Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Bewaak de stabiliteit van de machine met behulp van gegevenswetenschap

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Industry 4.0
automation blog

Bewaak de stabiliteit van de machine met behulp van gegevenswetenschap

Gepubliceerd op 16 juli 2021 in Industry 4.0

Hebt u een machine zonder problemen? U verzamelt waarschijnlijk al productie- en machinegegevens, maar gebruikt deze niet. Met een snelle scan van uw gegevens is het mogelijk de bruikbaarheid en kwaliteit ervan te beoordelen en de waarde in de gegevens te gaan gebruiken. Dit helpt u bij het definiëren van de eerste of volgende stap naar een organisatie die gegevens benut.

Gezondheidscontrole voor uw machine

Hoe werkt deze scan? Signalen van sensoren en (waar mogelijk) actuators worden met een hoge frequentie geregistreerd, geanalyseerd en gekoppeld aan het proces- en besturingsprogramma van de machine. Door dit samen te doen met de machineoperators en/of technici krijgt u gedetailleerd inzicht en kunt u afwijkingen en inconsistenties herkennen, zoals foute uitlijning van de sensor, verkeerde configuratie en versleten onderdelen. Zo kunt u micro-onderbrekingen verminderen of de hoofdoorzaak van een intermitterend en onopvallend probleem achterhalen.

Machinebewaking

Met constante bewaking is het mogelijk om proces- en kwaliteitsafwijkingen te detecteren, trendafwijkingen te ontdekken en adviezen te geven voor voorspellend onderhoud. U weet dan ook wat de omsteltijd van uw machine is en hebt meer invoergegevens voor modeltraining. Een regelmatige update van de modellen is nodig om de voorspellingsnauwkeurigheid te behouden en te verbeteren.

De Sysmac AI-controller van OMRON aan het werk zetten

Wist u dat OMRON een machinecontroller heeft met een Sysmac-bibliotheek voor kunstmatige intelligentie? We kunnen u ondersteunen met een proof-of-concept en u helpen bij de implementatie van de AI-controller in uw lijn. OMRON kan u ook AI-as-a-service bieden, waarbij we de volledige implementatie, updates, upgrades en onderhoud voor onze rekening nemen. Zelfs AI-systemen hebben regelmatige aandacht nodig om te verbeteren en zich aan te passen aan de gedetecteerde veranderingen in het gedrag van de machine en/of het productieproces.

Casestudy: OMRON Manufacturing of the Netherlands

Onlangs werd bij OMRON Manufacturing of The Netherlands (OMN) een gegevenswetenschapproject uitgevoerd op de NX-assemblagelijn, waarbij de focus lag op de pin stitcher voor kunststof behuizingen.

Deze machine bevat verschillende motoren en sensoren die parallel meer dan 50 signalen genereren. Het doel van dit project was om alle signalen tegelijkertijd te bewaken en abnormale situaties te ontdekken. De AI-controller registreerde elke 2 milliseconden signalen als gebeurtenisgegevens en sloeg deze op voor gegevensanalyse en afwijkingsdetectie.

Een van de veelvoorkomende problemen in de pin stitcher wordt veroorzaakt door de buig- en roltoevoermotoren wanneer de machine de rol niet op de juiste manier beweegt. Als dit probleem zich voordoet, is onderhoud noodzakelijk en ligt de hele productielijn bijna een uur stil. Met afwijkingsdetectie kunnen de storingen vroegtijdig worden gedetecteerd en wordt een alarm naar de technici en het onderhoudsteam gestuurd. In het geval van de pin stitcher gaat het alarm af enkele uren voordat er zich een groot probleem kan voordoen. Dit vroege alarm voorkomt machinestilstand, omdat het tijdig onderhoud mogelijk maakt. Ook krijgt u eenvoudige correctiesuggesties en hoeft de machine niet langdurig te worden gestopt.

Subtiele veranderingen in de machine kunnen bovendien niet door mensen worden gedetecteerd. Als de machine voor elke productiecyclus vertraagt, ook al is dit slechts enkele milliseconden per week, dan merken operators of technici dit niet. Na verloop van tijd kan de machine 10% trager worden en 15% minder produceren op een dag. De hoofdoorzaak van dit probleem werd gevonden door het gedrag van alle signalen te controleren met behulp van modellen voor afwijkingsdetectie. Er kunnen afstellingen worden uitgevoerd om de prestaties van de machine op een hoog niveau te houden.

Wilt u de volledige waarde van uw industriële gegevens benutten of hebt u een probleem waarvoor u denkt dat de oplossing verborgen is in uw gegevens? Download de white paper hieronder voor meer informatie.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Tim Foreman

    Tim Foreman

    The quote on the desk of Tim Foreman in his office at the European R&D headquarters reads: "If you want to go fast go alone, if you want to go far go together".