Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON-verpakkingstoepassing: laad- en losproces

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Uw activiteiten soepel laten verlopen

Met de toenemende vraag naar meer gepersonaliseerde producten moeten de traditionele massaproductielijnen worden aangepast om te voldoen aan de nieuwe marktbehoeften: bredere opties om uit te kiezen, meer maatwerk, snellere leveringen en nog steeds de hoogste kwaliteitsnormen. Kortom, lijnen moeten flexibeler worden.
 
De sleutel tot een succesvolle start van een flexibele productie is het optimaliseren van uw laad- en losproces. Ons doel is u te ondersteunen bij deze optimaliseringsreis door te evalueren hoe dit proces de prestaties van uw activiteiten beïnvloedt en oplossingen te bieden om deze te verbeteren.

Onze aanpak

Als Global Solution-partner optimaliseren we uw laad- en losproces op bedrijfs-, lijn- en machineniveau, zodat u maximale doorvoer en beschikbaarheid van uw productie kunt verkrijgen en de veiligheid en kwaliteit van uw product kunt garanderen. Wij helpen u graag de prestaties van uw activiteiten op deze drie niveaus te verbeteren en u de winstgevendheid en flexibiliteit op de fabrieksvloer te maximaliseren.

Bedrijfsniveau

Vandaag de dag is het de uitdaging om een productiemodel te hebben dat gemakkelijk kan worden aangepast aan de sterk veranderende eisen van de consument, tegen de beste kosten. Flexibele en volledig herconfigureerbare productielocaties die de goederenstroom, voorraad en WIP optimaliseren, zijn de sleutel om op deze markttrend te reageren.

Onze oplossing

Tot nu toe waren transportbanden de oplossingen om goederen door de fabriek te verplaatsen, maar ze bezetten een groot vloeroppervlak, zijn inflexibel, kostbaar en vereisen veel onderhoud. Het veranderen van deze benadering naar een vloot robots met slimme interconnectiviteit vergemakkelijkt uw lijnstroom. Door te leveren wat u nodig hebt, waar en wanneer u het nodig hebt, wordt uw flexibiliteit aanzienlijk verhoogd. Onze robotoplossing optimaliseert niet alleen de goederenstroom door de fabriek, maar minimaliseert ook het WIP, vermindert afval, het risico op verontreiniging, bederf en verliezen. Optimaliseer de goederenstroom, maximaliseer de winst!

Voordelen van een herconfigureerbare productielijn

 • Koppel activa in productielijnen

 • Verlaag de kosten door alleen op te slaan wat u nodig hebt naast de lijn

 • De traceerbaarheid van alle voorraad vermindert de uitvaltijd

 • Verminder struikelgevaar

 • Geef de prioriteit aan arbeid in plaats van aan alleen taken met toegevoegde waarde

Lijnniveau

De vraag van de consument naar een grote verscheidenheid aan producten verhoogt de druk op de efficiëntie van de lijn en de kwaliteitsnormen. Dure en tijdrovende lege ruimten op de lijn, onjuiste verpakkingen die onderbrekingen veroorzaken en problemen met de integriteit van containers zijn enkele van de grootste verliezen die de doorvoer van de lijnen en de productiviteit van werknemers beïnvloeden.

Onze oplossing 

OMRON biedt een breed scala aan robotoplossingen, die niet alleen de doorvoer verbeteren, maar werknemers in staat stellen zich te concentreren op taken die waarde toevoegen. Onze oplossingen om Line Side Replenishment (LSR) te verbeteren, lege ruimten op de lijn te elimineren, menselijke fouten te voorkomen en het palletiseringsproces te optimaliseren. Voorbeelden zijn SCARA-oplossingen (Selective Compliance Assembly Robot Arms) die worden belast met het laden van flessen of andere containers, collaborative robots die dozen invoeren en juist plaatsen en snelle parallelle robots die worden gebruikt om items te oriënteren en uit te lijnen. Maximaliseer uw ROI en lijnveiligheid, daar draait het om!

Voordelen van robots taken zonder toegevoegde waarde laten uitvoeren

 • Productie verbetert de OEE van de lijn

 • De juiste combinatie van verpakking en product kan worden gecontroleerd

 • Batchlabel kan worden toegevoegd om traceerbaarheid in de productie mogelijk te maken

 • Repetitieve taken kunnen worden vermeden en de stress van werknemers kan worden verminderd

Machineniveau

E-commerce en retail-ready verpakking evenals late productaanpassingen zijn concepten die een efficiënte productverwerking in downstream-processen vereisen. Het handhaven van de machinedoorvoer in dit scenario, waar efficiënte productverwerking een must is, vereist oplossingen die de hoogste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid garanderen bij pick-and-place-bewerkingen, receptbeheer en kwaliteitscontrole.

