transportbandsystemen zijn AMR's dynamisch. Ze kunnen naadloos worden geïntegreerd met Manufacturing Execution Systems (MES) en zijn schaalbaar tot 100 robots of meer. Dankzij deze flexibiliteit zijn ze bijzonder geschikt voor omgevingen waar de productspecificaties vaak veranderen, zodat fabrikanten zich snel kunnen aanpassen aan de eisen van maatwerk zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie of veiligheid. 
  • Geen minimale foutmarge nodig: de precisie waarmee AMR's verbruiksproducten en WIP-materiaal aan de productielijnen levert, minimaliseert het risico op fouten. Deze nauwkeurigheid is van cruciaal belang voor het handhaven van een hoge mate van productiviteit en operationele efficiëntie, zodat u altijd de juiste materialen bij de hand hebt wanneer die nodig zijn, zodat onnodige vertragingen worden voorkomen en de algehele processtroom wordt verbeterd.
  • Voorspellende bevoorrading: geavanceerde geautomatiseerde systemen zijn niet alleen reactief, maar ook proactief, en in staat om de verbruikscijfers bij te houden en te voorspellen wanneer materialen opraken. Deze voorspellende capaciteit zorgt ervoor dat bevoorradingen naadloos worden uitgevoerd, waardoor onderbrekingen als gevolg van materiaaltekorten worden voorkomen. 
  • Veiligheid van medewerkers: AMR's pakken ook een van de meest voorkomende problemen aan die te maken hebben met het automatiseren van lijnbevoorradingstaken: veiligheid van medewerkers. Traditionele robots vereisen uitgebreide veiligheidsmaatregelen om obstakels te vermijden, terwijl amrs en cobots zijn ontworpen om in harmonie met medewerkers te werken.

AMR's: een door onderzoek gesteunde benadering

Onderzoek op het gebied van geavanceerde productie onderstreept de efficiëntie van de integratie van AMR'sn in de productieomgeving. Boston Consulting Group meldt dat de implementatie van AMR's in een productieomgeving de logistiek- en magazijnkosten in de fabriek met ongeveer 30% kan verlagen.

Een nieuw tijdperk van efficiëntie omarmen

Kortom, de maatwerkproductie en de arbeidscrisis hebben een doemscenario gecreëerd met een verhoogde druk op de lijnbevoorrading. De integratie van AMR's voor levering en cobots voor materiaaltoevoer kan de manier waarop materialen - van verbruiksartikelen tot WIP - worden beheerd radicaal veranderen, waardoor fabrikanten toegang krijgen tot een nieuw paradigma van productie-efficiëntie. Door ervoor te zorgen dat de lijnbevoorrading tijdig, nauwkeurig en efficiënt is, kunnen deze robotvloten, wanneer ze worden beheerd met nauwkeurige vlootmanagementtechnieken, knelpunten aanpakken die het gevolg zijn van arbeidstekorten en maatwerkvereisten. 

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe