Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Robots versnellen de productie van Covid-19-tests

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Robots versnellen de productie van Covid-19-tests

Het medtech-bedrijf Senova vertrouwt op de slimme robotica van Omron bij de productie van snelle immuniteitstests die binnen enkele minuten antilichamen en dus immuniteit aantonen

In de strijd tegen het coronavirus zijn snelheid en nauwe samenwerking vereist. Daarom besloot Senova, een toonaangevende Duitse ontwikkelaar en fabrikant van snelle testsystemen voor biomarkers, virussen en micro-organismen, de expertise van Omron op het gebied van robotica te gebruiken om het productieproces te verbeteren. Voorheen was de handmatige productie van de tests zeer tijdrovend. In de afgelopen weken heeft Senova, in samenwerking met Omron en Kraus Maschinenbau GmbH, machines ontwikkeld en gebouwd die het proces aanzienlijk versnellen en verbeteren. Hierdoor kunnen meer mensen sneller worden getest.

Senova bracht de eerste snelle Covid-19-immuniteitstests in recordtijd op de markt. Deze tests, die lijken op zwangerschapstests, worden geproduceerd met de eCobra 600 van Omron, een middelgrote SCARA-robot. Hierdoor werd het productievolume groter, dus zijn er nog twee eCobra 600 Pros in de productielijn geïntegreerd. De snij- en verpakkingsmachine is ontwikkeld en gebouwd door Kraus Maschinenbau en wordt bestuurd door de NX-regelaar van Omron. De eerste machine werd medio mei geleverd. Er zijn meer lijnen gepland vanwege de toename van de vraag.

Effectiviteit van de test in recordtijd bevestigd

Senova is gevestigd in Weimar en is gespecialiseerd in LFA-technologie (Lateral Flow Assay). De nieuwste oplossing van het bedrijf is de snelle immuniteitstest, momenteel wereldwijd het meest gewilde product. Binnen tien minuten ziet u of een persoon al is geïnfecteerd met Covid-19.

Een internationaal team van onderzoekers, waaronder leden van het Jena Leibniz Institute for Photonic Technologies (Leibniz-IPHT), ontwikkelde de test, die sinds enkele weken beschikbaar is. Het gebruikt een bloedtest om aan te geven of iemand momenteel is geïnfecteerd met het SARS-CoV-2-virus (d.w.z. Covid-19) of al immuun is. De IgM-antilichamen zijn enkele dagen na de infectie in het bloed te vinden, terwijl de IgG-antilichamen zich alleen vormen tijdens de infectie. Ze blijven vaak maanden detecteerbaar en duiden op een bestaande immuniteit. Verpleegkundigen en artsen kunnen nu bijvoorbeeld testen of ze immuun zijn voor het virus. Het onderzoeksteam heeft de tests uitgevoerd in samenwerking met Chinese partners en Servoprax, een detailhandelaar in medische apparatuur. De effectiviteit van de tests werd in een recordtijd van drie maanden bevestigd.

Om te voldoen aan de wereldwijde grote vraag naar dergelijke tests, produceert Senova nu de kits in grote aantallen. Met de eerdere handmatige productie en verpakking van de testkits konden de duizenden aanvragen voor bestellingen niet worden bijgehouden. De planning voor dit project was daarom erg krap. Met de nieuwe machine en de Omron-robots kunnen 30 tot 45 snelle tests per minuut worden verpakt. Omdat de vraag zo groot is, moest de capaciteit snel worden verhoogd en is de implementatie van extra machines al gepland.

Nauwkeurige en betrouwbare assemblage

De eCobra-robots zijn essentieel voor de nauwkeurige assemblage van de componenten en zijn zeer betrouwbaar, flexibel en efficiënt. SCARA-robots zijn ideaal voor zeer nauwkeurige bewerking, assemblage en materiaalverwerking in medische technologie. De robots met vier assen hebben een bereik van maximaal 800 millimeter en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de verschillende toepassingsgebieden. De eCobra-technologie zorgt voor een hoge reproduceerbaarheid en een laadvermogen van maximaal 5,5 kilogram. De versterkers en controllers die in de robot zijn ingebouwd, verminderen het aantal kabels. Dankzij de configuratie met geïnverteerde montage (bovenlangs) kan de ruimte efficiënt worden gebruikt, zelfs in de cleanrooms die zo essentieel zijn voor medische technologie. Door nauw samen te werken, hebben Omron en Kraus Maschinenbau een machine kunnen leveren die de kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid van de productie en verpakking van de tests garandeert.

"We zijn blij dat onze technologie een deel van de wereldwijde inspanningen kan ondersteunen om het coronavirus te bestrijden", aldus Dr. Klaus Kluger, General Manager, Central East Europe bij Omron Electronics GmbH. "Hierbij blijkt maar weer hoe belangrijk nauwe en betrouwbare samenwerking is."

Joachim Kraus, Managing Director van Kraus Maschinenbau, voegt hieraan toe: "De snelle en ongecompliceerde implementatie van dit uitdagende project was alleen mogelijk dankzij de uitstekende interactie en samenwerking tussen klant, machinebouwer en systeemleverancier."

Ga naar de productpagina voor meer informatie over de eCobra 600-robot.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn