Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Geautomatiseerde visfileeroplossing garandeert kwaliteit en kostenefficiëntie bij Seafood Parlevliet

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De visproducent heeft 75% arbeidsreductie gerealiseerd en werkt nu tot vijf keer sneller met de geautomatiseerde productielijn. De oplossing van Innovotech BV, een lokale automatiseringspartner, omvat besturings- en vision-systemen van Omron en stelt het bedrijf in staat concurrerend te blijven produceren in Nederland.

Rauwe gepekelde haring is een verworven smaak en heeft een speciaal plekje in het hart van veel Nederlanders. De enige juiste manier om de vis te eten is volgens velen om deze, bestrooid met rauwe uitjes, verticaal te houden en er een grote hap uit te nemen. Dit stelt echter bijzondere eisen aan het fileerproces, aangezien de staart van de vis intact moet blijven, in aanvulling op veeleisende kwaliteitseisen.

Seafood Parlevliet produceert al sinds 1968 verpakte visproducten in de fabriek van het familiebedrijf in de haven van IJmuiden. Het bedrijf is gespecialiseerd in visspecialiteiten zoals haring, makreel en gebakken vis voor de Europese markt, is marktleider in de detailhandel en levert ook aan groothandels en de gezondheidszorg- en cateringmarkten.

seafood parlevliet herring fcard comp

De uitdaging

Het fileren van haring omvat gewoonlijk meerdere handmatige stappen. Het ontvellen van de vissen kon bijvoorbeeld alleen door bekwame en ervaren arbeiders worden gedaan. In Noord-Europa is het bijzonder moeilijk om de juiste mensen voor dit werk te vinden. Bovendien is de vismarkt in Nederland zeer concurrerend.

Om een efficiënte en concurrerende haringproductie door Seafood Parlevliet mogelijk te maken, is Innovotech BV, een lokale automatiseringspartner, begonnen met de ontwikkeling van een nieuw prototype voor de automatisering van de handmatige stappen in het proces, zoals het ontvellen en ontschubben van de vis. Verder moest de vis op de juiste maat worden gesneden, terwijl de staart behouden bleef. Hoge kwaliteit, veiligheid en hygiëne moeten gedurende het gehele proces worden gegarandeerd.

De oplossing

De geautomatiseerde productielijn omvat diverse Omron-componenten, zoals frequentieregelaars, servoaandrijvingen, aanvoeroplossingen, veiligheidsblokken en het brein van de machine in de paneeloplossing. De bouw van het paneel voor de elektrische besturing van het systeem werd uitgevoerd door A. Hagoort Besturingstechniek, een specialist in machinebesturingsoplossingen.

Verder werd een Omron FH vision-systeem met camera's, samen met verlichting en op maat gemaakte vision-software voor machines geïmplementeerd om tijdens het proces verschillende visuele controles uit te voeren. De inspectie zorgt ervoor dat het uiterlijk van de filets voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen van het bedrijf, zodat bijvoorbeeld geen sporen van bloed aanwezig zijn en de huid en vinnen van de vis consistent voldoen aan de eisen van de klant. Vis die niet aan de eisen voldoet, wordt uit de productielijn verwijderd.

seafood parlevliet HMI fcard comp

De voordelen

“Wij zijn van mening dat het vinden van de perfecte technische oplossing met behulp van de beste beschikbare componenten heeft geleid tot de perfecte oplossing, ook op het gebied van kwaliteit en kosten”, aldus Rick van den Berg, R&D Manager bij Innovotech BV. “Dankzij voortdurende ontwikkeling, de hoogwaardige componenten uit één bron en de vision-expertise van Omron hebben we het fileren en verpakken kunnen automatiseren. De machine kan nu elk type haring met hoge precisie en nauwkeurigheid verwerken, terwijl de consistentie voor de klanten wordt gewaarborgd”, stelt van den Berg.

Neem contact met ons op voor meer informatie