Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Betaalbare automatisering: cobots en mobiele robots leasen voor flexibiliteit op de fabrieksvloer

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Betaalbare automatisering: cobots en mobiele robots leasen voor flexibiliteit op de fabrieksvloer

Gepubliceerd op 4 maart 2021 in Flexible Manufacturing

In lijn met de overstap naar Industry 4.0 maakt een toenemend aantal fabrikanten gebruik van automatisering om processen te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen. Een belangrijk aspect hiervan is het gebruik van robots, die vaak samen met mensen in de fabriek werken. Veel bedrijven zijn echter terughoudend om te investeren in extra automatisering, vooral na de economische problemen als gevolg van COVID-19. Voor fabrikanten die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing worden kostenstructuren met leaseopties geïmplementeerd als optie om op de fabrieksvloer aanpassingen mogelijk te maken.
Landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zullen zich het komende decennium waarschijnlijk te maken hebben met ernstige arbeidstekorten, vooral als het gaat om technische specialisten. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk heeft 63% van de organisaties momenteel te maken met een gebrek aan vaardigheden, terwijl 68% van de werkgevers niet in staat was kandidaten te vinden die geschikt waren voor vacatures. Tegelijkertijd worden de levenscycli van producten korter. Door de coronapandemie zien bedrijven van elke grootte in alle bedrijfstakken zich voor verdere uitdagingen geplaatst, waarbij ze te maken krijgen met een sterk verminderde consumptie en verstoorde toeleveringsketens.
Robots en collaboratieve robots (tcm:421-97549) (cobots) zijn eenvoudig in te stellen en bieden een snelle oplossing. Ze kunnen de flexibiliteit, kwaliteit en snelheid van de productie vergroten en bedrijven in staat stellen snel te reageren op veranderende marktomstandigheden. De pandemie heeft geleid tot ontwikkelingen zoals social distancing en strengere veiligheidsvoorschriften waaraan bedrijven moeten voldoen. Automatisering kan helpen deze uitdaging het hoofd te bieden en tegelijkertijd de veiligheid en efficiëntie op de langere termijn verbeteren.

Cobots voor kortere levenscycli

Cobots werden voor het eerst geïntroduceerd in 2008 en vertegenwoordigen een relatief nieuwe categorie industriële robots. In tegenstelling tot traditionele robots, die door een veiligheidshek van de menselijke werkplek moeten worden afgeschermd, zijn cobots ontwikkeld om veilig met mensen samen te werken. Gebruikers hebben ook minder tijd en geld nodig om een toepassing te programmeren met deze 'hulprobots'.
Bovendien kunnen cobots gemakkelijk van de ene locatie naar de andere worden verplaatst om aan verschillende taken te werken, terwijl conventionele industriële robots op één locatie moeten blijven en normaal gesproken alleen voor een specifieke taak binnen de robotcel kunnen worden gebruikt. Cobots bieden daarom veel meer flexibiliteit. De diverse taken die ze kunnen uitvoeren, variëren van eenvoudige pick-and-place-toepassingen voor het verwerken, sorteren en palletiseren van onderdelen tot machinemontage, orderpicking, verpakking en testen. Zij kunnen helpen om lijm en afdichtmiddelen aan te brengen, onderdelen te monteren of te demonteren, te meten, te testen, te controleren en schroefwerkzaamheden over te nemen.

Fabrieksharmonie met mobiele robots

Mobiele robots bieden ook waardevolle ondersteuning aan bedrijven met flexibele productielijnen. Zo ontvangt een fabrikant van koffiepads bijvoorbeeld aanvragen voor zeer uiteenlopende pads, zoals normale kunststof of herbruikbare pads, milieuvriendelijke pads, verschillende kleuren en verschillende formaten. Door een fleet mobiele robots van OMRON (tcm:421-97427) te implementeren die de wisselende vraag in verschillende perioden of twee geheel verschillende aanvragen aankan, werd een flexibelere omgeving in de fabriek gerealiseerd. Aanpassingsvermogen en ontwikkelingsvermogen zullen in de toekomst nog relevanter en belangrijker worden.
Veel oplossingen zijn nog steeds afhankelijk van inflexibele transportbandsystemen, terwijl mobiele robots de fabrikant de flexibiliteit bieden om voorraad en verbruiksartikelen op het juiste moment naar de gewenste locaties te verplaatsen. Bovendien zijn mobiele robots en cobots zeer eenvoudig te trainen, te implementeren en te transporteren, waardoor ze een nuttige partner zijn voor het realiseren van meer flexibiliteit. Mobiele robots kunnen snel van route veranderen, obstakels dynamisch ontwijken of aan verschillende prioriteiten werken. Ze kunnen worden aangepast met speciale uitbreidingen en accessoires voor nog meer flexibiliteit. De nieuwste oplossing van OMRON combineert cobot- en mobiele technologie om een mobiele robotarm of MoMa-oplossing te bieden.
Terwijl robots hun voordelen laten zien als het gaat om flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid, kunnen menselijke collega's zich bezighouden met bedrijfskritische problemen, communicatie met klanten en dagelijkse individuele taken. Wat het belangrijke aspect rendement op investeringen (ROI) betreft, moeten bedrijven zich steeds meer richten op het vrijmaken van menselijke arbeid om taken met toegevoegde waarde uit te voeren. Dit is in de toekomst absoluut cruciaal voor producenten. Automatisering kan bovendien een oplossing zijn voor een gebrek aan experts op de arbeidsmarkt. Collaboratieve en mobiele robots die samenwerken met hun menselijke collega's helpen bij het tillen of transporteren van goederen en materiaal en voeren ook taken uit die werknemers niet kunnen uitvoeren vanwege de regels voor afstand of veiligheid.

Financiële flexibiliteit met leaseopties

Voor fabrikanten die willen inhaken op huidige en toekomstige trends en tegelijkertijd het arbeidstekort willen aanpakken, zijn cobot- en mobiele robottechnologieën een ideale oplossing. Een gemiddelde cobot kost echter £ 18.000 ($ 24.000), waardoor het versnellen van de automatisering op de fabrieksvloer wellicht geen haalbare optie is. Dit geldt met name voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) die zich de investering vooraf van dergelijke technologieën niet kunnen veroorloven.
Om de investeringskosten te minimaliseren en een gelijk speelveld voor bedrijven van elke omvang te creëren, heeft OMRON een reeks nieuwe leaseopties ontwikkeld. Deze zijn ontworpen om het leven eenvoudiger te maken voor fabrikanten die hun eigen fleets mobiele robots of collaboratieve robots (cobots) willen ontwikkelen, maar die hun initiële investeringskosten laag moeten houden. De cashflowflexibiliteit die de nieuwe leaseopties bieden, is een belangrijke overweging in de huidige economische en zakelijke onzekerheid. Leasen is een optie waarmee fabrikanten hun middelen efficiënter en effectiever kunnen toewijzen, wat een betere ROI oplevert aangezien de cobot zichzelf terugverdient terwijl de gebruiker de kosten spreidt.
Om bedrijven te helpen bij het kiezen van de beste leaseoplossing voor hun specifieke behoeften, heeft OMRON handige lease-calculators ontwikkeld voor zowel mobiele robots als collaboratieve robots, die toegankelijk zijn via de relevante pagina op de website van het bedrijf. Met deze tool kan een fabrikant snel een idee krijgen van de maandelijkse kosten van het leasen van mobiele robots of cobots, afhankelijk van het aantal robots dat het bedrijf nodig heeft en de duur van de lease.
Lees meer over de maandelijkse kosten van het leasen:
  • Lease-calculator voor mobiele robots (tcm:421-97427)
  • Lease-calculator voor collaboratieve robots (tcm:421-97549)

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe