Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Martini perfectioneert de verpakking van pasta met OMRON-technologie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Martini Srl is gevestigd in Italië en produceert zeer nauwkeurige weeg- en verpakkingsmachines voor de voedselsector. Het nieuwe verpakkingssysteem MCRS-VD maakt het mogelijk tot 180 pakjes pasta per minuut te verpakken. De kern van de oplossing is een NX701 1600-machinecontroller van OMRON. Deze regelt de bewegingen van de MCRS-VD. De NX-TC met perfecte sealingtechnologie van OMRON stelt de eindgebruiker in staat de stabiliteit van de betrokken thermoregulering te verbeteren en de kosten als gevolg van het gebruik van verpakkingsfolie te verlagen.

 • 0:00 -   Martini Packaging: nieuwe verpakkingslijn MCRS-VD met OMRON-technologie

Een snel en flexibel systeem

De MCRS-VD automatiseert alle verpakkingsfasen, inclusief vouwen, sealen en etiketteren. Het systeem is door Martini ontworpen om te voorzien in de groeiende behoefte aan meer snelheid, efficiëntie en flexibiliteit van pastaproducenten over de hele wereld. Een belangrijk aspect van de constructie van de nieuwe machine zijn twee continue, verticale ‘box-motion’-verpakkingsmachines. Deze zijn gemonteerd op een gesegmenteerde band met intermitterende toevoer en worden gevoed door een dubbel weegsysteem dat Infinity - een digitaal meerkopsmodel - gebruikt.

martini packaging b fcard sol

Snelheid en nauwkeurigheid

Het weegsysteem is een van de onderscheidende elementen van de oplossing: de Infinity-weger van Martini stelt gebruikers in staat om de pasta snel en zeer nauwkeurig te doseren, waarbij de doses naar de twee verpakkingsmachines worden getransporteerd. Een digitaal filter, dat is uitgerust met de regelelektronica van elke kop van de weger, garandeert de nauwkeurigheid van elke dosering.

De ontwikkeling van het nieuwe systeem was grotendeels afhankelijk van de automatiseringstechnologie en het technische advies van OMRON. De uiteindelijke prestaties van het verpakkingssysteem worden geregeld door de NX701 1600-machinecontroller van OMRON. Deze coördineert en synchroniseert de werking van het weegsysteem met het verpakkingssysteem. De machinecontroller werd voornamelijk gekozen vanwege de hoge snelheid. Dankzij de CPU en het beschikbare geheugen kan de NX701 1600 tot 128 assen in realtime beheren. Bovendien ondersteunt hij alle belangrijke industriële communicatienormen, waaronder EtherCAT (naar het veld), Ethernet/IP en OPC-UA.

martini servo fcard sol

De controller van OMRON beheert 34 1S-servo's van OMRON en zes 3G3MX2-frequentieregelaars. Een deel van de aandrijvingen is verantwoordelijk voor het sealen van het pakket op basis van het thermoreguleringssysteem NX-TC van OMRON voor een perfecte sealing. Deze technologie stabiliseert de temperatuur door alle storingen die verband houden met thermoregulering te filteren, zodat eindgebruikers de dikte van de pakketten kunnen variëren. Met name de mogelijkheid om te werken in zeer lage temperatuurbereiken (ongeveer twee graden) stelt pastafabrikanten in staat om dunnere of milieuvriendelijke folies (tot minimaal 7 μm) te gebruiken. Dit vermindert zowel de afval- als de materiaalkosten.

De MCRS-VD van Martini kan tot 180 pakjes pasta per minuut per kussen verpakken en 160 dubbel-vierkante verpakkingen. Bij het verpakkingssysteem hoort een dubbel volumetrisch weegsysteem, of een gemengde doseringsversie bestaande uit een meerkopsweger en een volumetrische doseereenheid voor het verpakken van verschillende soorten producten (waaronder granen, rijst en peulvruchten). Het nieuwe systeem is ontworpen voor maximale betrouwbaarheid met minimale verspilling.

Neem contact met ons op voor meer informatie
 • servo drive 1 r prod

  Universele Sysmac-servoaandrijving

 • mx2 nieuw prod

  Speciaal ontwikkeld voor het besturen van machines

 • nx in-panel tc prod

  De nieuwe generatie controllers

 • nx7 l prod

  Sysmac-controller – NX7-serie