Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON heeft robotica geïntegreerd bij licentieproducent Vetipak

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Een verpakkingsoplossing met een besturingssysteem met geïntegreerde robotica van OMRON en B Electrical Engineering, garandeert schaalbare processen en hoogwaardige licentieproductie van consumentengoederen met hoge omloopsnelheid (FMCG), zoals luxe huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten en zoetwaren.

Met de veranderende behoeften van de consument en de toenemende schaarste aan arbeidskrachten, zijn robottechnologieën een welkome hulp in verpakkingsprocessen. De levenscyclus van producten wordt steeds korter en fabrikanten zoeken naar meer flexibiliteit. Een toonaangevende licentieproducent Vetipak reageerde op deze uitdagingen met een innovatieve automatiseringsoplossing waarin de sterke kwaliteiten van mensen worden gecombineerd met technologie. Vetipak zocht een automatiseringsoplossing voor het verpakkingsproces van zoetwaren en luxe cosmetica, waarin snelheid, schaalbaarheid en kwaliteit gewaarborgd bleven. Ze kozen voor het automatiseren van drie nieuwe verpakkingslijnen met industriële robotica van OMRON, geïmplementeerd in samenwerking met OMRON Solution Partner B Electrical Engineering.

Vetipak is een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1997, dat sindsdien een van de grootste licentieproducenten in Europa is geworden en samenwerkt met grote merken in de voedsel- en grondstoffenindustrie. Het bedrijf biedt innovatieve en schaalbare oplossingen, specifiek op maat voor toonaangevende bedrijven op het gebied van consumentengoederen met hoge omloopsnelheid. Van het automatiseren van een zeer ingewikkeld verpakkingsproces dat zonder automatisering niet haalbaar zou zijn, tot het verzekeren van een toekomstige hoge capaciteit of schaalbaarheid, Vetipak biedt haar klanten een complete productie- en verpakkingsoplossing: van ontwerp en engineering tot productie.

Een innovatieve benadering van licentieproductie

Mark van der Burgt, Chief Commercial Officer bij Vetipak: “We hebben onlangs aanzienlijke investeringen gedaan om onze faciliteiten in Nederland te ontwikkelen, waaronder een volledig gecontroleerd gebouw met temperatuur-, luchtdruk- en vochtigheidsregeling, evenals state-of-the-art geautomatiseerde productielijnen met robottechnologie.”

Dankzij de vernieuwde faciliteiten kan Vetipak diverse markten bedienen, van voedsel, snoepgoed, diervoeding, consumentenelektronica tot persoonlijke verzorgingsproducten. Daarnaast plant het bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten zoals biowetenschappen en gezondheidszorg. De nieuwe faciliteiten zorgen voor veiligheid en kwaliteit en stellen Vetipak in staat een grote verscheidenheid aan producten te verpakken die in grote aantallen aankomen. Vetipak is er verantwoordelijk voor dat deze producten in de juiste verpakkingen worden verpakt – zoals detailhandelsverpakkingen en promotiepakketten, luxe geschenkendozen en speciale verpakkingen voor seizoenspromoties of belastingvrije zones.

Ontdek meer over de robotiseringsoplossingen van OMRON

Neem contact met ons op voor meer informatie

Verwante producten

  • robotic integrated controller 600x400 prod

    Voor toepassingen waarvoor hoge verwerkingssnelheden vereist zijn om machinebesturing, veiligheid, betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid mogelijk te maken.

  • viper-s850 prod

    Articulated robot voor bewerking, assemblage en materiaaltransport