Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Omron en Van Egmond Groep gaan samenwerken op het gebied van roboticaoplossingen met focus op collaborative robots.

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Omron en Van Egmond Groep gaan samenwerken op het gebied van roboticaoplossingen met focus op collaborative robots.

In oktober 2019 zijn Omron en Van Egmond Groep overeengekomen om een samenwerking op het gebied van Omron roboticaoplossingen aan te gaan. Omron Electronics maakt deel uit van de Omron Corporation, één van ‘s werelds marktleiders op het gebied van producten en toepassingen voor technologisch geavanceerde industriële automatisering.

Samenwerking met Van Egmond Groep

“Wij zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een partij als Omron, waarmee we een volledig geïntegreerd systeem kunnen aanbieden. Nu kunnen we een totaaloplossing vanuit één leverancier bieden in plaats van het combineren van verschillende componenten van meerdere leveranciers,” aldus Hans de Croon, Directeur Business Development & Marketing bij Van Egmond Groep.

“Klanten kunnen op ervaring en advies van Van Egmond Groep rekenen, als het gaat om geïntegreerde, interactieve en intelligente roboticaoplossingen,” zegt Jeroen Veldman, Distributie Sales Manager Benelux bij Omron. “Van Egmond Groep beschikt over de expertise om geschikte roboticaoplossingen aan te bevelen en te implementeren, met name voor bedrijven die nog niet bekend zijn met deze vorm van automatisering. Hiervoor zal Van Egmond Groep ook trainingen aanbieden. De mogelijkheden van robotica en het scala aan toepassingen bieden voordelen waardoor productiviteit, kwaliteit en het welzijn van de werknemers worden verbeterd."

Robotisering is een belangrijke trend binnen de automatisering en deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en robotisering is voor steeds meer ondernemers realiteit. Van Egmond Groep haakt met veel enthousiasme in op deze ontwikkeling.

“De komende periode investeren wij zowel in de afdeling software engineering, de verkooporganisatie, als ook in de technische ondersteuning, kennisdeling en demonstratiemogelijkheden”, aldus Hans de Croon. Van Egmond Groep breidt hiermee haar pakket industriële automatisering en -dienstverlening verder uit.

Omron TM Collaborative Robot (Cobot)

In de samenwerking met Omron ligt de focus op de zogenaamde collaborative robots, ook wel cobots genoemd. De cobot is ontworpen om samen te werken met mensen en machines. Veilig en transportabel, met ingebouwd visionsysteem en daarmee geschikt voor korte opstartprocedures en snelle wisselingen van werkzaamheden. De intuïtieve software maakt het mogelijk de cobot eenvoudig taken aan te leren en te laten uitvoeren. Hiermee wordt het aantal repetitieve handelingen door middel van de cobot verlaagd en daardoor de productiviteit vergroot.

Deze nieuwe collaboratieve robots zijn veiliger, eenvoudiger te programmeren en gemakkelijker te integreren met andere apparatuur. Dit is een grote stap voorwaarts en zorgt voor een innovatieve productieomgeving waar mensen en machines in harmonie samenwerken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van Omron roboticaoplossingen, kunt u terecht bij William Vermij, Technisch Specialist bij Van Egmond Groep via telefoonnummer 0314 375 300 of per e-mail: w.vermij(at)vanegmond.nl.

Over "innovative-Automation"

Als marktleider op het gebied van industriële automatisering levert Omron een uitgebreid assortiment regelcomponenten en -apparatuur, variërend van vision-sensoren en andere invoerapparatuur tot diverse controllers en uitvoerapparaten zoals servomotoren, evenals een reeks veiligheidsvoorzieningen en industriële robots. Door deze apparaten via software te combineren, heeft Omron een verscheidenheid aan unieke en zeer effectieve automatiseringsoplossingen ontwikkeld voor fabrikanten wereldwijd. Puttend uit een schat aan geavanceerde technologieën en uitgebreide leveringsprogramma ontwikkelde Omron een strategisch concept met de naam 'innovative-Automation'. Dit concept bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligentie' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactiviteit' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar productielocaties te helpen innoveren door dit concept in praktijk te brengen.

Info over Omron Corporation

Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotive-elektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Het bedrijf is in 1933 opgericht en telt wereldwijd circa 36.000 werknemers, die in 117 landen producten en diensten leveren. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten, en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij. Ga voor meer informatie naar de website van Omron: http://www.omron.com/

Over Van Egmond Groep

Van Egmond Groep bestaat uit Van Egmond Elektrogroothandel B.V. en Van Egmond Industriële Automatisering B.V. Met een breed scala aan fabricaten en officiële dealerschappen, adviseert en ontzorgt Van Egmond Groep al ruim 80 jaar relaties in de industrie en machine- en panelenbouw.

Van Egmond Elektrogroothandel is meer dan een groothandel. Zo wordt er naast het leveren van producten en systemen ook advies geboden. Van Egmond Elektrogroothandel is uw kennispartner van ontwerp tot en met levering, bij de installatie, de inbedrijfstelling en instandhouding. Van Egmond Elektrogroothandel maakt haar dienstverlening compleet met diensten als efficiënte engineering, e-business en logistiek maatwerk.

Van Egmond Industriële Automatisering is actief in alle sectoren van de industrie. Industriële dienstverlening, Software Engineering, Hardware Engineering en assemblage van energieverdelers zijn daarbij de kernactiviteiten. Aangevuld met onze opleidingstak bieden Van Egmond Groep haar industriële klanten een compleet pakket aan diensten.

Van Egmond Groep is gevestigd in Doetinchem, Weert, Veghel, Barendrecht, Zaandam en Den Haag en heeft 200 medewerkers in dienst. Meer informatie: www.vanegmond.nl

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn