Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Een cobot zorgt voor een nauwkeurige montage van magneten voor de aftappluggen van LITMAT

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
Applications
Automotive

Een cobot zorgt voor een nauwkeurige montage van magneten voor de aftappluggen van LITMAT

Gepubliceerd op 3 juni 2021 in Flexible Manufacturing

Collaborative robots (cobots) worden steeds uitgebreider gebruikt in een reeks verschillende bedrijfstakken en in een breed scala aan toepassingen. Ze kunnen een aanzienlijk verschil maken voor de efficiëntie en productiviteit van de productiecyclus. Eén bedrijf dat van dergelijke voordelen profiteert, is LITMAT SpA.
  • 0:00 -   Nauwkeurige en consistente montage van magneten en coatings voor de automobielmarkt met een cobot
LITMAT is gevestigd in Turijn, Italië, en is gespecialiseerd in de productie van metalen olieaftappluggen voor de automotive industrie en voor fabrikanten van apparatuur voor hydraulische, pneumatische en bewegingsoverbrenging. Het bedrijf heeft meer dan 70 jaar ervaring in het leveren van componenten voor de automotive industrie.

Precisiemontage met cobots

LITMAT heeft onlangs besloten het montageproces te vereenvoudigen van de magneten die nodig zijn om onzuiverheden in olie aan te trekken en te verwijderen. Het bedrijf ging daarom op zoek naar geautomatiseerde oplossingen, die leidden tot de keuze van TM5-cobot van OMRON. Deze cobot is zo ontworpen dat deze veilig en eenvoudig te programmeren is en gemakkelijk te integreren is met andere apparatuur. De cobot betekent een grote stap in de ontwikkeling van een intelligente productieomgeving waar mensen en machines in harmonie met elkaar werken.
De cobot zorgt voor het complete montageproces van magneten, inclusief het aanbrengen van de lijm en het in de pluggen plaatsen van de magneten. De cobot controleert zelfs de hoeveelheid lijm die is aangebracht met de geïntegreerde camera. Alle gegevens worden centraal beheerd door de OMRON NX102 PLC (programmeerbare logische controller). Deze kan worden aangesloten op het MES (Manufacturing Execution System) voor een integraal overzicht van de gehele productiecyclus in realtime.
Op de 7-inch bedieningsterminal van de OMRON NB-serie kan de operator informatie bekijken over de verwerkte onderdelen, typen, afgekeurde onderdelen, oorzaken van stilstand en timing. De operator kan ook alle parameters wijzigen, zodat deze, indien nodig, aan de vereiste formaten voldoen, zoals de hoogte van de plug, de magneet en magnetisering. Al deze variabelen worden aan de cobot geleverd, die vervolgens met de bewerking begint volgens de quota die voor elk te monteren onderdeel zijn toegewezen. Door deze aanpasbaarheid hebt u geen dure gereedschappen meer nodig.

Veiligheid, herhaalbaarheid en kwaliteit

Net als alle OMRON-cobots kan de door LITMAT geïnstalleerde TM5 veilig werken in aanwezigheid van personeel. Er zijn twee met een veiligheidsmodule uitgeruste barriers aangesloten op de PLC en stellen de cobot in staat om de collaboratieve modus te activeren. Hierdoor kunnen de werknemers die verantwoordelijk zijn voor het in dozen sorteren van de magneten zonder enig risico in de buurt van de geautomatiseerde ruimte werken.
Over het geheel genomen stelt de nieuwe oplossing met een cobot LITMAT nu in staat om ongeveer 180 pluggen per uur te monteren, waarbij in totaal 1500 onderdelen per ploeg van acht uur worden gebruikt. De montage wordt uitgevoerd met een ongeëvenaarde consistentie: de cobot oefent altijd dezelfde druk uit op de plug, waardoor de herhaalbaarheid en kwaliteit behouden blijven.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe