Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot UV-C-robot helpt bedrijven de strijd tegen COVID te winnen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

UV-C-robot helpt bedrijven de strijd tegen COVID te winnen

Gepubliceerd op 16 juni 2021 in Flexible Manufacturing

Terwijl de klantgerichte bedrijven in Groot-Brittannië hun heropeningsstrategieën plannen, zal het beschermen van consumenten en personeel tegen COVID een belangrijke prioriteit zijn. Om toekomstige uitbraken te voorkomen in alledaagse omgevingen zoals supermarkten, bars en sportscholen, hebben we samengewerkt met UV Systems UK om een autonoom robotsysteem te produceren dat garandeert dat het virus kan worden gedood zonder schade aan de omringende goederen.
  • 0:00 -   UV-C-robot helpt bedrijven de strijd tegen COVID-19 te winnen
De UV-C-robot van UV Systems elimineert 99% van de rondwarende COVID-viruscellen van de vloer tot het plafond met volledige traceerbaarheid. De robot maakt gebruik van bewezen UV-C-lichtsterilisatietechnologie die het grote publiek al tientallen jaren beschermt tegen schadelijke bacteriën in grote recreatiecentra. Deze techniek is nu aangepast om het COVID-virus te doden in werk- en recreatie-omgevingen waar sociaal contact onvermijdelijk is, zoals de detailhandel, de horeca, reizen en de recreatiesector.

Het vertrouwen van de klant herstellen

Het garanderen van de hoogste hygiënische niveaus is essentieel om klanten te trekken na de pandemie. Uit een onderzoek onder 2000 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk door Citron Hygiene en OnePoll blijkt dat 67% van de respondenten nu banger is voor bacteriën en zich bewuster is van hygiëne dan vóór maart 2020. Werkgevers en eigenaren van supermarkten, winkels, bars, restaurants, hotels, sportscholen en andere recreatiefaciliteiten, evenals kantoorruimten, moeten daarom een gedegen schoonmaakprotocol voor binnengebruik implementeren om de verspreiding van COVID en andere bacteriën en ziekteverwekkers tegen te gaan. Bedrijven die dit niet doen lopen het risico dat een uitbraak wordt herleid naar hun faciliteit en dat ze de deuren moeten sluiten. Dit zou niet alleen leiden tot een aanzienlijk verlies van omzet, maar ook de reputatie van het merk, de veiligheid van de consument en het welzijn van het personeel staan op het spel.
De oplossing die is ontwikkeld door UV Systems UK, onderdeel van de Topline Group, garandeert dat virussen, ziekteverwekkers en bacteriën op alle contactpunten binnen een faciliteit worden geëlimineerd, zodat bedrijven het vertrouwen van het publiek kunnen terugwinnen, de lasten voor werknemers kunnen verlichten en aan de regelgeving kunnen voldoen. Hoewel er nog steeds handmatige processen nodig zijn om zichtbaar vuil op te ruimen, is de UV-C-robot bewezen als een failsafe methode om COVID en andere virussen zoals SARS, MERS en Ebola te bestrijden. In 2020 hebben onderzoekers van de Boston University bevestigd dat UV-C-lichtbronnen in staat waren SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, te deactiveren. De robotoplossing vermindert ook de behoefte aan krachtige chemicaliën die gezondheids- en veiligheidsrisico's voor de operator opleveren.

Autonome ontsmetting

De UV-C-robot bestaat uit een reeks UV-C-precisielampen, die zijn ontwikkeld door Phillips, zijn gemonteerd op een geavanceerd robotplatform van OMRON. De robot navigeert autonoom door de natuurlijke kenmerken van een faciliteit, zonder tussenkomst van de gebruiker. In tegenstelling tot handmatige reiniging waarvoor veel personeel nodig zou zijn, zou één robot, wanneer het model gebaseerd is op een supermarkt van 9300 vierkante meter, het reinigingsproces van plafond tot vloer binnen 2-3 uur voltooien. Een looptijd van maximaal vier uur betekent dat grote gebieden efficiënt, betrouwbaar en snel kunnen worden behandeld, en dat de robot zelfs kan terugkeren naar het laadstation zodra het proces is voltooid. De oplossing is ook voorzien van ingebouwde sensortechnologie om de robot in staat te stellen obstakels op zijn pad te detecteren en botsingen te voorkomen. Als een mens binnen acht meter van het systeem komt, wordt de robot automatisch uitgeschakeld.

Volledig traceerbaar

Bovendien biedt de UV-C-robot met wifi volledige traceerbaarheid van het te behandelen gebied. Met handmatige en mechanische processen is er geen officiële registratie of validatie of zelfs geen manier om te controleren of elk contactpunt is gesteriliseerd. De UV-C-robot volgt, logt en registreert daarentegen zijn pad om een volledige validatie te bieden dat een ruimte vrij van COVID is. Als het een gebied niet ontsmet, bijvoorbeeld als gevolg van obstructie, meldt het de informatie zodat het probleem kan worden opgelost.

“Met een minimale levensduur van tien jaar en de mogelijkheid om alle bacteriën en virussen te elimineren, is de UV-C-robot de enige bewezen methode om COVID te doden op alle oppervlakken en contactpunten van werkplekken en recreatieruimten binnenshuis,” aldus Andrew Hunt, CEO van UV Systems Ltd. “De robot gaat een cruciale rol spelen in het helpen van Britse bedrijven om hun klanten, personeel en merk nog jaren te beschermen.”

Lees meer over onze LD 60/90 autonome mobiele robot  (tcm:421-80433)

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Dan Rossek

    Dan Rossek

    Regional Marketing Manager, Omron UK