Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Terugspoelen en oplossen – Automation Playback op NX5-controller van OMRON

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Terugspoelen en oplossen – Automation Playback op NX5-controller van OMRON

Hebt u wel eens de tijd willen terugdraaien bij het oplossen van een probleem in uw productielijn? In de productiewereld heeft OMRON die wens laten uitkomen met Automation Playback, een standaard maar unieke functie op de NX5-controller voor automatisering. Automation Playback lijkt bijna op een eigen "tijdmachine" van de productielijn.

Licht, camera, afspelen!

Stelt u zich eens voor: u bevindt zich op de productievloer, een productielijn valt uit en elke seconde telt. Met Automation Playback hoeft dit niet te leiden tot paniek. Als een soort "zwarte doos" voor uw productielijn registreert en bewaart de NX5-controller real-time gegevens, zodat u precies kunt bepalen wanneer en waar de onderbreking optrad. U kunt zelfs externe camera's integreren voor gesynchroniseerde videobeelden, waardoor het systeem een volwaardige detective voor uw productieproces wordt, zonder dat de prestaties afnemen.

nx5 nx-eip201 fcard prod

Josep Martí, EMEA Product Marketing Manager voor Modular Controllers, Servos en AI Control bij OMRON legt uit: "De machine stopt met werken en niemand weet waarom. Om het probleem op te lossen, moeten de monteurs gewoonlijk onderdelen vervangen en storingzoeken waarna het vaak onmogelijk is om nog te achterhalen wat er nu eigenlijk is gebeurd. Dit veroorzaakt verspilling van kostbare tijd en middelen. Met Automation Playback kunt u precies zien wat er is gebeurd, ondersteund door gegevens en beelden."

Automation Playback is ontworpen met het oog op eenvoud. De implementatie is eenvoudig: u hoeft alleen maar de opgenomen informatie te selecteren, op de knop REC te drukken en de opnametijd in te stellen. Het is zo eenvoudig dat monteurs zich kunnen richten op het oplossen van problemen in plaats van op complexe instellingen.

Eenvoudige inbedrijfstelling

Met het tempo van de hedendaagse productiesector is het van cruciaal belang om de inbedrijfstellingstijd te verkorten, met name door het wereldwijde tekort aan vaardige technische arbeidskrachten. Automation Playback registreert duizenden controlecycli per seconde, zodat teams problemen kunnen beoordelen en oplossen voordat de volledige productie zelfs maar begint. Installatiefouten? Weg. Uitvaltijd? Geëlimineerd. Het is alsof u op een "Replay"-knop drukt totdat perfectie is bereikt.

Een teamprestatie – over de hele wereld

Met technici die vaak verspreid zijn over verschillende landen, brengt Automation Playback een nieuw niveau van samenwerking in de sector. Teams kunnen vastgelegde gegevens vanaf elke locatie analyseren en inzichten delen zonder aanwezig te hoeven zijn op de productievloer. Door de opgenomen gegevens af te spelen, zoals bij een zwarte doos van een vliegtuig, kunnen teamleden problemen oplossen alsof ze bij de machine zijn. Deze functie verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar helpt ook de samenwerking tussen wereldwijde teams te herdefiniëren, waardoor afstand irrelevant wordt.

Efficiëntie in beweging

In sectoren zoals de EV-productie, waarbij elke minuut uitvaltijd betekent dat er twee auto's minder van de transportband rollen (en een potentieel verlies van € 100.000), is Automation Playback een ware gamechanger. De NX5-controller van OMRON kan tot 15 minuten aan gegevens voor en na een onderbreking oproepen, zodat teams problemen in recordtijd kunnen oplossen. Deze slimme, probleemloze integratie houdt de productie op koers en beschermt tegen toekomstige onderbrekingen. In de farmaceutische industrie helpt deze functie de productkwaliteit en naleving te garanderen door snel productieproblemen te identificeren en op te lossen, uitvaltijd tot een minimum te beperken en het risico op kostbare terugroepacties te verminderen. 

Is het echt een tijdmachine? Niet in letterlijke zin, maar met NX5 Automation Playback van OMRON kunnen fabrikanten zeker terugspoelen, beoordelen en oplossen, waardoor potentiële hoofdbrekens veranderen in vage herinneringen. 

De NX5 met Automation Playback werkt op het geïntegreerde Sysmac-automatiseringsplatform van OMRON. Dit platform verenigt de besturing van verschillende apparaten, waaronder controllers, bewegings-, vision- en veiligheidssystemen, in één architectuur. Het vereenvoudigt automatisering met real-time controle en gegevensverwerking. 

Lees meer over de NX5-controller en de functie Automation Playback.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn