Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot FasThink optimaliseert de interne logistiek van Garnet met mobiele robots

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

FasThink optimaliseert de interne logistiek van Garnet met mobiele robots

Gepubliceerd op 2 november 2021 in Flexible Manufacturing

Garnet vertrouwt op FasThink voor het innoveren van zijn logistieke en productieprocessen.
Garnet, importeur en distributeur van elektrische en elektromechanische componenten voor de automatiserings-, robotica- en automotive-markten, is sinds 1997 gevestigd in Italië in Concorezzo (MB), en heeft besloten om zijn logistieke en productieprocessen te innoveren, en daarbij te vertrouwen op FasThink.
Het doel van Garnet was het verminderen van de risico's die verbonden zijn aan fouten, en het optimaliseren en verbeteren van het pickingproces dat hoort bij de voorbereiding van kits voor de productie. Om een goede controle te houden over de verschillende fases van de processen, te beginnen met de logistiek, moest Garnet de toepassing ook integreren in zijn managementsoftware.
"We hebben het hele proces vernieuwd, omdat we een oplossing zochten voor enkele discrepanties tussen de logistiek en de productie, waardoor langere beheertijden ontstonden dan verwacht", aldus Leopoldo Lurino, CEO van Garnet. Om deze kwesties te ondervangen, wendde Garnet zich tot FasThink, een bedrijf dat zeer deskundig is op het gebied van digitalisering en zich bezighoudt met de integratie van verschillende technologieën in het veld, om zo procesverbeteringen door te voeren in de logistiek en de productie. De missie van het bedrijf is om bedrijven te helpen bij het digitaliseringsproces richting Industrie 4.0.

Integratie wordt mobiel

FasThink ontwierp en ontwikkelde een oplossing waarmee de eigen Pick-to-Light-technologie (P2Light) kan worden geïntegreerd in het mobiele robotsysteem van OMRON. Door het gecombineerde gebruik van de twee technologieën was FasThink in staat een uiterst veelzijdige, flexibele en schaalbare toepassing te creëren, waarmee de processen van het picken en hanteren van goederen werd geoptimaliseerd en, last but not least, de oplossing te integreren in de managementsoftware van Garnet.
"Om te voldoen aan de noodzaak van het verplaatsen van goederen van het station voor de voorbereiding van kits naar de productie, en het voorkomen van handmatige fouten, hebben we een toepassing op maat gecreëerd, waarin het P2Light-pickingsysteem wordt gecombineerd met de mobiele robot van OMRON en de managementsoftware van Garnet", legt Marco Marella, CEO van FasThink uit. "Als OMRON Solution Partner kunnen we onze oplossingen uitrollen in de snel groeiende sector van mobiele robotica en ons bedrijf positioneren op het gebied van hoogwaardige integratie van innovatieve technologieën."

Hoe het werkt

De volledig autonome en collaborative mobiele robot van OMRON rijdt door het magazijn van Garnet en vervoert het materiaal van het ene punt naar het andere. De robot ontvangt instructies via het managementsysteem van Garnet: op deze manier is het pad wijzigbaar en aanpasbaar aan de behoeften op dat moment. De robot is uitgerust met een serie P2Light-apparaten, een innovatief materiaalpickingsysteem dat de operator middels visuele signalen leidt naar de locaties waar het materiaal tijdens het pickingproces moet worden opgehaald.
Dankzij het P2Light-systeem kunnen fouten in de fase van het voorbereiden van de kit worden geëlimineerd, wat zorgt voor maximale flexibiliteit. Aanpassingen van de lichtsignalen zijn snel en eenvoudig te maken. Hierdoor kon Garnet operators vrijmaken, die zich nu kunnen concentreren op activiteiten die meer waarde toevoegen dan de handmatige verwerking van materialen.
De door FasThink ontwikkelde toepassing, geïntegreerd in het managementsysteem van Garnet, heeft het mogelijk gemaakt gegevens van de logistiek en de productieprocessen in realtime te volgen, waardoor de productiviteit aanzienlijk is verbeterd en de tijd voor het beheren van de logistiek is teruggebracht. Door de implementatie van dit project kon Garnet ook profiteren van de belastingvoordelen die werden geboden voor investeringen in Industrie 4.0.
"Door het innovatieve aspect dat de implementatie van Industry 4.0 met zich meebracht, waren wij in staat kwesties op het gebied van logistiek en productie op een geheel nieuwe manier aan te pakken. We voelen ons nu helemaal klaar voor de uitdagingen die de markt ons in de nabije toekomst zal brengen", besluit Leopoldo Lurino.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe