Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Unika neemt principebeslissing om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog

Unika neemt principebeslissing om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen

Gepubliceerd op 25 augustus 2021 in Flexible Manufacturing

OMRON TM-cobots met geïntegreerd vision-systeem voorkomen menselijke fouten en verhogen de productie-efficiëntie.
Unika Danmark AS is een toonaangevende producent van precisiegereedschap en spuitgietproducten voor de plasticindustrie. Met behulp van drie OMRON TM-cobots heeft het bedrijf zijn kwaliteitsniveaus verhoogd, het aantal retouren gereduceerd, de betrokkenheid van medewerkers en de doorvoer verbeterd en indrukwekkende kostenbesparingen gerealiseerd.
Hoogwaardige kunststoffen voor precisietoepassingen zijn een exacte wetenschap, waarbij gereedschappen en vormen worden gebruik die slechts enkele microns groot zijn. Hiermee worden eindproducten geproduceerd die de levenskwaliteit van klanten overal ter wereld kunnen verbeteren. Dat is zeker het geval voor Unika, dat onlangs een partnerschapsovereenkomst heeft getekend met Grundfos, de wereldleider op het gebied van geavanceerde pompoplossingen. Voor Grundfos en andere Unika-klanten is kwaliteit van het grootste belang, wat een van de redenen is waarom Henrik Schwensen, Plast Production Manager, gekozen heeft voor een cobotoplossing van OMRON.

Behoefte aan een flexibele oplossing

"Ons werk omvat een breed scala aan verschillende eindproducten", zegt Henrik, "die worden geproduceerd met de gereedschappen die we intern maken. De producten kunnen variëren in grootte, gewicht en vorm, dus we waren op zoek naar een flexibel systeem dat zou passen in onze wisselende productielijn. We zochten voornamelijk een eenheid die onze kwaliteitscontrole aan het einde van de productielijn zou verbeteren."
Voordat de OMRON-toepassing werd geïnstalleerd, werd het kwaliteitsbeheer uitsluitend door mensen uitgevoerd, waarbij operators verantwoordelijk waren voor het controleren van elk afzonderlijk stuk, om te garanderen dat het juiste vorm had. "Dit is natuurlijk repetitief werk", legt Henrik uit, "en zoals bij alles wat monotoon is, kunnen mensen worden afgeleid of kan de concentratie afnemen, waardoor er fouten ontstaan."

Verbeterde productie door automatisering

Het Unika-team keek dus naar automatisering als oplossing, met name automatisering ondersteund door machine-vision. "We hebben ongeveer 40 modules op onze productielijn, die elk worden ondersteund door een of andere vorm van automatisering, dus we weten dat dit een effectieve manier is om onze productie te verbeteren", aldus Henrik. "We hebben gekeken naar allerlei soorten robots die ons zouden kunnen helpen, waarbij we de opties van verschillende leveranciers van industriële, mobiele en cobot-units hebben vergeleken. Uiteindelijk kwam OMRON TM als duidelijke winnaar naar voren."
In samenwerking met de lokale systeemintegrator KS Service van OMRON viel de keuze van Unika uiteindelijk op het OMRON TM met geïntegreerd vision-systeem, dat snel daarna in gebruik werd genomen. "We hebben nu drie OMRON TM-cobots aan het werk in de fabriek, die samen met ons operationele team een groot aantal taken uitvoeren", aldus Henrik. Voor Unika waren flexibiliteit en mobiliteit een aantal van de belangrijkste voordelen van de OMRON-cobot-benadering – er is geen speciale ruimte nodig of afzethekken voor gevarenzones, of de andere kosten die verbonden zijn aan een vaste industriële installatie. "Dit maakt de OMRON-oplossing ideaal voor onze drukke productieruimte, waar onze 75 werknemers voortdurend aan het werk zijn, zich tussen de lijnen bewegen en in harmonie samenwerken met de OMRON-cobots."

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe