Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Operators en robots werken in harmonie samen bij Grupo Antolin

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON-robots helpen Grupo Antolin een gemoderniseerde en duurzame fabriek voor voertuiginterieurs te realiseren waar mensen en machines harmonieus samenwerken.

Belangrijke trends in de automobielindustrie, waaronder een toenemende nadruk op zaken zoals elektrificatie, digitalisering en duurzaamheid, zijn ook drijvende factoren voor veranderingen in voertuiginterieurs. Een van de grootste internationale spelers in deze sector is Grupo Antolin. Als belangrijke speler in de wereldwijde toeleveringsketen voor de auto-industrie en toonaangevende fabrikant van hoogwaardige producten, is de strategie van het bedrijf, Adv. Manufacturing 4.0, gericht op de integratie van digitale technologie in de productieprocessen. Een van de focusgebieden is de reductie en optimalisatie van verplaatsingen in interne logistiek. De introductie van autonome mobiele robots (AMR's) en collaborative robots (cobots), vervaardigd en geleverd door OMRON, helpt een gemoderniseerde en duurzamere fabriek te realiseren waar mensen en machines harmonieus samenwerken.

Grupo Antolin is een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor voertuiginterieurs. Het bedrijf levert aan 's werelds toonaangevende autofabrikanten via 145 fabrieken in 26 landen. De activiteiten van het bedrijf omvatten de volledige componentencyclus - van concept en ontwerp tot ontwikkeling en levering. Het bedrijf biedt hoogwaardige producten via vier Business Units: Overheads, Cockpits & Doors, Lighting & HMI, en Electronic Systems.

Veranderende behoeften

Sinds 2001 heeft Aragusa, een van de fabrieken van Grupo Antolin in Burgos, pionierswerk verricht op het gebied van de productie van auto-interieuronderdelen, die in een groot aantal OEM's kunnen worden gebruikt. Tot voor kort werden taken zoals het laden en transporteren van auto-interieuronderdelen van de spuitgietruimte naar de assemblageruimte handmatig uitgevoerd. Om gelijke tred te houden met wereldwijde veranderingen, continue verbetering en digitale strategie, zocht Antolin echter naar een verbetering en efficiëntie van processen en wilde het dergelijke processen automatiseren, wat het bedrijf op zijn beurt zou helpen om een duurzamer bedrijfsmodel te ontwikkelen. Dit zou tevens werknemers vrij kunnen maken om te werken aan hoogwaardige productieprocessen.

Het bedrijf koos voor OMRON en een systeemintegrator voor de levering van de benodigde hardware en softwareoplossing. De systeemintegrator is eigendom van Grupo Antolin en is een technologisch consultancybedrijf die zich richt op de optimalisatie, ontwikkeling, innovatie en implementatie van technologische processen en oplossingen voor industriële bedrijven.

De nieuwe autonome automatische transportoplossing moest de handmatige processen vervangen. Een van de belangrijkste criteria was OEE (overall equipment effectiveness). Een positieve bijdrage aan de OEE werd geleverd door de spuitgiet- en assemblagesystemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Verwante producten