Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Snelle productielijn met mobiele robots zorgt voor aanpassing binnen enkele seconden

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De fabrikant van mondhygiëneproducten TePe heeft een nieuwe productielijn geïnstalleerd ter vervanging van de handmatige verwerking en kwaliteitsinspectie in hun fabriek in Malmö, Zweden. Dankzij een snelle lijn bestaande uit 5 industriële robots, 2 mobiele robots en 10 vision-systemen van Omron, kan TePe de doorvoer met 9 keer verhogen en de verpakking binnen enkele seconden aanpassen aan klanten over de hele wereld.

De uitdaging

TePe ontwikkelt en produceert hoogwaardige, functionele mondhygiëneproducten. De ragers, tandenborstels, speciale borstels en tandenstokers van het bedrijf worden dagelijks door consumenten en tandartsen over de hele wereld gebruikt. Een van de productielijnen werd echter nog steeds gedeeltelijk handmatig bediend en om te kunnen voldoen aan de eisen van de klant was TePe op zoek naar een snelle productielijn.

Het bedrijf in Malmö had al eerder gewerkt met apparatuur en ondersteuning van Omron. TePe was op zoek naar een oplossing om een oudere productielijn te vervangen, om een hogere snelheid en doorvoer te leveren, samen met andere voordelen van de slimme automatiseringsoplossingen van Omron.

"TePe had al een globaal idee van de productielijn, maar dit keer hadden we geen tijd om deze lijn zelf op te bouwen. De vision-experts van TePe hadden al vision-apparatuur van Omron gebruikt voor kwaliteiscontrole in andere machines in de TePe-fabriek. Het lag daarom voor de hand om de vision-systemen van Omron te gebruiken, mede vanwege de snelheid en de geavanceerde tools," aldus Technical Manager bij TePe, Ronnie Sik.

De oplossing: mobiele robots verbeteren de logistiek en veiligheid

Systeemintegrator PMA AB, een officieel lid van het System Integrator Partner Program van Omron, werd gekozen om het project van begin tot eind af te handelen. In nauwe samenwerking met TePe koos PMA voor een systeem dat voldoet aan de verwachtingen van het bedrijf. Het omvat 5 robots, bestaande uit 1 Omron SCARA en 4 Codian-robots, en 10 vision-inspectiesystemen in één productiecel, samen met talloze bijbehorende onderdelen, die allemaal worden gecontroleerd door een Sysmac-machinecontroller.

Sinds de implementatie en fasering van de nieuwe lijn heeft TePe tot nu toe twee Omron LD mobiele robots toegevoegd om de logistieke kosten te verlagen en de veiligheid in de fabriek te verhogen. De mobiele robots transporteren items tussen de verschillende machines en van de voorraad naar de productielijn, waardoor werknemers niet meer steeds dezelfde taken hoeven uit te voeren, terwijl de logistiek, veiligheid en efficiëntie worden verbeterd. In de komende 6 maanden worden nog eens 8 mobiele robots geïmplementeerd in de productie van TePe.

"De mobiele robots zorgen voor een enorme verbetering van de veiligheid. Het rijden met vorkheftrucks vormt een risico op ongevallen dat we willen wegnemen, en tegelijkertijd kunnen we transportbanden verwijderen die vaak in de weg staan. De mobiele robots maken de productie ook flexibeler, omdat we geen dure transportbanden hoeven te verplaatsen als we de indeling in de fabriek veranderen", aldus Ronnie Sik.

Al deze componenten zorgen samen voor een complete, geïntegreerde en slimme oplossing – een voorbeeld van het 'innovative-Automation'-concept van Omron dat klanten intelligente, geïntegreerde en interactieve oplossingen biedt die de implementatie van de digitale fabriek ondersteunen en versnellen.

De voordelen: flexibiliteit is een belangrijke factor


De nieuwe lijn voldoet aan de primaire eis van 300 tandenborstelverpakkingen per minuut - 9 keer de doorvoer van de vorige lijn. Elke verpakking kan maximaal 8 stuks bevatten van één type product of een mix van meerdere producten. Daarom worden de producten geleverd door 8 verschillende feeders waarna de robot 'recepten' volgt om het juiste aantal te selecteren van elk product dat in een verpakking moet komen. Recepten kunnen eenvoudig worden gewijzigd, afhankelijk van de specifieke vraag.

"De geautomatiseerde oplossing heeft de handmatige verwerking en kwaliteitsinspectie vervangen; flexibiliteit was dus een belangrijke factor. Met de nieuwe machine kan TePe onze klanten over de hele wereld aangepaste verpakkingen leveren. De receptwijziging duurt enkele seconden en als een klant een speciale mix van producten wil, kan TePe nu veel sneller leveren", zegt Ronnie Sik.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Download full case study