Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Veiligheidsondersteuning voor cobots (COB)

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Veiligheidsondersteuning voor cobots (COB)

Cobots helpen ons een grote stap voorwaarts te zetten in de productiesector door middel van grote flexibiliteit en samenwerking. Veiligheid is echter de onzichtbare hand die ervoor zorgt dat specifieke risico's met betrekking tot cobots worden geëlimineerd of beperkt om uw toepassing veilig te maken en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de voorschriften.

Cobots zullen met zowel mensen als hun omgeving communiceren, waardoor risico's ontstaan die vanaf het begin van de ontwerpfase van de toepassing moeten worden beoordeeld. Het klinkt misschien uitdagend om uw toepassing veilig te maken en tegelijkertijd de productiviteit te optimaliseren, maar met onze Veiligheidsondersteuning voor cobots (COB) is dit eenvoudiger dan ooit.

Door onze expertise op het gebied van machineveiligheid (waaronder ISO/TS 15066) te combineren met onze uitgebreide kennis over deze systemen als cobotfabrikant, kunnen onze veiligheidsserviceadviseurs u tijdens het hele proces ondersteunen, te beginnen bij de allereerste lay-outtekening tot aan de validatie op de locatie van de eindgebruiker.

Neem contact met ons op voor advies over machineveiligheid

Hoe het werkt

Tijdens de ontwerpfase is productiviteit een van onze belangrijkste prioriteiten. Door samen te werken met de eindgebruiker begint het proces met onze analyse van gebruiksscenario's. Onze veiligheidsserviceadviseurs zullen in samenwerking alle mogelijke gevallen van contact tussen mensen en cobots identificeren.

Dit brengt ons bij een van de belangrijkste aspecten van het collaboratieve robotsysteem en de bijbehorende celindeling. Het elimineren van gevaren kan het ontwerp van de werkomgeving beïnvloeden. Voor de gevaren die niet kunnen worden geëlimineerd, zullen passende maatregelen voor risicobeperking worden ontworpen. We zorgen er altijd voor dat we profiteren van de inherente functies van de cobot en dat productiviteit een van onze topprioriteiten blijft.

Bij de implementatie van Power and Force Limiting als strategie voor risicobeperking tijdens de ontwerpfase zullen onze veiligheidsserviceadviseurs gebruikmaken van op maat gemaakte OMRON-tools om berekeningen uit te voeren volgens ISO/TS 15066. Later in het proces zullen iteratieve druk- en krachtverificatietests worden uitgevoerd met onze gespecialiseerde gekalibreerde apparatuur om ervoor te zorgen dat uw toepassing is geoptimaliseerd.

Veiligheidsondersteuning voor cobots (COB) kan het volgende bieden:

  • Beoordeling ontwerp collaboratieve toepassingen volgens ISO/TS 15066

  • Ontwerpberekeningen/-schattingen van collaboratieve parameters volgens ISO/TS 15066

  • Risicoanalyse van machines (MRA) voor uw specifieke toepassing, rekening houdend met het cobotsysteem en de interactie daarvan met de omgeving

  • Testen: druk- en krachtmeting (PFM) volgens ISO/TS 15066 en stoptijdmeting (STM) volgens EN ISO 13855

  • Validatie

  • CE-gezondheidscontrole (CEHC)