Onze oplossing

Ons brede scala aan automatiserings- en robotoplossingen optimaliseert de doorvoer, beschikbaarheid en kwaliteit voor uw specifieke productieomgeving. We optimaliseren de flow rates en receptverwerking via onze One-controller die alle functies verzorgt: beweging, vision, veiligheid en robotica. Onze automatische positieregeling van goederen die is geïntegreerd in ons Sysmac-besturingsplatform maakt een volledige controle over de transportband mogelijk zonder producten te beschadigen. Lever kant-en-klare oplossingen en verzend de juiste producten op het juiste moment, op de juiste manier!

Voordelen van optimalisatie van de machinefunctionaliteit

 • Robotontwerp dat goed is voor het milieu, waardoor er minder hoeft te worden schoongemaakt

 • Minder risico op besmetting en minder gezondheids- en veiligheidsrisico's

 • Oriëntatie en sortering optimaliseren downstream-processen

 • Geïntegreerde vision-inspectie en traceerbaarheid

 • Lagere arbeidskosten

 • Verbeterde presentatie

 • Flexibiliteit en verbeterde OEE van de lijn

Bekijk ons toepassingsportfolio

Referenties van klanten (onze technologie in actie)

Bij OMRON luisteren we graag naar onze klanten. We kunnen de hele dag luisteren naar uw behoeften – het inspireert ons om met nieuwe ideeën te komen. En omdat we al meer dan twintig jaar naar onze klanten van verpakkingsmachines luisteren, zal het u niet verbazen dat we een constante stroom innovatieve ideeën hebben. Maar voordat we u hier meer over gaan vertellen, dachten we dat u waarschijnlijk meer geïnteresseerd bent in de verhalen van mensen zoals u: onze klanten.

bolci chocolate fcard misc

Automatisering met robotica verhoogt de productie met 40% bij BOLÇİ

De Turkse chocoladefabrikant BOLÇİ moest voldoen aan hun belofte van het leveren van chocoladeproducten die niet door menselijke handen zijn aangeraakt. Omron en Innovas hebben de krachten gebundeld en een reeks van drie Omron-robots in de verpakkingsafdeling van de productielijn van de fabriek in bedrijf gesteld, met als doel de productiekwaliteit te verbeteren en de arbeidskosten te verlagen.

Lees verder

Interessant om te lezen

Geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen? Bezoek onze nieuwsblogs voor actuele updates!

finance lease fcard tr sol

Betaalbare automatisering: cobots en mobiele robots leasen voor flexibiliteit op de fabrieksvloer

4 maart 2021 In lijn met de overstap naar Industry 4.0 maakt een toenemend aantal fabrikanten gebruik van automatisering om processen te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen. Een belangrijk aspect hiervan is het gebruik van robots, die vaak samen met mensen in de fabriek werken. Veel bedrijven zijn echter terughoudend om te investeren in extra automatisering, vooral na de economische problemen als gevolg van COVID-19. Voor fabrikanten die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing worden kostenstructuren met leaseopties geïmplementeerd als optie om op de fabrieksvloer aanpassingen mogelijk te maken.

Lees verder

Verwante producten

 • super fh prod

  Snellere machinebediening, camera's voor elke toepassing

 • robotic integrated controller 600x400 prod

  Voor toepassingen waarvoor hoge verwerkingssnelheden vereist zijn om machinebesturing, veiligheid, betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid mogelijk te maken.

 • hd-1500 400x200 prod

  Onze sterkste volledig autonome mobiele robot

 • NX Safety Hybrid logo prod

  Van enkelvoudige machine tot productielijn: alles veilig verbonden

Hoe kunnen we u helpen?

Bel ons

Neem contact op met uw lokale verkoopkantoor

Stel een vraag

De meeste vragen worden binnen 24 uur beantwoord

OMRON-verpakkingstoepassing: laad- en losproces

De eerste stap om uw productielijnen te transformeren is het optimaliseren van uw laad- en losproces. Bovendien moet u evalueren hoe dit de prestaties van uw activiteiten beïnvloedt op bedrijfsniveau, lijnniveau en machineniveau.

load&unload page images 2 fcard sol

Vul alstublieft alle velden in die gemarkeerd zijn met *. Uw persoonlijke gegevens behandelen wij uiteraard volstrekt vertrouwelijk.

Text error notification

Text error notification

Text error notification

Text error notification

Country error notification

Text area error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Dank u wel voor het insturen van uw verzoek. Wij informeren u zo snel als mogelijk.

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download